ОмбудсМая търси ефект в тол таксите, ще скочат ли цените?

Според някои мнение транспортните разходи ще скочат с 50%
16 апр 2019 17:17,
12
ОмбудсМая търси ефект в тол таксите, ще скочат ли цените?
Снимка: БулФото

Няма яснота какви повишения ще има в цените на хранителните стоки с въвеждането на тол системата, заяви обдудсманът Мая Манолова пред Нова.

По думите й има изследвания, които показват, че с 50% ще се увеличат транспортните разходи при доставките на суровини и на готови стоки. Манолова обясни, че няма яснота и какви повишения ще има в цените на хранителните стоки с въвеждането на тол системата.

"Ако властите не са наясно с крайните ефекти от въвеждането на тол системата и тол таксите, най-нормално би било  да отложат нейното влизане в сила", коментира тя.

Мая Манолова коментира и битката си за забрана за двойния стандарт при храните в ЕС. Очаква се утре европарламентът да гласува мярката. 

"Това наистина е голям успех. Защото аз водя тази кампания от 3 години. И в началото имаше даже отричане на този проблем. От тогава извървяхме много дълъг път." - допълва тя.

Запитана какво мисли за двата варианта за евроизборите на БСП - този на лидера Корнелия Нинова и окончателния, Манолова каза, че няма да коментира листите и че би се намесила единствено, ако правото на български гражданин да бъде избран е накърнено.

Според нея скандалът "Апартаментгейт" показва не само морален, но и законов проблем и че жителите на "Лозенец" все още са притеснени от възможен строеж на небостъргача "Златен век", въпреки че властите го спряха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЙЧЕ КАКВО ПРАВИШ БЕ СКЪПА?ЛЮБОВ.ДАА,БЕЗ ЛЮБОВ НЯМА ЖИВОТ!!!!ЛЮБУВАЙ СЕ НА ПРИРОДАТА,НА ПТИЧКИТЕ,НА ЦВЕТЯТА,НА ЧОВЕКА ДО ТЕБ,ДО ВСЯКО ДОБРО СЪЩЕСТВО ЗАСТАНЕ ОЩЕ ЕДНО......ЕЕЕХ,КАКЪВ ХУБАВ ЖИВОТ?
7
3
 
3
 
! Отговори
СПУН преди 5 години
Таз не е в час. Вместо да приветства справедливото заплащане от този който ползва.Тя взела да плаче че не се плаща от бюджета. Туй социалиста е със вродена умствена недостатъчност. Ами нали иначе като плаща бюджета, парите се удържат даже от пешеходците дето нямат кола?
6
2
 
2
 
! Отговори
Търговище преди 5 години
Обичаме те Мая!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се съборят всички незаконни гета в София, като се започне от Лозенец.
4
1
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 5 години
До РАКОВОБОЛНАТА МАЯ: Браво бе, и'диот. Намерил си на какво да се радваш. Дано да е жива и здрава, поне за нея всички виждат, че върши нещо полезно.А за тол-таксите: Очертава се същата бъркотия, както за винетките. Некадърността на АПИ ще лъсне пак.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 30 г. насам само увеличават цените. Освен картели, корупция и спекулация друго не сме видели от властта....
2
2
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Ние сме богата държава. Що да не срутим небостъргача ? Комунистите срутиха социализма , та един небостъргач.........
1
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Къде се намира апартаментният портал?