Ваксините полезни. Но колко са опасни?

За или против имунизацията? Мнението на двама лекари
10 апр 2019 21:58, Красимир Ангелов
31

Близо 770 000 души, или 14% от българите, смятат, че ваксините могат да доведат до аутизъм, а близо 2 милиона - до алергии. Това констатира проучване на изследователски център "Тренд". 18% от сънародниците ни дори смятат, че ваксините са част от световна конспирация. Оправдани ли са съмненията, че имунизацията води до заболявания или става дума за свободно интерпретирано съвпадение?

Още по темата
"Нека си спомним колко тежки и заразни болести по света вече ги няма благодарение на ваксините. Много заболявания са изчезнали в световен мащаб. Темата с морбили е преекспонирана. За цяла България 112 случая на морбили е нищожно. Хората могат да повярват само по един начин – тогава, когато системата ги предпази от тежки заболявания. Няма нормален лекар в България, който да бъде против ваксинацията", подчерта д-р Николай Брънзалов от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

В студиото на "България сутрин" той отбеляза, че живите ваксини в България не се използват от много време.

"Всеки един медикамент, всяка една ваксина, се тества. Ако бъдат доказани като вредни, то ние моментално трябва да реагираме. Случаите на ваксинирани деца, които развиват аутизъм, са случайност", категоричен бе той.

Според хомеопата д-р Атанас Михайлов пък не става дума за конспирация, а за конкретни пари, които се дават за разпространение на ваксините.

"Производителите на ваксини колко пари наливат в разпространението им? Какъв е интересът на антиваксърите? Парацетамолът снижава ефектът от ваксините. Витамин А укрепва имунитета на лигавицата. Хората трябва да знаят какво да правят преди и след ваксините. Съществуват деца, които са имунизирани срещу морбили и въпреки това се разболяват. В моята практика съм срещал и ваксинирани деца с аутизъм", сподели той пред Bulgaria ОN AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 4 години
До ИлиянаСъществуват над 6 хил. болести с неизвестен произход, лекари и наука са безсилни.Определено ваксините са вредни, защото отслабват имунната система. Правилно е да се казва не имунизация, а ваксинация, защото първото би трябвало да укрепи имунната система, но се получава тъкмо обратното - реакции на организма, странични ефекти, развиване на болестта, срещу която е ваксината, както и отприщва други заболявания с непредсказуеми последствия.
26
2
 
4
 
! Отговори
Алистър преди 4 години
Хубаво щеше да е ако повече хора знаеха какво точно е ваксината. Някои от тука коментиращите тъй яростно я защитават, като че ли заплатата им от това зависи.Не сте наясно какво става след тях. И защо слушате този или онзи, а не проверите и не прочетете. Вижте какво се случи с имунизираните деца в Индия например. Някои тук даже съчинили, че неимунизираните можело да се заразят и след туй да заразят и ваксинираните. Не знам за болестите, но очевидно ваксината предпазва от логично мислене.
25
4
 
6
 
! Отговори
Уф преди 5 години
В продължение на години заболяването Морбили бе изчезнало в България... да "благодарим" на всички антиваксъри, както и на гостите на г-жа Меркел, че го върнаха!!!
24
5
 
6
 
! Отговори
Помиярските преди 5 години
Помиярските мас медии много обичат да използват думата антиваксър, каквато няма в българския език. И всички под строй лижат дупетата на фармацията. България Он Еър, в този смисъл, не прави изключение в масмейдийната си помиярщина, заемайки автоматично едната от двете страни в спора.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо тъпотия ти водят , не до плоска земя.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИлиянаОбясни ми какво е "колективен имунитет".
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този много правилно го казва за парите.Те преди време и Швейцарски генетици намират Македонски гени.... проучване платено от Македония.
20
2
 
4
 
! Отговори
Антихомеопат преди 5 години
Този "доктор" хомеопат защо не обясни колко дълго са живеели хората преди да бъдат открити хлорният дезинфектант, ваксините, антибиотиците, рентгена и други "вредни" методи на съвременната медицина? Щото нали тогава са се лекували само с хомеопатия?
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ваксините водят до плоската земя, а аз ви пиша ваксиниран от другото полукълбо.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Без ваксини!! Няма да се ваксинирам. Няма да дам да сложат ваксина ако имам лапе!"Дано ти е живо и ЗДРАВО, но се съмнявам.
17
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Има чумави ваксини, грипни, ракови и много други, но се пробутва поръчково че развиват аутизъм?! А се знае че евреите не се ваксинират или го правят тайно, в свои болници със секретни ваксини. Лукаво се напомня че евреите са дюстабанлии, умствено изостанали и неспособни да си бършат сами сополите, за да може разкординираната рая да казва - умни са, могат правят!
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без ваксини!! Няма да се ваксинирам. Няма да дам да сложат ваксина ако имам лапе!
15
8
 
9
 
! Отговори
Анна преди 5 години
Много ми е чудно как е възможно в ситуация на нови и нови случаи на морбили все още да има хора, които убедено твърдят, че няма да си ваксинират децата. Нито за миг ли не се замисляте? Хубаво, засега морбилито е в ромската махала, а там сигурно не ходите, но ако утре е в училището на детето ви, пак ли ще ви е спокойно?
14
14
 
14
 
! Отговори
Forever преди 5 години
С каква мисъл може да си легне вечер една майка,като знае че не е ваксинирала децата си от тези коварни болести,които са доста опасни,не се поддавайте на глупости и манипулации.
13
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13И какво ти пречи факта на теб, че моите деца не са ваксинирани (и няма да бъдат)?! Твоите нали са си "защитени" защо е тая агресия?И за справка съм достатъчно образована (с докторска степен) за да мога да преценя обективно кое е най-добро за децата ми.
12
15
 
19
 
! Отговори
Илияна преди 5 години
Антиваксърите са хора,които нямат понятие от медицина, но иначе компетентни да казват ... ВЗЕМИ СЕ ИНФОРМИРАЙ, НЕ ВАКСИНИРАЙ! Тези,които не си ваксинират децата трябва да бъдат наказвани и санкционирани. Защото носят риск и за нашите ваксинирани деца. Ваксината не предразва на 100 %, но се постига колективен имунитет. Много по-малка е вероятността от зараза тогава. Нека бъдем отговорни към здравето на децата си!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далай Лама отишъл в болница в Индия, вместо при Дийпак Чопрак да го лекува с Аюрведа.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе я оставете 10-тина антиваксъри да пукнат от бяс или тетанус , пък да видим тогава какво ще мислят останалите.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички социалисти са ваксинирани.
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хомеопатията е лъженаука. Френски и немски фирми продават вода, захар и спирт като хомеопатични лекарства. Печалбата е огромна от продаване на опаковки и блистерчета от нищо.