От днес риболовът забранен, глобите – от 1500 до 3000 лева

Влиза в сила забраната за улов на риба в размножителния период
Обновена: 15 апр 2019 22:49 | 15 апр 2019 22:49,
12
От днес риболовът забранен, глобите – от 1500 до 3000 лева
Снимка: архив "Булфото"

От днес влиза в сила забраната за улов на риба в размножителния период, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури /ИАРА/. Сроковете са посочени в заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, пише БТА.

Още по темата

От 15 април до 15 юни уловът на калкан в Черно море е забранен. По време на размножителния период на калкана се забранява всякаква риболовна дейност, включително трансбордиране, задържане на борда, разтоварване на брега и продажба.

С масови проверки инспекторите на ИАРА и тази година ще следят за спазването на забраната и ще преустановяват евентуални нарушения.

От 15 април до 31 май е в сила забраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, а за рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни т. г.

От 15 април до 15 май т. г. включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.
Има водни обекти на територията на страната, в които е разрешен любителският риболов през периода на забраната и те са описани подробно в заповедта на министъра.

С масови проверки инспекторите на ИАРА и тази година ще следят за спазването на забраната и ще преустановяват евентуални нарушения. Глобата при нарушение на забраната на риболов в размножителния период е между 1500 и 3000 лв., припомнят от ИАРА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Бургазлия преди 5 години
Да се намери някой тях да проверява(ИАРА-та)....че чувам директора е на втора заплатка от определени РК-та,погазвайки всякакви правила....
7
0
 
7
 
! Отговори
Paxnas преди 5 години
Дано тези мерки увеличат рибата в България и Черно море,които много ме съмнява.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е сезонът на бракониерите, те си имат дори собствен язовир, който е целогодишно забранен от 10 години насам.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен мутри,други бракониери не познавам.За да бракониерстваш,трябва да имаш гръб.Най големите бракониери и дървосекачи са ДПС-то,спонсорите на ,,Атака''.
4
0
 
14
 
! Отговори
Петко преди 5 години
малко им е глобата...
3
2
 
21
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
до 2 Анонимен, какво мразиш..избиха целият дивеч..с мрежи всичката риба...остава и докато се рамножава с мрежите да я изловят по лесно е с ток...стига глупости, баба ти за да има какво да яде..усилията ти трябва да са насочени към корумпираните политици, а не да опоскаме природата че да оцелеем
2
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1500лв,значи много гладна институция.Мразя ги от мига,в който глобиха бедна-та баба във Великотърновско,с болен син на легло.Взеха и около 5бона.Никоганяма да се примиря с това.Дори и да ехванала риба,има човечност,която ни едадена да доказваме на земята.Някойако ги познава и следи времето им ,некасподели как им минава.
1
2
 
36
 
! Отговори
Турция преди 5 години
В Турция няма забрана на риболов и за това изчезна и рибата в морето. Даже са толкова нахални, че лодките им навлизат в грузинска, българска и румънска акватория.