Зарибяват децата с нова дрога, вкусът - на шоколад и ягода

Родители алармираха за новите наркотици
Обновена: 13 апр 2019 09:45 | 13 апр 2019 07:30, Александър Попов
65
Зарибяват децата с нова дрога, вкусът - на шоколад и ягода
Снимка: Pixabay

С нова дрога зарибяват децата в училищата, като дилърите разчитат на ароматни и любими детски вкусове, алармират в социалните мрежи родители.

Дрогата била известна на жаргон като "ягодови куршуми" - сладки, които се пукат в устата и имат аромат на ягода. В случая обаче ставало дума за амфетамини с вкус освен на ягода, на други любими на децата плодове като череша, портокал, грозде, а също на шоколад и фъстъчено масло, пише "Монитор".

Амфетите приличат на желирани бонбони и имат различна форма: на плодове, цветя, геометрични фигури или животни и герои от анимационните филми.

"Децата смятат, че това е сладко и приемат "бонбоните", но след това могат да се окажат в болницата в доста сериозно състояние след употребата им", пишат родителите.

Марихуаната и амфетамините продължават да бъдат най-евтините наркотици и именно заради това са и най-разпространени сред учениците.

В класацията на популярните дроги е т.нар. "весел или друсан чай", който струва между 2-3 до 10 лв., но може да бъде изключително опасен и да предизвика сърдечни проблеми сред подрастващите.

В заведения и клубове пък се завърна ретро наркотика от 70-те години на ХХ век, известен като "Джони" или "денс дрога".

Много опасна е марихуаната, обработена с вредни и смъртоносни химични вещества. Една от тези опасни дроги е "амнезия", канабис обработен по химически път още докато расте. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тва май е препис от някой западен сайт.Виждате ли как действа един от 200-те сайта казани от РП.Ей така лекинко ви пускат негативни новини изсмукани от пръстите за да насаждат чувство на страх и пораженчество
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не можах да разбера тази дрога в България ли се продава?Иначе случващото се е ужасно,щом пресата съобщава полицията трябва да знае от по рано малко да се пораздвижат и да спрат случващото се.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой прави пари за сметка на здравето на децата.Полицията къде е??Защо след като се знае какво става не се предприемат мерки???Толкова ли е трудно да се направят хайки в училищата???
28
4
 
3
 
! Отговори
ит специалист преди 5 години
Глупости в българия няма наркотици много ви се иска покраи евроджендърството да вкарате и наркотиците но българите няма да допуснем нито едното нито другото
27
6
 
16
 
! Отговори
ххххх преди 5 години
Ако кажа фалшива новина просто ще е много меко.Как може такива неща да се публикуватпреди няколко месеца беше дрога ,която превръщале хората в канибали сега това.Каква държава какви хора .Но това е най-лесния за манипулация на българина който масово е страшно не образован
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде е полицията,учителите?Защо се допуска в училищата подобно нещо?А не сте ли виждали как учители и ученици заедно си пушат до училищата?Как тогава същите "възпитатели"ще се борят с дрогата,която се внася?
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Амстердам са много напред. Няма нужда да се боцка или пуши. Слагат дтога и в сладкиши (мъфини). Проблема е, че ялите от тях (студенти) нямат спомен за около 4 часа след това. Въпроса е дали те са се забавлявали, или други са се забавлявали с тях през това време.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен пример за *** фейк новина.
23
7
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тея измислици не се ли говориха преди 25 и повече години, всеки сам си търси дрогата, никой не му я дава безплатно или насила, това са оправдания на родители на наркомани само ;) !!!
22
4
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
е= мх 2 е формулата за еврейската измислица за вярата в медиите ими вие повярвахте в тази формула? наивници... че кой ви е виновен, че неграмотната, турска, асоциална, цензура ви управлява?
21
4
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
е= мх 2 е формулата на еврейската измислица за вярата в медиите им!
20
12
 
23
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
Част от евроатлантическите цености. Ама има банани.
19
6
 
10
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Нормално е когато цялата държава отдолу до върха на обществото е пълна с некадърници и журналистите ни да са такива. Вместо да копи-пейстнеш някакви глупости от нета да се беше напънал да получиш малко и т.н. Навремето точно от вестниците ми беше обогатена културата за дрогата(тъй като никъде не се говореше за това) кое какво прави и последиците от зависимостта от различните видове дрога. Тази статийка може да си я навреш откъдето си я изсмукал бездарник.
18
2
 
5
 
! Отговори
Hunter seeker преди 5 години
Мечката като заиграе при съседите ще заиграе и при вас съвсеееем скоро ... а някой си мислят, че съм ги забравил ...или че им се е разминало. Може би, може би този път ...
17
5
 
20
 
! Отговори
весел или друсан чай преди 5 години
Абе драги манипулатори, дайте един случай на подобно зарибяване с тези бонбонки. Дайте пример за разследване или училище където се случило това.Сложете го това във секцията с хороскопите.
16
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо тия дилъри да ходят в Мастър шеф. Всичките ги изкарахте някакви топ сладкари. От Нестле ги търсят да ги назначат за шефове на фабриките им. Какво будалкате хората? Някой ще си играе да прави синтетична дрога и после да я слага в желирани бонбони?!? Това е толкова нелепо и абсурдно и да не говорим, че е скъпо. Абе, вие знаете ли цената на кило захар?
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е след като няма полиция и наркодилърите са под държавна закрила и на сороските НПОта
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама че глупости. Дилърите ги давали на децата да ги зарибят...
13
14
 
7
 
! Отговори
до кхинкали преди 5 години
примитивизмът ти е покъртителен. "наркотици" слага под общ знаменател всякакви вещества, както много опасни и вредни, така и крайно познати и приемани от всички. Кофеинът Е наркотик, както и никотина, но това технически казано. България, както и Китай и редица други назадничави държави с авторитарно управление не правят тази разлика. А Щатите и Канада, например, вече имат недостиг на фермери, които отглеждат и култивират марихуана, един добър гледач е в топ 10 на заплати според Форбс. Бау Бау!
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кхинкалиО,не се притеснявай.Ще стане.Може да не е сега или утре но е неизбежно.Само дъртите червени каскети като вас трябва да измрът и техните поколения че още от малки си промивате мозъците с глупости,Ленин,Мао,Русия,Турция,Пакистан. И после нещата ще се оправят. А за родитеш 1 и 2 мисля че това са просто шизофрении.