500 обяви за счетоводители на месец, парите - над 700 лв.

Търсят се още инженери, кадри за машиностроенето...
48
500 обяви за счетоводители на месец, парите - над 700 лв.
Снимка: архив, Ройтерс

Около 500 обяви за счетоводители и икономисти има средно на месец в Бюрата по труда. Това каза изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, който участва в откриването на третото издание на форума "Кариери УНСС 2019".

Икономическите специалности са търсени, включително и в малките градове, коментира Николов. Предлаганото заплащане е над 700 лева.

По думите му много търсени в момента са инженерните кадри, кадри за машиностроенето, както и много хора за ресторантьорството за летния сезон.

Реализацията на студентите на УНСС е 97%, похвали се ректорът на университета проф. Стати Статев.

По думите му мнението на работодателите е, че завършването на УНСС е достатъчен атестат за тях, за да наемат някого на работа.

Новото през тази година на форума са мениджърски програми. Студентите ще могат да се обучават в период от две години, като чрез програмите ще им се даде шанс да заемат ръководни позиции без предварителен опит.

Във форума участват над 60 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори от сферата на ИТ, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки и телекомуникации. 

Предвижда се да бъде изграден и постоянен информационен кът за ежедневни срещи между студенти, представители на държавното управление и работодатели.

През 2018 г. кариерният форум в УНСС беше посетен от близо 6500 студенти.


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какви са тези заплати? Аз работя като охранител в охранителна фирма в софия-gssot и взимам повече пари!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До програмерЪт

Това и истината и защо смао таиз и дистрия се развива. Дори и изцяло българските фирми с по-добри, защото момчетата и момичетата (до има едни 3-4 процента и shout out за тях) са осново отделили се от родната действителност, считани я з лоша, искащи да направят стрнта и света по-добро място :)
Сега целта ни е, всеки бранш в България, да стане такъв! Прогресивен и честен, а не митренски!
43
0
 
1
 
! Отговори
Ончитскарас Сан Сама преди 1 месец
И ми реват!
42
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Стига лъжи ! Пълно е с икономисти и прависти , за тях работа няма! 30 години само такива специалисти се обучаваха в много вузове и сега преливат !
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Над 700 лева?! Това някаква извратена форма на подигравка ли е?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Б.К.
Еми ходи в Германия като начинаещ. Едно ДДС, едни осигуровки, болнични и малко повече зор по годишно приключване. За 500 фактури оборот - 3 дни плътно работа в месеца :) Що да не научиш и нещо друго допълнително да правиш.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се подсетим какво е средно аритметично! И как средната заплата е повлияна от IT сектора където чужденеца е давал двойно на запад, а тук 10х заплата му се струва малко и я дава даже с бонуси. Ми да вдигат горния праг за осигуряване. За счетоводител в малка/микро фирма - ами работата винаги е малко, дори и да поема ТРЗ - пак. Трябва и други дейности. Ама нали не било това и онова работа на счетоводителя - ами вече са на мода универсалните хора и те се ценят, изключае чуждите компании.
38
3
 
9
 
! Отговори
Б.К. преди 1 месец
700 лв. заплата за счетоводител - това е подигравка със труда, знанията и отговорността, която носим. Да не говорим, че учим всеки ден с тия промени в законите. От счетоводители станахме и юристи и данъчни... 😷
Само за информация в Германия заплатата на един счетоводител и то младши е 8000 евро..
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпитите взети не се знае как. Посещаемост по лекции - не се знае. Реални знания - незивестни. Колко да е стартовата?! И това ще е бруто. Нали трябва да се позапознае с някой неща, да поразрови копираните лекциики. За София - още вдигайте цената на живота, така някой не особенно способни ще почнат да се връщат по-малките населени и ще останат само IT-та. Все от някъде се започва. А и може да е по-добре да започнеш начинаещ счетоводител, отколкото начинаещ продавач. Ако не лежете по диваните...
36
2
 
5
 
! Отговори
d0 33 преди 1 месец
Само една разлика има. За да си намериш работа като програмист, трябва да си до 40 години. После те отсвирват. А счетоводител може и на 50 да си намери работа.
35
0
 
6
 
! Отговори
Тръба преди 1 месец
Абе как един не се намери да иска да ме наеме да си почивам? Същото като при търгашите. Всички ми обясняват, колко много съм на далавера като им купувам стоките. Даже съм бил спестявал като му давам пари?! Как един не даде нещо безплатно! Ама наистина безплатно, а не да лъже като дърт бразилец.
34
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Забравихте за 700 обяви , парите - над 500 лева.
33
2
 
19
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 1 месец
1000лв (чисто) е заплатата на стажант програмист ,който буквално как се включва компютъра и знае само да казва "yes" като му говорят на английски.

7000 чисто е заплатата на един кадърен програмист.

Ама в България програмистите работят главно за чужденци.

Вероятно работата на един счетоводител не е 10 пъти по-малко ценна от тази на програмист ,ама българските работодатели са говеда.

Вече служителите са най-ценният актив ,но не и за тия дето живеят в каменната ера.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ефтиното" излиза скъпо. Сега "оправи ме". Бегай да те оправи твойта счетоводителка. Щял да почерпи! Аз какво да кажа на банката и лизинговото дружество? Че ще ги почерпя ли? Дали ще мине? В супера и на бензиностанцията също? Купил си палати, кара си джиповете, вее се по чужбина. Не иска да плаща данъци и осигуровки. Но, ако може някой да му свърши работата без пари.
31
0
 
11
 
! Отговори
абс преди 1 месец
СЧЕТОВОДСТВО - ТОВА Е МНОГО ОТГОВОРНА РАБОТА ЗА 700 ЛВ ЗА ПЪРВИЧКА ИЛИ ЗА ОТЧЕТИ
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко "над 700лв. - може би,701?!То си е все над 700!
29
0
 
29
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
За 700 лв и чистачка няма да намериите бе!
28
0
 
25
 
! Отговори
бай х преди 1 месец
търсят се балъци за без пари
те така е в цялата държава ...
а всеки месец цените вървят нагоре ....
27
1
 
9
 
! Отговори
Vans преди 1 месец
"По думите му мнението на работодателите е, че завършването на УНСС е достатъчен атестат за тях, за да наемат някого на работа" - горко им на тези "работодатели" ако са в частния сектор
26
0
 
18
 
! Отговори
Магистър преди 1 месец
В някой друг живот може и да си помисля, работодателите да се клонират до 5-то коляно и сами да си работят