58 в ареста за боеве с кучета, отнети са 9 питбула. Какво е състоянието им?

Боевете се организирали в бивш пионерски лагер над яз. Искър
17 апр 2019 10:44, Александър Попов
87

Полицаи от София и Самоков задържаха 58 души близо до Панчарево и спряха боеве с питбули. Акцията на полицията е проведена в местност над язовир "Искър", съобщава Bulgaria ON AIR.

В изоставена постройка, част от бивш пионерски лагер, са открити две дървени арени за провеждане на незаконните боеве, а около тях е имало паркирани коли от различни области на страната.

Още по темата

Задържани са общо 58 души и 9 кучета. Кучетата са предадени на служители от Столичното общинско предприятие "Екоравновесие".

"Тяхното състояние при първоначален преглед беше добро. Впечатление прави, че при част от животните телесното състояние е изключително лошо, като едно от кучетата е с почти пълна загуба на зрение", коментира в "България сутрин" д-р Габриела Панкова от Столичното предприятие "Екоравновесие".

По думите ѝ при приемането им кучетата нямали наранявания, но по телата им има белези от стари такива. Тя посочи, че за пръв път в предприятието се настаняват толкова кучета в резултат на акция на полицията.

При нито едно от кучетата не са установени идентификатори да имат собственици.

"Това не са типичните животни, които се използват за боеве, а по-скоро за тренировка, за жива стръв преди тренировка. Те са социални, доста по-дребни от обичайните за подобен тип и ушите им не са изрязани, което при бойните кучета е задължително", обясни пред телевизията Явор Гечев от "Четири лапи".

По случая е образувано досъдебно производство.


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
2
 
! Отговори
До SS преди 2 години
*изма Ви не познава граница, стигнахте до там, че да очерните Бога( дано, Бог Ви прости невежеството).Всички, знаем че Бог е милостив, доброто е от Бога, лошото от дявола. Моля не намесвайте Бог, без да разбирате Библията. Та нали самият Бог казва на седмият ден да се почива, "за да си починат и магарето и бивола ти". Бог мисли за всички същества, които е създал.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ясно по ясно е че на човека му липсва войната. Тази жестокост към животните е ужасна. Трябва да се забранят отглеждането на бойни породи и наказанието за организаторите да е затвор
57
3
 
1
 
! Отговори
До SS преди 2 години
Явно не помните новините от миналата година, когато вегани излязоха на протест пред сградата на Съюза на ловците и риболовците в България, за да поискат пълна забрана на лова.И плюс това в чужбина ловуват само богатите, тук всеки се въоражава с пушка и тръгва по горите.
56
0
 
5
 
! Отговори
Писна ми преди 2 години
Хайде, дайте малко закони в тази държава! Тричане, влачене, пребиване, тровене, осакатяване- представете си на какво са подложени ежедневно тези беззащитни същества от уж ,,цивилизовани същества". Диваци, варвари и аборигени- ефективни присъди!
55
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
Защо питам вие кучелюбивите,и защитници на животните,не подемите кампания за забрана на ЛОВА.Там също загиват животни,понякога ранени агонизирайки с часове.Защото Ловът е аристократичен спорт и го практикуват често много богати хора,и хора с почти неограничена власт.И само да кажете ГЪК ще ви наврат в кучи **з. Затова само лицемерно мже да плюете и да се правите на хуманисти.
54
6
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
ДО krom.След като едно нещо е моя собсвеност мога да правя каквото си поискам с него.Какви сте вие за да ми казвате как ще се разпореждам със собсвеността си.И не ми говори за дълг и убеждения,и за война защото, ако не дай боже стане нещо,много хора ще избягат и ще забравят дълг убеждения,отечество,родина.
53
3
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До SS - мъжете и жените се бият и умират на война - едни по убеждение, други - поради дълг. Кауза имат и едните и другите. Справедлива или не, хуманна или напротив - друг въпрос. Каква кауза защитават тези животни? Комплексите и алчността на стопаните си? Това не е кауза. И .. чети. Въпроса със симбиозата по долу бе разискан - от един дето твърдеше, че кучето имало храна а опитомилия го - право върху живота му.
52
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 45 ДА отвориш война на някого да мобилизираш мъжете и еа ги накараш да умират ззаради твойте икономически, и политит.интереси е по хуманно май?За каква симбиоза ми говориш?
51
0
 
1
 
! Отговори
Василена преди 2 години
До 35 АнонименВинаги се чувствам поласкана когато ме обижда ***, а когато *** се мисли за много умен съм двойно по - поласкана.Психологичният портрет, който си ми съставил е тотално погрешен, Слава Богу имам и семейство, и приятели и социален живот.И разбирам света доста по- добре от теб.При това си доста агресивен за човеколюбец. Някой има проблем, но не съм аз!
50
4
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
Тези кучелюбивите хуманисти,замислят ли се че световен мащаб,се добиват милиони тонове месо,включително от тях и кучешко.За някой това е съвсем нормално ядене.Китайците казват няма лошо месо има лош готвач.Кучешките боеве имат почитатели и те стават все повече независимо дали на някой не му харесва.Древните римляни са казвали,ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА.
49
3
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
Погледнато реално светът е жестоко място,изпълнен с насилие.Войни съпровождат цялата човешка история.Хуманизма е химера,лицемерие за простите хора.Сега за кучетата.Истината е че повече гледат ***,защото е модно,други,за бизнес като продават различни декоративни и бойни породи.Ако кучето ти спечели 2-3хиляди евро май няма да имаш нищо против нали?Или да вадиш толкова продавайки кученца бойна порода.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 36Кой ти каза, че нямам дете? Аз говорех за кучето. Сега ще кажеш, че и детето си не трябва да поставям над другите хора?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До KromИ за при се бият ;)
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До KromАма дъниш кибапчитъ и скаръ, нали? И каква е разликата между едно куче и една маруля?
45
2
 
10
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Да караш друго същество да се бие и умира заради теб - това ли е "симбиозата" за която говориш? Кое ти дава право да вземаш решение дали това същество да живее или умре? Защо ти, "венеца на творението" не излезеш да се биеш до смърт? Не, така не става. Гадостта е такава, независимо в колко теории ще я увиеш. За мен тези "хора" са истинските зверове, не горките осакатени животни. А ти си говори за липсата на драма. Тя обаче е в бездушието на "мислители" като теб. Бъди жив и здрав.
44
4
 
9
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 43 - това не са възгледи, а плоски....Това, че човек е опитомил вълка не го прави негов пълновластен господар. В природата животните несъмнено се бият. Понякога - до смърт. Но не за удоволствие - за женски, за ареал, за доминиране в глутницата - но никога за удоволствие, още по малко за пари. Усещането на тези г.адове - че са господари на животното сигурно изпълва гнусните им душици с богоподобност, но всъщност е дълбок скапан комплекс. Тези хора са гадни страхливци.
43
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 234333И защо да са били жестоки с животните? Отглежда ли са ги за боеве, както други ги отглеждат за пазачи, трети за лов, четвърти за компаниони и т.н. Ако отглеждам животно за да го изям, това жесток ли ме прави? Проблема е че при теб фанатизма е замъглил разума ти и изпадаш налудничеви драми. Човека е опитомил вълка преди хиляди години, за да му върши работа, обратно вълка е приел сделката, защото човека му е осигурявал редовно храна - няма драми, няма чувства, само инстинкт за оцеляване
42
5
 
30
 
! Отговори
234333 преди 2 години
Най-мразя хора, които са жестоки към животните. Много е показателно каква е същността на такъв човек.
41
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по-отратително от фанатизирани кучелюбци, целия им живот се върти около песовете им.
40
18
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Е разбира се, социопатията е основната ценност на секта-кучелюбците. Защо не си родиш поне едно дете, а се занивамаш с кучета?