Ротвайлерите нахапали децата: Не кучета, а убийци!

Едното момче е в шок, отказва да говори, полуконтактен е
67
Ротвайлерите нахапали децата: Не кучета, а убийци!
Снимка: Pixabay

Двата ротвайлера, които нападнаха и нахапаха жестоко дядо и трите му внучета край Железница, не са кучета, а машини за убиване, смята бащата на пострадалите малчугани Валери Илиев.

Още по темата
"Такъв вид рани на тези места не са от кучета, които са се защитавали, те са атакували за да убият“, коментира той пред bTV.

Според него децата и дядото по никакъв начин не са провокирали кучетата, те просто са опитвали да ги избягват.

Собствениците на кучетата – майка и син, които са ги отглеждали в кв. "Симеоново", са задържани.
Две от нахапаните момчетата все още се лекуват в "Пирогов", а най-голямото е на домашно лечение вкъщи.
Най-сериозно е пострадало сродното по възраст момче на семейство Илиеви – Емануел, който вчера е бил опериран.

"Той все още е в шок и не можа да говори за случилото се. Той е полуконтактен, раните са големи от по 8 и 10 см. и са тежки“, каза той.

Виктор е най-малкото дете на 7 години, той също има множество рани, но е стабилен. Нахапан е от кръста надолу.

"Това е недопустимо в държава от ЕС, такова неспазване на законите- всеки един от нас може да попадне в капана на такива животни. Това не са домашни животни, това са машини за убиване. За тях трябва да има специален статут", коментира Илиев.

Валери Илиев и съпругата му имат шест деца.

Винаги са искали да имат много деца и да живеят в България.

"Аз съм от Габрово, но реално живеехме в едно малко селце Престой. Винаги сме искали да сме като старите възрожденски големи родове“, разказа Илиев.

В крайна сметка преди пет години се местят да живеят в Англия, защото тук трудно са отглеждали децата си.

"Обичам България, борихме се много, но се оказа, че тук децата ни нямат бъдеще", призна той.

Семейството е било за малко в България, за да видят децата бабите и дядовците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нападат след като са провокирани или са видяли сопи оръжия в хората !"Е, може и да си прав...Може и децата да са ги "провокирали"- ако са се гонели или нещо са си играли заедно, или пък недай боже са държали "сопи" - някоя пръчка за игра, или "оръжия"...някой камък -да хвърлят в реката...Затова са си заслужили нападението, така ли?Нямам думи, какъв човек защитава агресивни кучета, но една дума и грам жал не показва за три нахапани деца...
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време /около1920г./е нямало нито приюти нито жандармерия както е сега.Хората са се пазели взаимно в селото,като има чужди хора са ги гонели.Гледали са покрай добитъка и кучета за да ги пазят от вълци и чакали.Как тогава са оцелявали и на нивите са работели и не са ги "изяждали" подивели глутници кучета и тем подобни.....
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има бай ***, които да си изхъврлят кучетата ще има и опасни безпризорни кучета. В Плевен е кошмарно, нещо страшно е. Скоро ще заприлича на геноцид срещу деца и пенсионери.Знам, че в този случай това не са безпризорни кучета, но една и съща бай ганьовщина е виновна в двата случая.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По породата на кучето можеш да познаеш комплексите на собственика. Ротвайлерите във всеки случай са най-добрия показател. Как така все комплексари познавам с питбули и ротвайлери не знам...
42
5
 
15
 
! Отговори
Кучето преди 5 години
Тези кучета са срещали и други хора преди това. Как така нападат точно тези деца?!!От една страна децата са много по-страхливи от възрастен човек, а и най -вероятно са се разпищяли и са започнали да бягат или са се опитали да ги прогонят. Но всяко резко движение води до задействане инстинкта на кучето. Както когато минава човек на колело се включва инстикт за преследване. Друг е въпросът какво правят тези животни навън без надзор? Отговорността е единствено и само на стопаните.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 3 часа младеж във Връбница София беше до Лидъл с такъв пес бе намордник точно до входа.Докога?
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за тия, които обещаят, че ще ни защитят от безстопанствените кучета и комплексирани собственици на "домашни любимци". Излизат хората на протест за бит служител от индобългари. Напълно справедливо. Трябва да се протестира. Но питам се кога ще се направи протест за това че кучетата ни изядоха. И найлошо нападат децата ни. Ама търпим, търпим за всичко. "Не сме народ, ***." Та толкова ли е многолюдна България, та трябва да ни ядат кучетата. Да не знаеш дали ще се прибереш. Страна в ЕС
39
1
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До кучкар 31 Ами дай обява и ще се намерят мераклии да ти помогнат да имаш дете.
38
0
 
25
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Браво на този българин с шест деца. Да съди яко кучкарите, докато не им отнеме цялата собственост. Опит за убийство на 3 от децата му.
37
0
 
21
 
! Отговори
НасърЕлСонбати преди 5 години
До НасърЕлСонбатиПоследиците от нападение на куче са изключително сериозни - от стрес, през разкъсни рани (със всички съпътстващи страдания), инфекции и евентуален летален изход, което означава, че е безумие да ги неглижираме !
36
3
 
18
 
! Отговори
НасърЕлСонбати преди 5 години
Kучета със стопани, могат да бъдат извеждани на обществени места, само с повод и намордник. ТОЧКА. Съответното законодателство и разпоредби, вероятно предвиждат адекватни санкции при нарушение, остава да има воля за прилагането им. Бездомните кучета просто трябва да се унищожават. Свободно пуснати кучета в частни дворове е нормално да се допуска, стига да са взети мерки, животните да нямат достъп за напускане на дворното място.
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах този интелигентен човек в сутрешния блок на БТВ. Баща на 6 деца. Напуснал страната поради причини, който всички знаем. Потресох се. Какви хора губи България? Човек с уникална ценностна система, който заедно със съпругата си оглеждат децата си с любов и убеден съм ще им осигурят добро образование /голямата му дъщеря учи химия в престижен английски университет/ Дошли на гости и така да пострадат от безстопанствени кучета. Питам се дали ще се върнат в България и с какво ще я запомнят?
34
0
 
27
 
! Отговори
Т. И. преди 5 години
Българи дали на тази държава 6 деца, възпитавани като българчета. Но и те са разбрали простата остина по труден начин- тук за повечето нормални бъдеще няма. Другото са ала-бализми и кухи фрази. Дано децата преодолеят бързо стреса и травмите и да намерят своето успешно бъдеще в новата со родина.
33
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38. Става въпрос не да легнете а да си мините просто Пак ви казвам, че тези кучета нападат само при провокация "взели са пръчка камък" а те се чувстват застрашени !!!! Тва ги е накарало да нападнат ! Те са кучета пазачи и това им е вграден инстинкт !!!
32
1
 
21
 
! Отговори
ДО 37 преди 5 години
Искаш да кажеш че ако срещнем такава порода куче - трябва да легнем на земята и да не мърдаме ?
31
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично да ви кажа някой характеристики за родвайлер понеже аз отглеждам и разпространявам тази порода !!РОДВАЙЛЕРИТЕ като цяло са кучетата със най здравата нервна система ! И не нападат ако не са провокирани по някакъв начин. Кой квото да ми говори не мога да се съглася с тях че не са провокирани и 2-ро по важно е че те нападат след като са провокирани или са видяли сопи оръжия в хората ! Не съдете кучетата те не са убийци аз живея с 20 кучета и им познавам породата много повече от мен самия
30
3
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС до 36 преди 5 години
Ти прочете ли Новината ?Ротвайлери са нападнали малки деца , опитали са да ги изядат ???Не си добре човече .
29
3
 
26
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Кучетата имат Собственици - майка и син .Има Закон .Закона е - ТРИ Години в Затвора и Кръвнина в размер до 1 000 000 лева .
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрана за отглеждане на всички големи породи кучета в градовете и селата.
27
33
 
5
 
! Отговори
кучкар преди 5 години
Има и деца където нападат хора това значи ли че трябва всички деца да ходят с вързани ръце аз нямам дете и за мен моето куче е моето дете