От днес риболовът забранен, глобите – от 1500 до 3000 лева

Влиза в сила забраната за улов на риба в размножителния период
Обновена: 15 апр 2019 22:49 | 15 апр 2019 22:49, Павел Гълъбов
12
От днес риболовът забранен, глобите – от 1500 до 3000 лева
Снимка: архив "Булфото"

От днес влиза в сила забраната за улов на риба в размножителния период, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури /ИАРА/. Сроковете са посочени в заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, пише БТА.

Още по темата

От 15 април до 15 юни уловът на калкан в Черно море е забранен. По време на размножителния период на калкана се забранява всякаква риболовна дейност, включително трансбордиране, задържане на борда, разтоварване на брега и продажба.

С масови проверки инспекторите на ИАРА и тази година ще следят за спазването на забраната и ще преустановяват евентуални нарушения.

От 15 април до 31 май е в сила забраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, а за рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни т. г.

От 15 април до 15 май т. г. включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.
Има водни обекти на територията на страната, в които е разрешен любителският риболов през периода на забраната и те са описани подробно в заповедта на министъра.

С масови проверки инспекторите на ИАРА и тази година ще следят за спазването на забраната и ще преустановяват евентуални нарушения. Глобата при нарушение на забраната на риболов в размножителния период е между 1500 и 3000 лв., припомнят от ИАРА.


12
Още от Общество
КРИБ: ТОЛ-система преди 2020 г. граничи с престъпление
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 седмица
Да се намери някой тях да проверява(ИАРА-та)....че чувам директора е на втора заплатка от определени РК-та,погазвайки всякакви правила....
8
0
 
6
 
! Отговори
Paxnas преди 1 седмица
Дано тези мерки увеличат рибата в България и Черно море,които много ме съмнява.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега е сезонът на бракониерите, те си имат дори собствен язовир, който е целогодишно забранен от 10 години насам.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Освен мутри,други бракониери не познавам.За да бракониерстваш,трябва да имаш гръб.Най големите бракониери и дървосекачи са ДПС-то,спонсорите на ,,Атака''.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук, в Англия, хванаха някакви двама души от Литва да ловят с мрежа в река... Единия получи 9 г., а другия 10 г.... Затвор става дума... Сега разбирате ли защо България ще остане без гори?
4
0
 
13
 
! Отговори
Петко преди 1 седмица
малко им е глобата...
3
2
 
19
 
! Отговори
Кольо преди 1 седмица
до 2 Анонимен, какво мразиш..избиха целият дивеч..с мрежи всичката риба...остава и докато се рамножава с мрежите да я изловят по лесно е с ток...стига глупости, баба ти за да има какво да яде..усилията ти трябва да са насочени към корумпираните политици, а не да опоскаме природата че да оцелеем
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
1500лв,значи много гладна институция.
Мразя ги от мига,в който глобиха бедна-
та баба във Великотърновско,с болен син на легло.Взеха и около 5бона.Никога
няма да се примиря с това.Дори и да е
хванала риба,има човечност,която ни е
дадена да доказваме на земята.Някой
ако ги познава и следи времето им ,нека
сподели как им минава.
1
2
 
34
 
! Отговори
Турция преди 1 седмица
В Турция няма забрана на риболов и за това изчезна и рибата в морето. Даже са толкова нахални, че лодките им навлизат в грузинска, българска и румънска акватория.