В Габрово отново сблъсъци с полицията, има задържани

Вицепремиерът Дончев и кметът Христова посрещнати с освирквания
Обновена: 12 апр 2019 08:37 | 12 апр 2019 05:45, Елка Василева
163
В Габрово отново сблъсъци с полицията, има задържани
Снимка: Facebook

Протестите в Габрово ескалираха до сблъсъци с полицията и жандармерията и във вчерашния ден.

Повече от 2 часа група от младежи и агитки обикаляха улиците на града, за да достигнат до ромски къщи в различните квартали.

Още по темата

На два адреса кордонът от униформени успя да ги спре, но на третата точка в покрайнините на Габрово се стигна до сблъсък. Летяха камъни, димки и бомбички. Има задържани.

В стълкновението между жандармеристи и тълпата пострада и журналист, съобщи „24 часа“. Оператор от ямболското радио и телевизия 999 Даниел Стефанов е в спешна помощ в Габрово с разцепена вежда и комоцио, след като получил удар от полицейска палка.

Около 21.30 ч. протестиращите се разпръснаха, изтласкани от плътния кордон жандармеристи.

Протестът на габровци избухна заради станалото преди дни насилие на трима мъже над продавач в магазин. На снощния митинг първоначално се събраха повече от 2000 души. Напрежението се повиши, когато сред протестиращите дойдоха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова и народният представител Николай Сираков. Срещу тях имаше недоволство, освирквания и вербални атаки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
20
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
А какво ще кажете за версията: Ромските биячи са подставени. Ескалира напрежението и управляващите казват на ромите. Ние, ще ви пазим, но вие ще гласувате за нас. От години ромите са тези с които гласове се управлява. А ние останалите само се оплакваме и не гласуваме и страдаме. Това е!
67
0
 
17
 
! Отговори
До 86 преди 5 години
А срам ли щеше да те е ако ромите бяха посегнали на семейството ти бе,лицемер мазен ?!
66
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 89Аз съм виждал добри и работливи роми.Има и такива които не са такива, но като се акцентира на тази част, народа почва да си мисли, че ромите са лош материал.
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 78Това бг знаме вече няма никаква стойност. Ще има стойност като България се създаде наново.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаС протестите срещу ромите народа забрава за корупцията и другите проблеми в тази държава.
63
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До sidПроблема е че българина е манипулиран от бг медиите да мрази ромите.
62
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е от тези българи. Аз съм българин и искам да живея в толерантна държава.
61
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти не живееш ли в апартамент?
60
0
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Но този сеир, с боя и жандармерията, им е добре дошъл на властта. Няма да пита народа, за апартаменти, за сметки, за офшорки, за роднини и любовници, назначени във властта, няма да пита как Цецо елегантно изфинтира народа, и пак ще е в НС.Хляб и зрелища...Няма да пита народа, колко стотин години, нормален пенсионелр би спестил за такъв апартамент, като техните, и от къде са останалите ралр, няма да иска разследване на доходите на цялата им фамилия, и сконфискация, като хотела на Ванко 1....
59
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До *** 81 ....Докато сегашната власт основно разчита на тях, да купи гласовете им на изборите.Другите, гласували за тях са тези, с палките, семействата им и целия държавен чиновнически апарат.Тук там някоя незадоволена домакиня и престаряла стара мома, или заблуден льольо, който не знае колко уши има.Олигарсите-те даже членуват в Герб, за да им пречат по-малко на бизнеса.Така че-скоро няма да видим друга картинка, докато тия са на власт.
58
0
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен78 Така е. Имат разработени планове за всякакви случаи, сума ти народ се занимава с това, как "да респектират тълпата".Не искат пак протести на жъртите павета, и са се подготвили.Преди време купуваха кетчъри да подслушват, водни оръдия да разгонват, автомобили и джипове, оборудвани за разпръскване на хора.Стягат се, снаят че народа меко казано не ги обича. И тук слухтят много, да не мислите, че не ни знаят кои сме, като пищшем?Всичко се следи.Но ние сме повече от тях.
57
1
 
26
 
! Отговори
Циник до 79 преди 5 години
И пак се връщаме на постановката...Рохингите безчинстват - и полицията ги пази...Докога така?
56
0
 
21
 
! Отговори
Циник до sid преди 5 години
Когато - се започне да се представя - за гражданско героиство , че рохингите - работят за да ядат .... се появяват НПОта и БХК....Ми не е геройство!!! Милиони българи - работят за да издържат семействата си , ЧЕ И ТЯХ РОХИНГИТЕ!А че са неуки и неграмотни - КОЙ ИМ Е ВИНОВЕН?Пак ли българите?
55
0
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До *** до 73 Сигурен съм, че много от тия жандармеристи, вътрешно са убедени, че правят нещо, което е неправилно. Останалите-не им пука-коне с капаци са, на добра заплата, привилегии и др. Но не за тях ми е думата. И да са искали да бързат бавно-началниците им са се панирали до степен, такава, че са действали като "на пожар".Тях пък отгоре са ги натиснали, защото усещат, че им се клати столчето...Интересно, когато вилняха от Етноса, с брадви по улиците, има достатъчно снимки в нета, къде бяха
54
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снощи входовете на града са били окупирани от жандармерия и хора,подкрепящи габровци от Търново,Ст.Загора,Пловдив,Казанлък са били спирани.Има кадри в ю туб от входаа на Шипка колко коли са оставени там .Играят хоро с българското знаме
53
0
 
23
 
! Отговори
Циник до 73 преди 5 години
Не се искаше много от тях ( полицаите )..... да "спукат гума" ... да се позабавят .... и още след Катуница ... всред рохингите щяха да се носят митове и легенди - колко лошо бият българите.*** не!Бързи са - когато трябва да са бавни!
52
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е с вас,Опълченци!
51
4
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Срамът продължава - тези ужбългарски синове ( полицаите ) бият братята и сестрите си ... за да спрат справедливото възмездие."---Е, как?Смеят ли да не изпълнят заповед? Нали утре ще са на борсата, после, а освем да размахват палки и да гледат страшно-друго не могат? Ще *** от глад те и семействата им.Тотално сбъркана държава, а народа продължава да блее все още, колко добър овчар води стадото към кланицата, с кавал им свири, и ги спира от време на време под сяката....
50
0
 
43
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Вече не минава ден - без да прочетем за поредното ромско безобразие....тук пребили горски - че опитал да ги спре - да сечат безразборно изчезващите ни гори....там изнасилили и зверски убили журналистка...майка на намаляващите български деца....претрепали от бой - хора позволили си да им направят забележка...и в Германия ни "прочуха" с масово изнасилване на тинейджърка...и това е само "върхът на айсберга" ... случаи успели да стигнат до общественото достояние...а такива са хиляди!
49
2
 
14
 
! Отговори
Пак от севера преди 5 години
Ще трябва да има друг вид избори и нови избори и правила! Който изска да остане в България и твърди ,че е българин да се съобразява с тях, който не вън от БЪЛГРИЯ!