Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми

Те искат да видят решителни мерки на властта за контрола върху тази група!
12 апр 2019 07:12, Елка Василева
242
Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми
Светлана Дончева. Снимка: Facebook

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Още по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе Волен Сидеров къде е?!
12
1
 
47
 
! Отговори
Изпусната работа преди 5 години
Не виждам никакъв начин по който ромите да спрат да се размножават безконтролно. Трябва поне безплатни контрацептиви да им се раздават, но политиците няма да приемат такъв закон. След години, когато станат по голем брой, ще завземат властта и ще осъществят Геноцид над българина, а на края българите ще бъдат принудени да емигрират.
11
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един вид отдушник я пускат тая от време на време. Това не променя нищо. Властта не иска да предприеме никакви мерки срещу ромите, ясно е вече на всички.
10
6
 
44
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ами що не го е споделила с вицепремиера Дончев ??? Той не и ли е роднина ?!
9
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа... И тая само приказва. Като Каракачанов - приказки, приказки, а действия никакви.
8
3
 
22
 
! Отговори
Хасан преди 5 години
Ние ще решаваме европейските избори/затова сме дошли!
7
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква полза от твоите писания, жено, скрий се и не ни забаламосвай! То, ако ставаше с приказки, държавата щеше да цъфти!
6
7
 
41
 
! Отговори
Госпожа Дончева преди 5 години
се държи далеч по-мъжки и по-достойно от съпругът си,на когото до вчера бях искрен симпатизант?!?!Явно е мъж под чехъл,но не на жена си,а на вожда си?!?!
5
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха тези роми, щяхте да видите власт през крив макарон.
4
5
 
47
 
! Отговори
Край преди 5 години
Томислав е човек на Сорос а жена му не?!? Мъжа вицепремиер а жената жената пише вопли все едно са опозиция!!!
3
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите искат да видят страната си чиста от придошлите ГРОБАри.Милиционери, сър.....
2
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един пирон в ковчега на ГЕРБ, с това расистко изказване ще има дърпане на уши чак от Вашингтон.Края на ГЕРБ ще бъде много много грозен. Навремето НДСВ като си отиваше си отиде що годе с достойнство, но при ГЕРБ ще е много долнопробно и жалко!
1
4
 
55
 
! Отговори
Ггг преди 5 години
За да сте на власт и за да запазите статута на областен град на Габрово, баш вие ги докарахте.