Преди избори: БСП и ГЕРБ се замерят с небивалици

Токът ще скочи, но не с толкова голям процент, смята Каролев
32

Изказване на Корнелия Нинова предизвика бурни реакции по време на заседанието на КСНС. То гласи, че управлението краде по 10 милиарда лева годишно. А възможно ли е това, след като капиталовите разходи на държавата са 5,1 милиарда лева? По тези въпроси в студиото на "Денят ON AIR" говори икономистът Владимир Каролев.

"В предизборна обстановка БСП и ГЕРБ се замерят с небивалици", коментира той създалата се ситуация.

Каролев е категоричен, че за такива цифри не може да се говори, уточнявайки, че основните пари от българския бюджет отиват за пенсии и заплати за държавния сектор. По думите му единственото място, от което може да се краде, е през капиталовите разходи.

"Според мен проблемът е с неефективността на капиталовите разходи", допълни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът коментира и темата с поскъпването на тока, като сподели, че е нормално да не скача с толкова голям процент, тъй като това би довело до революция. Според него, ако се вдигат цените на тока, трябва да е само за по-заможните хора, защото адекватната социална политика е да се субсидират тези, които нямат.

Каролев заяви, че в енергийния сектор има много проблеми, като един от тях е поддържането на изключително ниски цени на тока. И единственият начин да не нараства този проблем е като постепенно се повишават тези цени.

По думите му в България реформи се правят само когато "опре ножът до кокала" и такива няма да бъдат направени преди изборите.  Според Каролев частният сектор управлява по-добре от държавния и българите не трябва да се притесняват, когато големи компании инвестират в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
съвет преди 5 години
Аз не бих посъветвал Румен Радев да отрича че е купил апартамента евтино.В противен случай ще възникнат въпроси като: от къде е взел парите платил ли е данък кой дава така пари без нищоТъй като деянието е извършено докато е бил униформен, ще се занимава специализиран съд. А присъдите в дисципа са тежки.
23
0
 
3
 
! Отговори
источник на корупция преди 5 години
Вярно е че Нинова обича да лъже на едро, но ако не бяха несправедливите й изказвания, народа нямаше да попита колко е струвал апартамента на Румен Радев например.В хода на питането стана видно, че "компрометирания" председател на комисията по корупция си е купил апартамент по 1000 евро на кв м и то на старо, а Румен Радев за 600 евро за нов.Защо се издъни така Радев? Ами защото той се възприема като "правоимащ", а другите възприема като "редови хора". Тази корупция трябва да се пребори!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tasi godina ot bg politicheskia partizanski ortodoksalen terorizam ste ima bogata rekolta.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каролев да не се прави на ашладисана слива.В тези 10 милиарда влизат не само откраднатите милиарди от капиталовите разходи, но и парите, които се дават на корумпираните миновници на ГЕРБ, за да ви придвижат въпроса, парите които се дават на лекари, учители, съдии и прокуропи, полицаи и пр.Тук влиза и цената на апартаментите на Цветанов и другите тарикати.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Каролев от коя дупка изпълзя?
19
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Анонимен Не е доклад на ЕС лъжльо, а на някакви измислени зелени в ЕС, което не е едно и също. Все пак трябва да говорим истини, когато оборваме някакви лъжи. Истината вероятно е, че наистина се крадат тези 10 млрд, но не директно от държавните служители, а от всички, които могат да крадат, най-вече бизнесмени, които не плащат данъци, крият ДДС, търговци, надуващи цените двойно и тройно и т.н., това си е чиста кражба от всички нас.
18
7
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 3 Небивалица е самата Нинова. Говори глупости.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПешоКаква пък е тази измишльотина за рокля за 5000 лв. Ей, троловете сте голяма работа, страх от бога нямате и лъжете като разпрани!
16
10
 
12
 
! Отговори
Против гЕрБ преди 5 години
Никога ГЕРБ ?никога ГЕРБ ?идват избори да ги ????
15
1
 
7
 
! Отговори
Куте преди 5 години
Браво другари!Станали сте навреме ,за 1ва смяна!Дерзайте,венсерете!
14
8
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Фандъкова подари рокля за 5000 лева а тя от нейните пари ли дава или от общината каква държава как дава пари за пиар ??? Сливен Сливен Сливен ??
13
2
 
12
 
! Отговори
Ауу преди 5 години
Каролев открил топлата вода - частният сектор управлява по-добре от държавния!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2048 ГОДИНА, НОВИНИТЕ:- "В София са избухнали безредици в българския квартал..."
11
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либертарианецът Каролев дава съвети, които са подходящи за либертарианската държава Индия. Индия е най-либертарианската държава. Франция дава субсидии на Еърбъс, Тръмп реве задокеански и налага мита на Европа. Съветите му не са за цивилизованата част на света. За Африка и Индия стават.
10
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб са престъпници! Точка!
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от соц. България, където нямаше с*кс, в демократична България има с*кс, и то какъв, за 30 години прое*ахме всичко!
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера ме откраднаха извънземни. Разказах им за живота в България. Три часа плакаха, платиха ми тока и сметките и ме пуснаха.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да чакаш евродепутати в Брюксел да оправят България, е все едно да чакаш еничари в Османската Империя да освободят България.
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупцията струва на България 11 млрд. евро годишно, което е 14% от нейния брутен вътрешен н продукт (БВП), твърди доклад на групата на зелените в Европарламента.Само Румъния е по - зле, подкупите изяждат 15% от БВП.
5
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи кражбите на ГЕРБ са небивалици?Браво,бе!