Още 50 млн. за медсестрите, стартовите им заплати - 950 лв.

Увеличението идва на фона на протестите от няколко месеца
10 апр 2019 11:35,
150
Още 50 млн. за медсестрите, стартовите им заплати - 950 лв.
Снимка: архив, БТА

Допълнителни 50 млн. отпуска кабинетът за увеличение на заплатите на специалистите по медицински грижи. По този начин стартовата заплата на медиците ще бъде 950 лева. Това стана ясно в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата

Увеличението на заплатите идва на фона на протестите на медицинските сестри, които протестират от няколко месеца заради ниските си възнаграждения. Те настояват размерът им да бъде две минимални работни заплати. Медицинските специалисти се заканиха и да организират голям протест в София на 15 май.

"Във всяка една сфера икономиката се развива, расте и на базата на това можем да си позволим да приемем допълнителен разход по бюджета на министерството на здравеопазването - около 50 млн. за повишаване на заплатите на медицинските сестри", каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

Здравният министър Ананиев уточни, че с допълнителните средства заплатите на медицинските специалисти ще станат 950 лв.

Премиерът заръча на Ананиев да се засили контролът по разпределение на средствата и парите наистина да стигнат до медицинските сестри.

"Да не стане така, както имаше сигнали – в някакви болници директорите да ги дадат за ДМС-та и да не стигнат до сестрите. Повишаваме заплатите на медицинските сестри и специалистите по здравни грижи, за да запазим работните места, особено в отдалечените места", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега и за останалите професии, не бива да има заплата под 1000 лв. при днешните цени. А е време и за пенсиите.
122
1
 
1
 
! Отговори
до 113 преди 5 години
До МНЕНИЕТи, от новото поколение, не пиши всяка дума с главна буква! Неграмотнико...
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво става приет ли е вече закона за продажба на заглушители? Всеки убиец и бракониер да си врътне по едно заглушителче благодарение на вносителя Александър Ш-Сабанов от Патерицо патриотите.
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пеевски - Горанов, кажи му на нашето момче да вдигне заплатите на сестрите. Дай му няколко милиона трябва да кърпи положението, че за мен управлението на Орешарски което свалих с моя трик-кандидатура е по-лошо от нашето управление сега. и на бай Ахмед му платете още милиони студен тец-резерв. Иначе няма кворум няма медиен конфорт...
119
0
 
7
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Никъде не казват обаче, че тези пари ще са САМО ЗА ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ!Персонала в такива, на издръжка от общините няма да видят и лев от въпросното увеличение. Честито!
118
0
 
6
 
! Отговори
28600 преди 5 години
У-ла-ла-ла - защо сега?
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама щели да си ги получат с юлските заплати.Ха-ха-ха!Като минат изборите,нали?Я ги получат,я не.
116
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
след 10 години и пред избори започнаха да увеличават парите за определенибраншове това не е ли купуване на гласове на пенсионерите от 1 юли с 5 процентаа тока с 20
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАМЕРИХА МУ ЦАКАТА ГЕРБАДЖИИТЕ.гОТВЯТ ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА НА ЖУРНАЛИСТИКАТА И СВОБОДНОТО СЛОВО.ТРЯБВА ДА СИ ГРАБЯТ НА СПОКОЙСТВИЕ.НО ТОВА ПРЕЛИВА НОЩНОТО ГЪРНЕ ДО ЛЕГЛОТО ИМ И ЩЕ СЕ РАЗСМЪРДИ ЯКО.
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пари има който не е излязъл да протестира той не е спечелил -излизат майките на децата-оп пари се вадят излизат полицаи-оп пари се вадят -който и да излезе Б.Б кляка и вади пари --така че излизай народе
113
1
 
8
 
! Отговори
вест преди 5 години
Връщат другаря Цветанов в парламента ката нещастен сътрудник.
112
1
 
17
 
! Отговори
ХМ преди 5 години
НЕ СТАНА ЯСНО ОТ КОГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ИЛИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ - НЕ ВЯРВАЙТЕ СКЪПИ МЕД.РАБОТНИЦИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПЕСЕНТА ЩЕ Е ДРУГА ДОКАТО НЕ ВЗЕМЕТЕ НЕ ВЯРВАЙТЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ СУТРИНТА ОБЕЩАВАТ НА ОБЯД ИМ ИДВА ДРУГО НА УМ А ВЕЧЕРТА СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ СА КАЗАЛИ ТОВА Е УСПЕХ!
111
10
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
браво а заплата на специалист лекар е 800лв
110
8
 
7
 
! Отговори
Американ преди 5 години
А ще се иска ли нещо в замяна? Като по-добро отношение към пациентите, особено възрастните? Щото иначе за какво да им се дава?
109
0
 
18
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Какъв е механизмът да се дадат пари от Бюджета на Републиката на Търговски дружества било държавни или общински. Борисов, ти поне Политикономия не си ли учил в школата на МВР, преди 1990 г.? Този до теб, уж е завършил икономика!
108
2
 
27
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Тези нищо не разбират от управление на държава. Сикаджият си мисли, че раздава плячката от бандитските набези. Излизайте по улиците и да искаме Велико Народно Събрание!
107
15
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Идва Ново Поколение Сестри и Акушерки - те са с Висше Образование - каквото е на Личните Лекари . Това Образование е единствения Успех на Демокрацията . Сестрите и Акушерките които са завършили преди 2010 година са със Средно .
106
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да обещаеш,не е като да дадеш.Наслушали сме се на гръмки обещания и лъжи на килограм.Първо да видим фишовете и тогава ще повярваме.
105
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на времето 90 година точно такива читатели ни обясняваха как в магазините ще ни посрещат усмихнати и услужливи продавачи защото ще са частнии хората ще бъдат вежливи за да оставят приятни впечатления у купувачаза болниците и медсестрите да не говорима то кво станакисели са всички от продавачите да сестритеи е ясно че проблема не е в тях а в начина на управлениекакто беше в начина управление и тогава - както те непрекъснато повтаряхаа сега ппроблема бил в хората- айде сиктир читателииии
104
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раздавай щедро, избори идват... Така се купуват избори с обществени пари - държиш ги на мизерни заплати и точно преди изборите им даваш.