500 обяви за счетоводители на месец, парите - над 700 лв.

Търсят се още инженери, кадри за машиностроенето...
48
500 обяви за счетоводители на месец, парите - над 700 лв.
Снимка: архив, Ройтерс

Около 500 обяви за счетоводители и икономисти има средно на месец в Бюрата по труда. Това каза изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, който участва в откриването на третото издание на форума "Кариери УНСС 2019".

Икономическите специалности са търсени, включително и в малките градове, коментира Николов. Предлаганото заплащане е над 700 лева.

По думите му много търсени в момента са инженерните кадри, кадри за машиностроенето, както и много хора за ресторантьорството за летния сезон.

Реализацията на студентите на УНСС е 97%, похвали се ректорът на университета проф. Стати Статев.

По думите му мнението на работодателите е, че завършването на УНСС е достатъчен атестат за тях, за да наемат някого на работа.

Новото през тази година на форума са мениджърски програми. Студентите ще могат да се обучават в период от две години, като чрез програмите ще им се даде шанс да заемат ръководни позиции без предварителен опит.

Във форума участват над 60 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори от сферата на ИТ, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки и телекомуникации. 

Предвижда се да бъде изграден и постоянен информационен кът за ежедневни срещи между студенти, представители на държавното управление и работодатели.

През 2018 г. кариерният форум в УНСС беше посетен от близо 6500 студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези заплати? Аз работя като охранител в охранителна фирма в софия-gssot и взимам повече пари!
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До програмерЪтТова и истината и защо смао таиз и дистрия се развива. Дори и изцяло българските фирми с по-добри, защото момчетата и момичетата (до има едни 3-4 процента и shout out за тях) са осново отделили се от родната действителност, считани я з лоша, искащи да направят стрнта и света по-добро място :)Сега целта ни е, всеки бранш в България, да стане такъв! Прогресивен и честен, а не митренски!
39
0
 
1
 
! Отговори
Ончитскарас Сан Сама преди 5 години
И ми реват!
38
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 5 години
Стига лъжи ! Пълно е с икономисти и прависти , за тях работа няма! 30 години само такива специалисти се обучаваха в много вузове и сега преливат !
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 700 лева?! Това някаква извратена форма на подигравка ли е?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Б.К.Еми ходи в Германия като начинаещ. Едно ДДС, едни осигуровки, болнични и малко повече зор по годишно приключване. За 500 фактури оборот - 3 дни плътно работа в месеца :) Що да не научиш и нещо друго допълнително да правиш.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се подсетим какво е средно аритметично! И как средната заплата е повлияна от IT сектора където чужденеца е давал двойно на запад, а тук 10х заплата му се струва малко и я дава даже с бонуси. Ми да вдигат горния праг за осигуряване. За счетоводител в малка/микро фирма - ами работата винаги е малко, дори и да поема ТРЗ - пак. Трябва и други дейности. Ама нали не било това и онова работа на счетоводителя - ами вече са на мода универсалните хора и те се ценят, изключае чуждите компании.
34
3
 
9
 
! Отговори
Б.К. преди 5 години
700 лв. заплата за счетоводител - това е подигравка със труда, знанията и отговорността, която носим. Да не говорим, че учим всеки ден с тия промени в законите. От счетоводители станахме и юристи и данъчни... 😷Само за информация в Германия заплатата на един счетоводител и то младши е 8000 евро..
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпитите взети не се знае как. Посещаемост по лекции - не се знае. Реални знания - незивестни. Колко да е стартовата?! И това ще е бруто. Нали трябва да се позапознае с някой неща, да поразрови копираните лекциики. За София - още вдигайте цената на живота, така някой не особенно способни ще почнат да се връщат по-малките населени и ще останат само IT-та. Все от някъде се започва. А и може да е по-добре да започнеш начинаещ счетоводител, отколкото начинаещ продавач. Ако не лежете по диваните...
32
2
 
5
 
! Отговори
d0 33 преди 5 години
Само една разлика има. За да си намериш работа като програмист, трябва да си до 40 години. После те отсвирват. А счетоводител може и на 50 да си намери работа.
31
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Забравихте за 700 обяви , парите - над 500 лева.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ефтиното" излиза скъпо. Сега "оправи ме". Бегай да те оправи твойта счетоводителка. Щял да почерпи! Аз какво да кажа на банката и лизинговото дружество? Че ще ги почерпя ли? Дали ще мине? В супера и на бензиностанцията също? Купил си палати, кара си джиповете, вее се по чужбина. Не иска да плаща данъци и осигуровки. Но, ако може някой да му свърши работата без пари.
29
0
 
11
 
! Отговори
абс преди 5 години
СЧЕТОВОДСТВО - ТОВА Е МНОГО ОТГОВОРНА РАБОТА ЗА 700 ЛВ ЗА ПЪРВИЧКА ИЛИ ЗА ОТЧЕТИ
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко "над 700лв. - може би,701?!То си е все над 700!
27
0
 
29
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
За 700 лв и чистачка няма да намериите бе!
26
0
 
25
 
! Отговори
бай х преди 5 години
търсят се балъци за без пари те така е в цялата държава ...а всеки месец цените вървят нагоре ....
25
1
 
10
 
! Отговори
Vans преди 5 години
"По думите му мнението на работодателите е, че завършването на УНСС е достатъчен атестат за тях, за да наемат някого на работа" - горко им на тези "работодатели" ако са в частния сектор
24
0
 
18
 
! Отговори
Магистър преди 5 години
В някой друг живот може и да си помисля, работодателите да се клонират до 5-то коляно и сами да си работят
23
3
 
26
 
! Отговори
Име преди 5 години
700лв на ден не е лоша заплата...
22
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е страната в която можеш да си наемеш висшист за без пари.700 лева са 350 евро и то за квалифициран труд.