Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми

Те искат да видят решителни мерки на властта за контрола върху тази група!
12 апр 2019 07:12, Елка Василева
242
Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми
Светлана Дончева. Снимка: Facebook

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Още по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
точно тия които докараха ромите и им осигериха общивски жилища и социалнисега се правят на светена водатоя дончев да го разпнат му е малкодокара ги да спечели изборите сего невинен в центъра на града общински сгради се обитават от годиниотпред бемвенца и мерцедесчета айде изметете ги заедно с електората им
152
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Борбата с ромите трябва да се води първо на демографско ниво - висока раждаемост, патриотично възпитание и липса на миграция от страна на българите. Защото ако ромите не се чувстват безнаказани и има кой да им даде отпор няма да се стигне до тук. Тяхното поведение е резултат от нашия нихилизъм, апатия , емиграция, липса на сплотеност, желание за охолство и удобство, вместо създаване и възпитаване на деца. Като добавим и продажността ни картинката е точно тази, която виждате.
151
3
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Поредната лъжа и поредните манипулации от страна на ГЕРБ се изляха от устата на Дончев. Та нали още при прохождането си към окупирането на властта, ЛИЧНО Бойко Борисов, най-тържествено обеща: Непримирима борба срещу бандитизма, мошениците, корупцията. А каква стана тя: Борисов оглави тази орда.Какво ми бръщолеви сега Дончев? От колко години ГЕРБ държат властта. Колко пъти можеха да разрешат проблема с цийганите? Напротив, затрупваха ги с кИбапчИта и бирка за изборите.А сега продължават с лъжите
150
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Габрово и Търново отдавна са болшевизирани и нямат нищо общо с някогашните градове.
149
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Габрово и Търново са хубави градове,те имат истинска история за разлика от другите по големи градове които са се разрастнали в послесдтвие на чуждо влияние.Габрово и Търново,наследниците на последните Български Суверени.Водете се по тях,а не по София-Варна-Пловдив-Бургас.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ромите са известни в последните две десетилетия с техните своеволия,но не съм сигурен дали ако един ден се повтори историята,ще съжалявам за тях.Не бих искал,мои съграждани да ссподелят съдба която не би трябвало да споделят.Бих искал тези хора да имат доброжелателноста на своите съграждани българи,които ще бъдат единствените им защитници.Както е било и преди.
147
2
 
1
 
! Отговори
равносметка преди 5 години
И така - 21 век, 30 години след диктатурата и 12 години след влизането в ЕО, управляващите в България смятат , че проблемите на обществото ще се решат не с добра икономика, образование и законност , а с етничексо прочистване...в крайна сметка има народи , които не заслужават да имат държави...
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 милиарда лева на година , питайте гербавите къде отиват
145
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ го искат само преди избори и после забравят бързо какво са искали.
144
6
 
3
 
! Отговори
ако е ром преди 5 години
А този българин, дето го биха, не е ли и той към 5-10% поне ром? Не беше чист като Светлана.
143
1
 
24
 
! Отговори
преди 5 години
Светлано, нали мъжлето ти от много години е във властта, какво е направил досега за решаване на проблема ?
142
5
 
12
 
! Отговори
пришълци преди 5 години
София иска да види чист града си от придошлите прогресивни. Няма да ги наричаме селяни.
141
1
 
3
 
! Отговори
Гаргамел преди 5 години
Декомунизация, той ви го каза.
140
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите са бг граждани и имат пълното право да се заселят където пожелаят, стига да спазват законите! А, тази гербеджийска ча пла, да не плямпа глупости, колкото да си прави реклама, защото може да се тълкува и като подтикване към етнически конфликт и омраза.
139
3
 
28
 
! Отговори
Друг Аз преди 5 години
Аз пък мечтая да видя държавата си изчистена от крадливи политици включая и томито
138
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много неприятна жена, няма да се учуда, ако е от шумкарски род. ***, със сигурност са дошли скоро по българските земи.
137
0
 
25
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Проблема се решава лесно. Някой нарушава закона и веднага институциите се задействат арестуват го обвиняват го и получава справедливо наказание. Всичко друго са празни приказки в които Каракачанов Сидеров Симеонов и Бойко много ги бива. Те щели да борят престъпността ама друг път. Ако някой го е страх да не би да завърши в затвора няма да бие никого няма да краде и все някой ще се сети че по-добре е да изпрати децата си на училище вместо да създава негодни за нищо престъпници.
136
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Интересно! Къде ми отиде коментара?!
135
0
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Когато някой няма страх от закона много лесно ще се реши да го нарушава. Тези набедените за патриоти само в приказки ги бива защото те не искат да решат проблема. Те искат проблем да има за да може да си разказват приказките как уж щели да се борят с престъпността. *** ако се бореха сега нямаше какво да приказват. Какво стана с казармата? Ето мандата изтича или това е за мандат номер 3 или 4-ри ако стигнат до там? Еми вярвайте им и ще продължат да ни правят на и.диоти. Наздраве бръснене!
134
5
 
0
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До Анонимен144, мнооого гот! Откога не бях чела сОвеЦ.ки лакардии ...