Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми

Те искат да видят решителни мерки на властта за контрола върху тази група!
12 апр 2019 07:12, Елка Василева
242
Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми
Светлана Дончева. Снимка: Facebook

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Още по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gospojo Doncheva,napravete Partia.Ili saprugat vi ne vi razreshava,zashtoto negovata shte izchezne zavinagi!!
72
0
 
9
 
! Отговори
Троян преди 5 години
... и троянци също
71
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ щом жените ви почнаха да се жалват от вашето управление .... па замислете се малко ... сега очаквам на някой детето му да ревне
70
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом и тя се намеси и иска справедливост, значи ГЕРБ не са постигнали нищо все пак е жена на зам. министър.
69
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми моме нали мъжа ти е в шефката прослойка, що не му кажеш да вземе да поработи малко ... па барем и резултати има .... ама нали е по-лесно да се лае само ... кервана си върви
68
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ромите ли купуваха апартаменти без пари от АРТЕКС.Що малко не си напънете примитивните мозъци,а се оставяте постоянно да ви манипулират ?
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партийна сигурност (ДС) намери решение на проблема на властта клатещата се от корупционни скандали и съмнителни имотни зделки. Използва журналистите от ключови медийни позиции да раздуха една случка в Габрово, намериха се провокатори, които да спретнат бърз протест, който да се раздуе по медиите и имотният скандал да бъде заметен тихомълком от страстите на обикновения българин, за когото *** са отдушник за неговите неволи.
66
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Товчев и ухилената му жена колко апартаменти имат ?Докога ще ни заливат с празни приказки от ФБ ?Нали те и Вождът им управляват БГ ?
65
8
 
10
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Тая жена,ако направи партия в момента ще бие и Бойко и бойковица.Толко им е писнало на хората.
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в Габрово не може понеже протестираме и се бием.Нали видяхте клипа,продавача за малко да набие тримата кубинци.Всички така се бием тука,понеже сме балканджий и така сме се били и на Шипка едно време и нещем нови шведи.Казанлък и Сливен положението е изтървано от преди 20 години.Очаквам скоро създаването на първия ромски град
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горката жена
62
1
 
24
 
! Отговори
Тревата е зелена преди 5 години
Водата е мокра и подобни банални факти може да напише всеки
61
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По селата не остана нищо за краде и сега се местят в градовете да крадат! Очаквайте ги скоро и във вашия град!
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Габрово не можа а в цяла България може, я идете в Казанлък, Сливен, Ямбол, Нова Загора, Стара Загора.
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров докато ги говореше тези работи през 2004-5, от БосфорТВ му правеха анимационни клипчета с "атака ... не така" и го освиркваха с "фашисти" като влизаше на изборната пресконференция. Сега си е кротко пуделче на властта което чака отнякъде да го нахранят.
58
2
 
37
 
! Отговори
ами преди 5 години
Светлано,на хората вече им омръзна да чуват такива приказки като "ТРЯБВА". . Не е ли мееко казано неуместно,точно ти да се оплакваш от абдикацията на държавата,при усковие,че твоят мъж вече 10 г. е третият човек на бб- лявата ръка и вече 10 г. не се е направила даже и стъпка напред за разрешаването на този проблем,даже обратното-всяка следваща година се оставят да правят все по големи зулуми. Популизма изглежда е много заразителна-казваш неща,които хората искат да чуят,типично политически подход
57
3
 
24
 
! Отговори
НЕ СТЕ ЛИ НА ВЛАСТ преди 5 години
да не би да сте някаква тайна вътрешна съпротива на ТИКВАТА. Я стига сте се правили на нещо , което НЕ СТЕ. Знаем, че сте ЧАСТ ОТ ВЛАСТА с мъжа ви. ВИЕ сте част от ПРОБЛЕМА
56
0
 
28
 
! Отговори
САМО ПОСТОВЕ преди 5 години
ама госпожо съпругът ти Е ЛИ ВИЦЕПРЕМИЕР или е само твой съпруг. Евтин Пиар за наивници
55
4
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
За кой ли път - съпругата е "по-умна" от съпруга.Вече започвам да се питам - дали наистина - не става въпрос за "ухажване на електората"?Как иначе да си обясня - Дончевите приказки за "обществен ред и търпимост"Трябва да си кьорав и глух ...та да не видиш очеизвадното - а то е, че рохингите вилнеят безнаказано!
54
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В природата съществата се размножават там където имат храна и добри условия. Четох че решението с плъховете и *** в градовете не е отрова, а да им развалиш условията. Ако една *** няма храна в една къща, всички ще емигрират сами. Не ви ли напомня примера който давам за нещо друго? Кой позволи на тези същества да се размножат и да излязат от контрол? Политиците защото имат интереси от тях! Само че за да спре това, трябва да им се развалят условията. Тогава ще спрат да се размножават