Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?

Оставало й да покаже всички документи за купуването на имота
7 апр 2019 20:32,
150
Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?
Снимка: bTV

Лозан Панов ще съди България в Страсбург заради наложената му от Софийския административен съд глоба за недеклариране на имот пред Сметната палата.

Съпругата на Панов - Елисавета - беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.

Още по темата

Що се отнася до нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс”, преди да се омъжи за Панов, тя беше категорична, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. Фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянове са им кумове, не е повлиял.

"Ако председателя на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие какво остава за вас и за мен", коментира Елисавета Панова.

На въпрос дали Лозан Панов трябва да остане на поста си, тя заяви: Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят.

Жената на Панов обясни и че единственото, което й е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Тя обясни и че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила.

„465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената”, обясни Елисавета.

Тя призна, че семейство Мирянови, собствениците на фирма „Артекс“, са й близки, като те са и кумуве на сватбата й с председателя на ВКС. Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова.

"Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече“, смята Елисавета Панова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://fakti.bg/razsledvania/372457-rodninite-na-delan-dobrev-nakupili-rekordno-evtini-apartamenti-v-sofia - всички роднини на Делян Добрев с евтини и луксозни апартаменти.
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕХооо ДНЕС БГ, защо не пишете за имотните скандали около Делян Добрев и роднини. ЕВгени Консулов например е взел апратамент над 300 кв. метра.
106
7
 
24
 
! Отговори
тя преди 5 години
Досега "тресавището" им харесваше , траеха си и богатееха на гърба на народа с 200 лв пенсия и 560 лв заплата ! Когато се засяга личния им интерес , стигаме незнайно защо до Страсбург!
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сделките са осъществени през 2016-2018 г. В обръч от фирми покрай Гаргови и добреви са отишли поне 100 милиона от обществени поръчски разкри проучване на Биволь. Същите лица са замесени и в аферата с имоти.
104
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?"Аз до сега си мислех, че законите са създадени за да гарантират правата на всички български граждани, а те били измислени за кефа и интереса на Лозан Панов..... Колко съм бил заблуден.
103
1
 
18
 
! Отговори
факти преди 5 години
Майката на Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му евгени Консул - зам.кмет на Хасково са пазарували ново строителство в софия на цени от 270 евро на кв. метър, показва поредно проучване на БИВОлѝ
102
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тая мъжа и не е зле да и обясни за какво служи съдът в Страсбург, преди да плямпа глупости по телевизията. Егати наглите персони. по зле от ***.
101
3
 
19
 
! Отговори
Мда преди 5 години
След всичко случило се напоследък,идеята за нов Народен съд започва да изглежда добра....Ама тоя път не комунистически.
100
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдии, прокурори, ВСС...... на картинка да ги видиш да ги удариш!С техните камъни по техните глави, продажни заптиета!
99
2
 
23
 
! Отговори
Турист преди 5 години
А Ангелкова услужливо я забравиха, ама нали е човек на ДПС всичко при нея е сълза!
98
8
 
17
 
! Отговори
тя преди 5 години
Те се мислят за недосегаени и сега о-ле-ле Страсбург да ни спасява от народа , който ни иска обяснение за престъпленията ни ! Ха- ха- ха парадокс по български!
97
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2013 'началото на имотната криза'....хахаха, да ама не. през 2013, скъпа дрОгарко, по 450 евро кв.м. можеше да се купи ново строителство в каспичан или първомай, или панелка из северозапада, но не и луксозна сграда в софия. за да ти продаде една строителна фирма на себестойност и да изгуби 150.000 евро сигурна печалба от апартамента, не стига строителя да ти е кум:) някой нещо си е ....'НАПАЗАРУВАЛ' в съдебната система, някое дело или решение.
96
8
 
18
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тая забрави , че "тресавището "е направено с помощта на Панов !
95
8
 
13
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тая се направи на човек от народа ,ни лук яла , ми лук мирисала , а сега трябва да дава обяснения за делата си!
94
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Панов е за затвора !
93
3
 
22
 
! Отговори
тя преди 5 години
Кой превърна държавата в "тресавище "? Това са го направили тези от високите постове и вие се едни от тях!
92
1
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
България - ЩО Е ТО?? Държавата на чудесата - Корупцията се бори срещи Корупцията !! Върховният Съдия се бори срещу Съдебната Система ? Или казано иска да съди себе си -ПАРАДОКСИ ВСЕКИ ДЕН !!Монистър на Правосъдието целува ръка приведен надве ? ТУК В БГ Е НЯКАКЪВ УЖАС НА ВСЯКАКЪВ МОРАЛ УСТОИ И ПЪЛНА РАЗРУХА - НАРОДЪТ Е УЖАСЕН НА ПЛАДНЕШКАТА НАГЛОСТ И КРАЖБИ- АМИ ДА -ЗАЩО ЗА ЦВЕТАНОВ МОЖЕ (12 АПАРТАМЕНТА) -А ЗА ТЯХ (ГЕРБ) НЕ МОЖЕ ? народът гледа тъжно и вика на децата си -бягайте надалече от тук
91
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне така наречения президент лъсна от кои кръгове е зависим. То още при избора му беше ясно, но сега е очеизвадно. Бляна за нова партия руухна.
90
1
 
11
 
! Отговори
4i4o kype преди 5 години
Стана калъч между политическата и съдебната власт , запасявайте се с пуканки защото вероятно ще има косвени жертви за предупреждение. Злоупотребите с власт от всякакъв тип в бг са уродливи и безобразни но затова дойде тази система за да може едни да живеят като богове а други да се мъчат, народа е даден за хекатомба така че нищо не очаквайте , власт се взема и се дава с кръв , щом инстинкта за самосъхранение е по силен от желанието за справедлив и нормален живот значи си заслужаваме съдбата
89
0
 
13
 
! Отговори
Losho преди 5 години
Едни *** колкото повече се бъркат, толкова повече замирисват! Просто правило на вселената. Та.... така смърди, че едвам се трае