Април е, но като май: Чака ни седмица с дъждове

Температурите слабо ще се понижат
24
Април е, но като май: Чака ни седмица с дъждове
Снимка: Булфото

Облачна и дъждовна ще бъде почти цялата следваща седмица, показва прогнозата за времето.

Още от неделния ден облачността ще бъде значителна и на много места, главно в Централна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа до умерен източен вятър, като максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса.

Облачно ще бъде и по Черноморието с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. На места ще има превалявания от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В началото на следващата седмица времето ще остане предимно облачно и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Повишава се вероятността и за локални интензивни валежи, най-вече за южните и източни райони на страната.

Във вторник ще вали почти навсякъде, а в следващите дни времето ще остане динамично и на много места ще правалява. В събота ще има разкъсана облачност, валежите ще са по-малко, но все пак на отделни места ще ги има. В събота вечер обаче отново ще завали на повечето места в страната и следващата неделя също ще бъде дъждовна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Къде е този дъжд?! От месеци не е валяло!
11
3
 
1
 
! Отговори
Йоанко Козел преди 5 години
Професор Минетич да си намери някой исторически сайт и там да се праска , като е толкова отворен - тука става дума за климатични прогнози !А иначе времето си е идеално - "няма нищо по-хубаво от лошото време ".
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито пролетта е пролет, нито летото е лето, нито зимата е зима, не живеем май в най-доброто време.
9
2
 
1
 
! Отговори
Карл Май преди 5 години
Не съм запознат с изследванията на професор Mинeтич от историческата справка по-долу, но най-точни прогнози за климата дават местните индиански шамани.
8
2
 
8
 
! Отговори
3 преди 5 години
дядо на Влад(Владислав) Дракула е бил Иванко Бесараб.Той е бил търновски аристократ. От царско коляно,защото неговата дъщеря Теодора е първата съпруга на цар Иван Александър.От техния брак е Иван Страцимир, имали са още двама сина и дъщеря. Запомнете царствените корени на Влад Дракула,защото те обясняват много от случилото се по-късно.Иванко Бесараб слага край на хегемонията на татарите и възстановява значителна част от българските земи.На негово име е и днешната област Бесарабия.Главните г
7
1
 
4
 
! Отговори
3 преди 5 години
До суха зима и пролетрумънският архиепископ Мелхиседек след Освобождението посещава Търново и се удивлява,когато вижда на колоната с Асениевия надпис знак волска глава, заобиколена с гирлянда,а между рогата цвете.Той съобщава,че това е точно копие на герба на Молдова.Това е бил фамилен герб на български царе.Историците са единодушни,че дядо на Влад(Владислав) Дракула е бил Иванко Бесараб.Той е бил търновски аристократ.Вероятно от царско коляно, защото неговата дъщеря Теодора е първата
6
1
 
4
 
! Отговори
3 преди 5 години
Не трябва да се забравя,че дори и в наше време,след век и половина асимилация,всяка седма дума в румънския език е българска.Това недвусмислено говори за народността на населението.Да си припомним и известния Каталански атласот 1376 година, където днешните територии на Румъния и Молдова са записани като "Bulgaria".А последният гвоздей в ковчега на румънските фалшификатори румънският архиепископ Мелхиседек след Освобождението посещава Търново и се удивлява,когато вижда на колона герба
5
1
 
7
 
! Отговори
3 преди 5 години
До суха зима и пролетЕзикът,отбелязва професор Милетич,на който се пише в канцелариите на войводите, издаваните грамоти са били на жив български език и служат сега на българското езикознание за историята на българския език.Дори румънски професори,като Богдан, приемат,че Влашкото войводство,Добруджа и Молдова са били български области.Никой не отрича,че официалният език държавнически, църковен, книжовен е бил български,че се е пишело на Кирилица,която била заменена изкуствено с Латиница.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отсега нататък все по-зле ще става времето.Идва глобално застудяване въпреки лъжите на затоплистите,че имало глобално затопляне.Температурите все повече ще падат и ни чакат много студени зими,студени пролет и есен и хладно лято.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До суха зима и пролетзатова в Добруджа всичко изсъхна и няма да има реколта!За сведение Добруджа е продадена на Румъния от Прусия 1760г....През 1760 година не е имало такава държава Румъния,нито е имало измислената нация "румънци",а са били все още българи.
2
1
 
15
 
! Отговори
65 преди 5 години
От поне10-12год. все ни плашат ,че ще гладуваме защото Добружа е зле.Пък ние сме зле по други причини.Златното бг.жито 70-80%се продава навън.А ние ядем б ок луц и.
1
6
 
1
 
! Отговори
суха зима и пролет преди 5 години
До Реалистзатова в Добруджа всичко изсъхна и няма да има реколта!За сведение Добруджа е продадена на Румъния от Прусия 1760г.