Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?

Оставало й да покаже всички документи за купуването на имота
7 апр 2019 20:32,
150
Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?
Снимка: bTV

Лозан Панов ще съди България в Страсбург заради наложената му от Софийския административен съд глоба за недеклариране на имот пред Сметната палата.

Съпругата на Панов - Елисавета - беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.

Още по темата

Що се отнася до нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс”, преди да се омъжи за Панов, тя беше категорична, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. Фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянове са им кумове, не е повлиял.

"Ако председателя на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие какво остава за вас и за мен", коментира Елисавета Панова.

На въпрос дали Лозан Панов трябва да остане на поста си, тя заяви: Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят.

Жената на Панов обясни и че единственото, което й е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Тя обясни и че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила.

„465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената”, обясни Елисавета.

Тя призна, че семейство Мирянови, собствениците на фирма „Артекс“, са й близки, като те са и кумуве на сватбата й с председателя на ВКС. Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова.

"Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече“, смята Елисавета Панова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
10
 
! Отговори
до 72 преди 5 години
Не е точно така както си го написал.Исландия тогава фалира,и една братска страна наречена Русия им изкупи дълга.А банкерите и политиците им са по затворите щото си имат независим съд и прокуратура.А при нас всичките гореспоменати са навързани и овързани кат свински черва!
67
2
 
28
 
! Отговори
Ветъра на ПОДмяната преди 5 години
ИСКАМ ДА НАБЛЕГНА ЗА ПОСТ 77 Купуват се луксозни жилища за хилядарки вместо милиони !!! Това си е корупция и злоупотреба с власт . Услуга за услуга
66
3
 
28
 
! Отговори
Ветъра на ПОДмяната преди 5 години
Щом другарката и другаря Панови съдят народа затова че се оплакваме от факта че са набрали на промоция апартаменти доказва че за 30 години народа няма никаква дума в решенията и законите и че всичко беше един фарс ,аз незнам кое друго го доказва ! Народа съществува по животински в завишени изкуствено цени на 50 - 60 годишни музейни експонати облепени със стериопор , а тези които са избрани да им служат си крадат без проблемно и си берат апартаменти тризонети за по хиляди ЛЕВОВЕ
65
0
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Прокуратурата, ако се има за такава, трябва да се самосезира и провери всички имотни сделки изповядани на данъчна основа през последните --- колкото е давността години!Забавно!
64
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
От измисления "Апартаменегейт", тези с апартаментите в гейта ще изкарат пари за още по един апартамент. И пак ще е на данъчна оценка. И новите ще са им подарък от данъкоплатците ...
63
9
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Браво . Съдете ги , всичко им вземете .И с взетото добре си поживейте.То заслужава " тази територия" .След нас нищо не трябва да остане !!!!
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ninaПрез 2003 г. беше най-ниското ниво на цените. Аз купих в началото на годината тристаен в Младост-4, зад кино Арена, до Бизнеспарка. Цената му беше около 16500 евро, 90 кв. м. След това имаше лавинообразно покачване на цените до 2009 г. след което се сринаха за две години. Трудно ми е да кажа в Изток какви са били цените през 2003, но че тогава беше най-ниското ниво на недвижимите имоти е факт.
61
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли в Исландия народа взе властта в своите ръце. Банкерите и политиците са в панделата. За тази случка някъде да прочтете!!!! Опитаха се да им откраднат държавата. При нас почти са успели. Спете още. По добре не се събуждайте.
60
6
 
23
 
! Отговори
nina преди 5 години
Пълни глупости.2003 купих 90 квадрата апартамент в Бояна с гараж в цената,за 50 000 е.Което е около 500 е на м2.От тогава цените не са падали никога,а в Изток дори са по-високи на м2 от Бояна.Така че тази не знам на кого ги разправя приказките от шипковия храст...
59
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някога ни дразнеха привилегиите на ЦК и Политбюро. Ама те бяха шепа хора и максимума до който стигаха беше повече от скромен в сравнение с днешния грабеж. Днес тия в управлението, заедно с една свита от магистрати и сенчест бизнес са се оформили като каста, която живее в свят, който е коренно различен от нашия. Имат собствена система за сигурност, здравеопазване, пенсионират се при други условия, гласуват си доходи колкото им душа иска. Никаква допирна точка със света на обикновените хора.
58
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДртПрчАбе реклама, ама ако заради тази истерия им попречат да си построят 34-етажния небостъргач, който е построен наполовина, едва ли печалбата от тая реклама си струва. Не е лесно да си фирма, когато управлява ГЕРБ. За да оцеляваш трябва да им подаряваш апартаменти. В случай на скандал изсипват цялата кал върху фирмата ти и жертват бизнеса ти.
57
3
 
43
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Знам само, че тия които са се сдобили с тези жилища не са ги заслужили с труд. Всичко им кражба в рамките на закона. Политици, съдии, чиновници, които сами си гладувст заплатите. Не се наядоха.
56
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При наличието на тези наглеци защо си мислите че е имало народен съд и разстрел. Дали разбират от нещо друго. Ако сте се прежалили помислете децата ви къде ще жияеят
55
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите се опитват да разводняват скандала, като въвлекат колкото се може повече хора, които не са от партията им. Доколкото стана ясно жената на Лозан Панов има жилището си преди брака им. Бъдещите съпрузи едва ли разменят преди сключване на брак имотни декларации помежду си. Да не говорим, че става дума за сделка между близки хора. Ами и аз ако съм богат строител бих продал жилище на близък на символична цена, в което едва ли има нещо ненормално - бизнеса му е частен ще продава както си иска
54
18
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
По-добра реклама за Артекс от тази истерия едва ли има. Ако живеех в София, щях да купувам от тях.
53
8
 
22
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Абе тия Артекс очевидно правят най-баровските жилища в София, щом по горните клони се избиват да купуват от тях.
52
6
 
22
 
! Отговори
келеша преди 5 години
ебре тези артекс , то има ли виш чиновник дето да не е купувал от тях ... бря и фирма и чудо в недвижимите имоти ... кумове ... тц ,тц ,тц ... тия бетер свински черва ...
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека подаде до Страсбург, от около 10 години познават българската депутатска наглост.
50
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Елисавета!Не са много тия у нас, дето смеят да изрекат гласно, че царят е гол.Пък той си е гол, като пушка. Само със 7 апартамента от тъщата.
49
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянове са им кумове, не е повлиял."Как ще влияе този факт, не е никак възможно!