Съдбата на "Златен век" ясна след края на проверките

Министър Аврамова обясни защо чак сега излизат наяве нередности
5 апр 2019 11:45,
27
Съдбата на "Златен век" ясна след края на проверките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Констатираните нарушения при строителството на небостъргача "Златен век" са свързани с неизпълнение на дейности, залегнали в проекта, както и със съседен терен, който няма строителни книжа. Това обобщи регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в парламента.

Още по темата

"Става дума за подвижни платформи за автомобили, които трябва да обслужват подземните нива. И отделно за един терен, който е съседен и в който се работи, но няма строителни книжа", посочи тя.

Запитана защо чак сега излизат наяве тези нередности, Аврамова отговори, че досега проверките са били правени от регионалната дирекция, а сега за първи път са извършени от централната дирекция.

Каква ще е съдбата на "Златен век" щяло да стане ясно, след като приключат проверките.

"Има проверка на Специализираната прокуратура, ще бъдат прегледани документите от издаването на разрешението за строеж до сегашния момент на строителството. В същото време инициативният комитет е подал жалба в Софийския административен съд, така че и там предстои дело. Спорът е има ли или няма валидно разрешение за строеж. Очаквам съдът да се произнесе", завърши Аврамова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като минат изборите, тогава ще се реши.Това е временно спиране за успокение на материла.Да гласува правилно.
5
0
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Някой някого ще гръмне,тва ще стане.Нали ти е ясно че случайни хорица не са закупили там?
4
0
 
19
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Ако има законност, сградата ще бъде съборена за назидание, а агенциите, които не са си свършили работата да проверяват, закрити !!! Искам да знам, кои от властта вече са се сдобили с апартаменти в небостъргача. Оставка, съд, затвор и конфискация !!!
3
2
 
18
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
То няма валидно разрешително. И кмета и мая Манолова го казаха. Какво им да се установява. Пак ли ще има шикалки и далавери. Събаряййй
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясна е още от сега.Нашти законотворци тъй ги пишат и реформират,че да са като врата в полето.Заобиколки колкото щеш.Всеки може да си ги тълкува както му дойде/е угодно и разтяга като дъвка.Ха на бас,че ще го завършат до 34-ия.Вие луди ли сте ако не,нали чистка ще има.Навремето Луканов що го гръмнаха-за пари и интереси.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събаряй, взривявай, разривай с голямата фадрома!