Контрера: Недоволството от ромската престъпност не е от днес!

Според общинския съветник една оставка не е достатъчна
Обновена: 15 апр 2019 22:40 | 15 апр 2019 22:35, Екип на Bulgaria On Air
32

Поредният протест в Габрово снощи приключи със среща между протестиращите и кмета на града Таня Христова.

Габровци поискаха прокуратурата в града да работи и да има засилено полицейско присъствие в горещите точки, да се извършват проверки на адресната регистрация и на заетостта на хората от ромския етнос, както и проверки на решенията на ТЕЛК.

Шефът на областната дирекция на МВР в града пък подаде оставка. Всичко това стана, след скандал и бой на трима роми, които са нападнали служител в магазин. Полицията ги е издирила, арестувала, а след това пуснала, което пък провокира и общественото недоволство.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира ситуацията в студиото на "Денят ON AIR". Той заяви, че недоволството на обществото ни от неуредените по думите му отношения с ромите не е само от 5 дни, а е от десетилетия.

Общинският съветник в СОС подчерта, че според него подобни явления, които са свързани с ромска престъпност ще се засилват.

Пред Bulgaria ON AIR той настоя, че много често се говори за яхване на подобни протести като този в Габрово, но по думите му това не е така.

Общинският съветник допълни, че задържането на тримата биячи само за 24 часа, въпреки че са с криминални досиета и регистрации, показва модел на работа и практика, която има МВР.

Според Контрера това е ярка проява на непрофесионализъм и оставката на шефа на областната дирекция не е достатъчна.

"За мен в тази ситуация трябва много сериозно вътрешно разследване и ако трябва - да хвърчат глави в главната дирекция. Не е само директорът на Областната дирекция този, който е сбъркал", посочи Карлос Контрера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не стане като в Украйна да ги горим в танковете с *** тия шапкари ще ни тероризират до последният българин.
17
0
 
5
 
! Отговори
м дааа преди 5 години
Подал оставка, а като се позабрави случаят и ще се окаже , че не са му я приели. - стари шапкарски номера
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя откри топлата вода.И какво направи ти в тези десетилетия???Като ще хвърчат глави,тя и на твойта глава и е дошло времето.Безсрамници.Вместо да търсиш причината която всички ти я показват, да беше свършил нещо смислено досега.СИКТИР.
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добър политик е този ,който се мъчи да интегрира ромите Някой от тях ходят на училище и работятЗащо трябва да слушаме някъв *** ,който ни нагнетява едни срещу други с цел той да се топли на огъня създаван от етническото напрежение Точно тоя на снимката и партията му нищо ама нищо не помагат проблема да бъде разрешен а точно обратното
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Хосето трябва да беше някакъв боксьор,и по едно време бръмчеше по Пловдив.Разправят че бая мадами му връзвали.Даже веднъж казал на една да се съблече и да легне под чаршафите,а той като си вземел душа,щял да дойде.И онази се съблякла и завила,а той избягал.Много му връзваха нашенките,сега се сетих за него.Не знаех че имал и деца.Много години минаха от тогава.Питал съм как е дошъл от Куба,и ми казваха че бил избягал от там,партренки разни пускаха на времето.
13
1
 
9
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Тоя много добре имитира онзи Джамбаз.Бързо в някоя партия,после съветник в столична община и чака рамо за европарламента депутат да стане.Млад,стиснат,амбициран да бъде вечен политик и чиновник.Някой ден ще си брои и той апартаментите.Само голи приказки и никакви действия,абе точно като Джамбаза.Такива растат в днешно време и искат да ръководят.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е оня юнак, дето рита бабички по подлезите след като си е взел дозичката и дърпа жени с репликата "Ся ше видиш кой съм аз!" Дегенерирали *** с "позиция".
11
3
 
5
 
! Отговори
Урко преди 5 години
Тоя на човек на прилича. От коя раса е?
10
0
 
13
 
! Отговори
факта преди 5 години
Откраднаха колелото на сина ми. Отидох в полицията. Районния най-откровено ми каза че така и така няма да го открият. И ме помоли да не подавам заявление защото за статистиката не е добре. Туй беше 2006, но и сега е така.Държавнаите служители само вземат пари. Друго не правят.
9
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Аман от ***! Никой не коментира изсазването на Контрера, а се занимавате с майка му и баща му. И аз не съм му фен, но съм съгласен, че органите не работят. Ако не се беше завъртяло видеото из мрежите, и да се разбере, че главните герои са пуснати след 24 часа без обвинение всичко щеше да е потулено. От органите, щото надника може да върви и без да се напъваш
8
2
 
9
 
! Отговори
ди 15 преди 5 години
Умен, Кремиковци беше край София, а заводът в Перник е Стомана. Още го има, сега е собственост на гърци. А бащата на Карлос Контрера се казва Хосе и го познавам лично. Чистеше шахтите в Домен цех. Какви АОНСУ те гони.
7
3
 
2
 
! Отговори
От 15 преди 5 години
Защо 12 може да напише един епитет, определящ тежката работа в Кремиковци, а в моя коментар заменят тази дума със звездички?!
6
1
 
5
 
! Отговори
Flady преди 5 години
Май на бТВ го наподобява ОнЕИРА с тия ***, РитниСергията, по рано ДжамбасПатреота, заиграваме се май.. глупаво защото точно тези допринасят за политиката колкото , футболните ултраси за футбола.. т.е. само я съсипват, а това че им давате сцена е адски уронващо имиджа ви на неплатена от ББ медия.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този р силно комплексиран поради факта че не е наясно със себе си към тоя точно раса принадлежа. Затова се прави на българин.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя така се беше контрирал преди време...
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимно 5Ми направи нещо а не драскай по безмислени форуми бе....................
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора събудете се. Днес ще обещаят и утре ще забравят. Така е от години и така ще си остане докато блеете.
1
1
 
10
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Не е, и от вчера.!.