Българско приложение е помогнало за 200 спасени живота в Словения

iHELP ни учи да оказваме първа помощ при сърдечно-съдови заболявания
Обновена: 10 апр 2019 21:22 | 10 апр 2019 21:21, Екип на Bloomberg
3
Българско приложение е помогнало за 200 спасени живота в Словения
Снимка: Pixabay

Приложението iHELP е български стартъп основан в Габрово, който се радва на все по-широко приложение из Европа. Директорът на апликацията Христо Христов коментира практичните му ползи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

В момента се води съвместна кампания с Министерството на образованието, която цели да образова дори деца на възраст над 14 години, за да може от по-рано хората да имат обществено самосъзнание за помощ едни към други.

"Мор №1 на света са сърдечно-съдовите заболявания. Първите минути са много важни, а времето за реакция на линейките е 11 до 17 минути. Нашето приложение дава възможност на всеки човек от 14-годишна възраст нагоре да помогне своевременно, за да спаси човешки живот", коментира Христов.

В Словения iHELP се радва на широко приложение, като дори вече има регистрирани над 200 случая на спасени животи, благодарение на реакцията от страна на доброволци, изпозлващи апликацията, казва още един от създателите ѝ.

За съжаление все още у нас няма изградено партньорство със "Спешна помощ", но добрата новина е, че се работи по въпроса.

Всичко за iHELP и образователната кампания можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!
1
0
 
12
 
! Отговори
?!?!?! преди 5 години
Повече такива новини!