Съдбата на "Златен век" ясна след края на проверките

Министър Аврамова обясни защо чак сега излизат наяве нередности
5 апр 2019 11:45, Василия Пейчева
27
Съдбата на "Златен век" ясна след края на проверките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Констатираните нарушения при строителството на небостъргача "Златен век" са свързани с неизпълнение на дейности, залегнали в проекта, както и със съседен терен, който няма строителни книжа. Това обобщи регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в парламента.

Още по темата

"Става дума за подвижни платформи за автомобили, които трябва да обслужват подземните нива. И отделно за един терен, който е съседен и в който се работи, но няма строителни книжа", посочи тя.

Запитана защо чак сега излизат наяве тези нередности, Аврамова отговори, че досега проверките са били правени от регионалната дирекция, а сега за първи път са извършени от централната дирекция.

Каква ще е съдбата на "Златен век" щяло да стане ясно, след като приключат проверките.

"Има проверка на Специализираната прокуратура, ще бъдат прегледани документите от издаването на разрешението за строеж до сегашния момент на строителството. В същото време инициативният комитет е подал жалба в Софийския административен съд, така че и там предстои дело. Спорът е има ли или няма валидно разрешение за строеж. Очаквам съдът да се произнесе", завърши Аврамова.
 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Иван Колев преди 3 месеца
Тук мога само да поздравя управляващите! Според мен те доказаха, че няма корупция в парламента!
26
0
 
0
 
! Отговори
ИЗПУСКАНЕ НА ПАРАТА преди 3 месеца
ИЗПИТАН МЕТОД ЗА СНИЖАВАНЕ НА ПАРАТА-СПЕЦИАЛНО ЗА НАИВНИЦИ И ШИРОКАТА ПУБЛИКА.
"ГОЛЯМИ НАРУШЕНИЯ НА ПРОЕКТ",СПИРАНЕ НА СТРОИТЕЛСТВО,ВЪЗМОЖНО СЪБАРЯНЕ НА ИЗГРАДЕНОТ-ВСЕ ОПАШАТИ ЛЪЖИ ЗА ПУББЛИКАТА.
МИНЕТЕ НА 15 СЕПТЕМВИ 2019 И ВИЖТЕ КОЛКО ОЩЕ ЕТАЖА СА ИЗГРАДЕНИ
ТАКА НИ БУДАЛКАТ ОТ 1990- ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ СЧИТАТ ЗА ***.
ТАКИВА СМЕ ПОНЕЖЕ НАПРАВИХМЕ ОСНОВНОТО ПРИ РЕВОЛЮЦИЯ-ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯТ ТЕЗИ КОИТО ДНЕС НИ БУДАЛКАТ
А ПАРАТА ГАРАНТИРАНО ЩЕ Е ИЗПУСНАТА-"НЕБОСТЪРГАЧЪТ ЩЕ Е ПОСТРОЕН
25
1
 
0
 
! Отговори
Бравос! преди 3 месеца
Браво на Борисов и Фандъкова ... това бе най-доброто и правилно решение
24
0
 
0
 
! Отговори
Минко Минков преди 3 месеца
Да, съгласен съм с това. Действията на властта бяха правилни.
23
0
 
0
 
! Отговори
Кичко преди 3 месеца
Ще видим какво ще се случи. Бе важно да се спре обаче строежа, докато това не се установи
22
0
 
1
 
! Отговори
СМЧ преди 3 месеца
Строежът НЯМА да продължи, докато и аз не получа апартамент там . И собствен асансьор, щото не желая да се возя с простолюдието .
21
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 месеца
Шашо Йорданов ли, този светел лъч на Димокрацията.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прекръства се на "Златен полувек", "17 етажа стигат", "17 мига от пролетта", слагат му мутробароковият керемиден покрив, дават тризонет на СМЧ.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересен факт, който се премълчава от всички медии е, че честния, млад, умен, предприемчив бизнесмен, заради който опандизиха единствената кметица бореща се против презастрояването е племенник на Александър Йорданов - синият орел на прехода, председател на народното събрание, шестака арендосал СДС на ГЕРБ, понастоящем в евролиста на ГЕРБ. Явно целият им род е обременен, чичото на Александър Йорданов - Коста Йорданов е ръководел разстрела на децата в Ястребино през 1943г
18
1
 
1
 
! Отговори
Perekly преди 3 месеца
Що па да има срок! Моем си строим, после да спрем, ако свърша кинтите, ше го зарежем недовършена. Кво толкова, нали е заградено и земята си е моа. А калта, мрасотията и падащи матряли да не са ми дома!?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В закона за устройство на територията има немалко неясноти. Това е благодат за юридическото съсловие. Ако по закон всичко е ясно, няма да има нужда от "тълкуватели" и специалисти има ли разрешение, или няма? Законна ли е сградата или не е? Изобщо защо трябва да има срок на разрешение за строителство? След като си започнал строеж с валидно разрешение, строиш върху собствена земя и със собствени пари, откъде-накъде някой ще ти заповядва в какъв срок "си длъжен" да си похарчиш парите?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблемът е в неадекватните законотворци, демек депутатите. Ето какво се получава, когато хора неразбиращи от една материя налагат на обществото мъгляви закони. Единственото което му хрумва на човек, е че го правят за да има хляб за юристите, каквито са повечето депутати. Нали и министърката Петя Аврамова каза, че е питала 50 юриста по този казус, и са и казали 50 различни мнения. Заложената възможност да бъдат тълкувани законите е хранителната среда за адвокати и др.
15
0
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 3 месеца
Изтеклото вече разрешително, е издадено за административна сграда само с офиси, но Артекс продават апартаменти вписани като "ателиета" и така заобикалят закона. В тази сграда вече всичко е продадено и все на богати и влиятелни хора. Не знам как ще спрат окончателно строителството, при натиска от страна на вече закупилите и връзките на стрителя. Абе мазалото е пълно.
14
1
 
10
 
! Отговори
Митьо преди 3 месеца
Хората там трябва да се обединят и със жива верига да спрат строежа. Когато ДНСК е подкупно и не си върши работата. И в момента строят им над 50 общака там. Няма валидно разрешително за строеж, не само че трябва да се спре а трябва да се премахне. Къде е държавата?
13
1
 
8
 
! Отговори
sss преди 3 месеца
и какво като е регионална, да не е фиктивна дирекция??? за какво служи тя??? работата е както строителството в дюните на морето - всичко е законно!!!
апартаменити закупени за цената на строителството??? ако се цената на строителството е 300Е/м2 то той се продава за минимум 3-4 пъти повече! така, че да не ни обясняват като на налоумни! а щом тия влизат в обяснителен режим - значи са гузни!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
т.е едната агенция е регионална, другата централна и двете вършат нищо.
кучетата си лаят, керванът си върви.
11
0
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 3 месеца
Тя не е излишна,а хората кото работят в нея не им е мястото там.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Току-що минах покрай "Златен век" - продължава да се строи.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А каква ще бъде съдбата на регионалната дирекция, която е получавала заплати, но нередностите ги е открила централната дирекция. Едната от двете дирекции явно е излишна
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те затова гледат кат гръмнати.Сгазили са яко лука и сега се страхуват.Обикновеният човечец като в КТБ-то пие една студена,ама перачите на пари убиват.