Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?

Оставало й да покаже всички документи за купуването на имота
7 апр 2019 20:32,
150
Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?
Снимка: bTV

Лозан Панов ще съди България в Страсбург заради наложената му от Софийския административен съд глоба за недеклариране на имот пред Сметната палата.

Съпругата на Панов - Елисавета - беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.

Още по темата

Що се отнася до нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс”, преди да се омъжи за Панов, тя беше категорична, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. Фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянове са им кумове, не е повлиял.

"Ако председателя на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие какво остава за вас и за мен", коментира Елисавета Панова.

На въпрос дали Лозан Панов трябва да остане на поста си, тя заяви: Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят.

Жената на Панов обясни и че единственото, което й е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Тя обясни и че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила.

„465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената”, обясни Елисавета.

Тя призна, че семейство Мирянови, собствениците на фирма „Артекс“, са й близки, като те са и кумуве на сватбата й с председателя на ВКС. Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова.

"Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече“, смята Елисавета Панова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
27
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Най-добре да дойде Кьовеши!
47
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Темида ако е сляпа и честна, Панов не би трябвало да има предимство от съдийския си пост. Поредният кариерист, драпащ към висините с цената на всичко, дори да съди Държавата като я маскари пред цяла Европа.
46
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да я съди България.Като нищо ще я осъди, с тия корумпирани органи, подчинени на едноличната власт на МС.
45
18
 
38
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Тази е нагла!
44
7
 
33
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Цецо не е 25% а е 4 пъти по ниска. Тази сграда се продава на 2500 лично съм се интересувал, а той взима на 600 на кв. Също и Цецка Цачева и шефа на КОНПИ. В 2013 година цените бяха доста по ниски. Тогава имаше готови жилища за 600 -800 на кв. На Артекс вървяха по 1000, тъй че е възможно на зелено да са биши 5-600, сигурно са скатали малко данък и са писали на по ниска сума. Само че това в сравнение с гербаджийската наглост да вземат без пари за да им гласуват закони е нищо
43
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много грозновата. Като брат и сестра са. Значи може да е верен слухът, че Панов е от другия брег...
42
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вземат да ги проверят основно ,да не се окаже ,че са посредници между кръстниците и новодомците герберяги.
41
8
 
33
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
Разбрахме че всички вкастимащи купувате апартаменти на Акт15 - на шпакловка и замазка, с последните си пари и с максимални кредити. Я да обясните как и с какво след това довършвате тези палати?! Това са си още има-няма 100К лева?! Или за всички ви това е малък бонус от строителя - както се казва - заради оценената 'енергия' на имота.
40
17
 
35
 
! Отговори
пена преди 5 години
Цецо за апартамент на 25% под пазарната цена го сготвиха. Георгиев за една недекларирана тераса. А панов живее в недеклариран апартамент, купен за 225Е на м2 и пак се изкара за жертва на мафията. Но продължавайте да вярвате на "борците срещу мафията"....
39
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво общо има Лозан в цялата идиотия. Нито е бил във властта, нито е бил женен за тази жена. Изобщо къде е проблема? Ама такава им е тактиката на нечестивците. След нас и потоп. Освен ако народа не се освести и осъзнае.
38
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
465 евро на квадрат през 2013-та имаше само на панелките в Обеля ....
37
3
 
26
 
! Отговори
Ей,умряла сливо преди 5 години
Не е той,ами докато всеки гражданин не може да получи правосъдие няма да имаме държава.Всички се раждаме равни и отиваме еднакво.Защо мислиш,че сте нещо повече.Вашите трупове специслно червеи ли ще ги ядат.Отврат!
36
7
 
23
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Какво му е психичното на тая жена , твоята като е редовна да не ти е донесла два апартамента...просто застава на страната на мъжа си?
35
5
 
25
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Това че не харесвате някого не означава,че не трябва да сте обективни.Сори гербаджии.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37..Личи ти..Че си от Герберската групировка! Те нарочат ли някого.И свестен да си е човека ." Бесен" си отива! Ще ги осъди убеден съм!
33
15
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Бих посъветвал небедените от БСП-то, да заведат дело в Страсбург, за морални, финансови и щети нанесени им от гореспоменатото търговско дружество. Няма смисъл да се пънат да доказват на никой каквото и да е било. Има си съд и "Лъжата" щом и знае много устата да се бърка по-дълбоко...
32
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фактът, че собствениците на фирмата архитектитеМирянове са им кумове, не е повлиял."*** представяш ли си?!!
31
26
 
23
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Без да коментирам фактите, но гледах интервюто сега...тази жена определено има психични проблеми. Не му завиждам на Лозан Панов
30
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Би имало проблем ако Лозан Панов е гледал дело, по което страна е Артекс или собствениците му. Както би имало проблем ако Лозан Панов е оказвал натиск за решаването на такова дело.
29
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много нежна душа е Лозан, нашето разузнаване, ако имаме такова трябва да следи с кой се среща в Страсбург и въобще в Европа, че този си има контакти и при видима вина да тръгва да съди България явно си има други нежни души, които ще лобират за него. Не е ли редно щом един държавен служител тръгва да си излага България да бъде отстранен и даже и гражданството му да бъде отнето.