В Габрово отново сблъсъци с полицията, има задържани

Вицепремиерът Дончев и кметът Христова посрещнати с освирквания
Обновена: 12 апр 2019 08:37 | 12 апр 2019 05:45, Елка Василева
163
В Габрово отново сблъсъци с полицията, има задържани
Снимка: Facebook

Протестите в Габрово ескалираха до сблъсъци с полицията и жандармерията и във вчерашния ден.

Повече от 2 часа група от младежи и агитки обикаляха улиците на града, за да достигнат до ромски къщи в различните квартали.

Още по темата

На два адреса кордонът от униформени успя да ги спре, но на третата точка в покрайнините на Габрово се стигна до сблъсък. Летяха камъни, димки и бомбички. Има задържани.

В стълкновението между жандармеристи и тълпата пострада и журналист, съобщи „24 часа“. Оператор от ямболското радио и телевизия 999 Даниел Стефанов е в спешна помощ в Габрово с разцепена вежда и комоцио, след като получил удар от полицейска палка.

Около 21.30 ч. протестиращите се разпръснаха, изтласкани от плътния кордон жандармеристи.

Протестът на габровци избухна заради станалото преди дни насилие на трима мъже над продавач в магазин. На снощния митинг първоначално се събраха повече от 2000 души. Напрежението се повиши, когато сред протестиращите дойдоха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова и народният представител Николай Сираков. Срещу тях имаше недоволство, освирквания и вербални атаки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
А. преди 5 години
В държавата диктат на закона е краеъгълни камак на нейня фундамент.Тряба личност в обществото която да има смелост до исползова Тоя Лост в благо на България.
107
0
 
3
 
! Отговори
авс преди 5 години
това само може да го на правят хора безчовечност има си закон закона да си действа а не да стоят с прекръстени ръце да правят отчети и големи изявления нима останалите роми са виновни някои ке.ле.ме.та.се злепоставиха и сега всички роми са виновни.когато един оовчар вижда че агнето куца той веднага почва да го лечи нека това продажно правителство да прави същото ама те са корупционери тези роми бяха арестувани и после пуснати как го разбирате
106
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам се едно нещо: защо ПУСНАХА "ромите" - рецидивисти, извършители на побоя, без да им повдигат обвинение, та само раздухването на случая доведе до повторното им арестуване, а протестиращите срещу ромското безчинство ги АРЕСТУВАТ?Защо държавате не пази гражданите си от НАПАДЕНИЯТА на "ромите", а пази "ромите" от РЕАКЦИЯТА на гражданите?
105
0
 
12
 
! Отговори
sid преди 5 години
Еее,голямо *** на коментари как коментар 93 пише на коментар 115 .Значи коментар 93 отговаря на коментар ,който още не е написан.Ванга ряпа да яде.Ха ха долни продажници.Колко ви платиха властимащите за да излизат само удобните коментари.Точно 4 мои коментара ги няма.И този ще изтриете знам го.
104
4
 
21
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Габровци не биййте електората на Баце , моля ви как ще спечели изборите ?
103
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Ха-хатърси информация...а сега кажи ТИ какво търсиш тука!
102
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
а "Барух" /както се изрази колегата долу/ где?Да каже нефелията и това ли е "пунта мара"?!
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има трима души с тройни гуши да се замислят... Цацаров... Пеевски и борисов
100
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път еврейския мутротапир Бойко-Барух Бехар изпрати срещу българския етнос мутрите си в униформи ,които да бият мачкат и блъскат българите впазейки задниците на питеците.Забелязал съм,че винаги дойдат ли избори (случайно) питеци извършват поредното престъпление срещу българи ,което води до ответна реакция и веднага еврейския мутротапир Бойко барух и гербавата му шайка за да си осигурят гласовете на питеците избращат джандарирте да бият българите и да пазят хъхрещите
99
15
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А кажи ми какъв го търси там ямболското радио :)
98
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво бе,ГабровоПоклон !
97
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тази криеница зад популистки лозунги като правова държава и толерантност. 30г въпросният етнос краде, руши, не плаща сметки, присвоява си земя и прави каквото си иска. Безброй са доказателствата за тези безчинства. Границата на търпимост отдавна е премината. Щом не може по друг начин, ще ядат брадвата.
96
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Хора, а, ако протестите са пред урните на предстоящите избори? Никой не гласува но се струпаме маса от хора, да покажем, че не искаме тия хора и тази "изборна" система? Масово пред всички урни по всички градове и села.
95
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тълпата в една правова държава не раздава правосъдие"Ромската тълпа колко народ затри? Едното момче в София някъде 30 души с брадви го клаха. Или типично в НПО-стил тълпата е лоша само ако е от неправилния етнос, т.е. български?
94
0
 
35
 
! Отговори
varg преди 5 години
До Докога???Следващият може да бъде всеки един град в България
93
0
 
51
 
! Отговори
Орландовци преди 5 години
До Анонимен 108. В една държава, когато народът се надигне да въздава правосъдие означава, че законодателната, съдебната и изпълнителната власт са капитулирали от задълженията си ! Днес в България се случва точно това ! Видя се какви бяха наказанията за биячите от Войводино ! Тук хората очакват също условни или минимални присъди и за това напрежението е осезаемо. Не може за едни да важат едни закони, а за това конкретно малцинство законите да са други ! Хората са прави да негодуват !
92
2
 
25
 
! Отговори
ники преди 5 години
От "големите" сблъсъци снощи излезе, че жандармерията наби един журналист.
91
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протест срещу задържаните българи !!!!!
90
0
 
44
 
! Отговори
Питанчев преди 5 години
Да не би да има нова добавка към данъците които плащам - шамаросване от полицай ? Или то е към здравната каса ? Виж , мукрите дето не плащат данъци как нито едно ченге не смее да ги удря . Като откраднат, пребият, убият, ****силят .... хващат ги, извиняват им се и ги пускат . Вече има такива с 60-70 регистрации , и са на свобода, естествено .
89
0
 
55
 
! Отговори
да преди 5 години
на народа му е през оная работа, че и едните крадци от ГЕРБ и другите крадци от БСП си купили евтини апартаменти..не ви минават вече евтините номера и обикновените хора в Габрово ви го показаха