58 в ареста за боеве с кучета, отнети са 9 питбула. Какво е състоянието им?

Боевете се организирали в бивш пионерски лагер над яз. Искър
17 апр 2019 10:44, Александър Попов
87

Полицаи от София и Самоков задържаха 58 души близо до Панчарево и спряха боеве с питбули. Акцията на полицията е проведена в местност над язовир "Искър", съобщава Bulgaria ON AIR.

В изоставена постройка, част от бивш пионерски лагер, са открити две дървени арени за провеждане на незаконните боеве, а около тях е имало паркирани коли от различни области на страната.

Още по темата

Задържани са общо 58 души и 9 кучета. Кучетата са предадени на служители от Столичното общинско предприятие "Екоравновесие".

"Тяхното състояние при първоначален преглед беше добро. Впечатление прави, че при част от животните телесното състояние е изключително лошо, като едно от кучетата е с почти пълна загуба на зрение", коментира в "България сутрин" д-р Габриела Панкова от Столичното предприятие "Екоравновесие".

По думите ѝ при приемането им кучетата нямали наранявания, но по телата им има белези от стари такива. Тя посочи, че за пръв път в предприятието се настаняват толкова кучета в резултат на акция на полицията.

При нито едно от кучетата не са установени идентификатори да имат собственици.

"Това не са типичните животни, които се използват за боеве, а по-скоро за тренировка, за жива стръв преди тренировка. Те са социални, доста по-дребни от обичайните за подобен тип и ушите им не са изрязани, което при бойните кучета е задължително", обясни пред телевизията Явор Гечев от "Четири лапи".

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасиленаНа мен ми е странно съществуването на секта кучелюбци като теб с полирани мозъчета, за които кучето е най-важното нещо на света. Колко кучета имаш!? 2-3 или повече? Обръщаш се към тях с мамо, нали? Такива като теб са тотално скъсали с реалния свят - едно животно не може и няма да е равнопоставено на хората, едно животно не може да замени децата, семейството, приятелите и въобще човешкия контакт.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са хора, а ***.
30
3
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Мислех че тези зверства са приключили преди доста години, но явно има голям брой примитивни хора, които обитават все още нашите улици и не живеят в 2019-та а в 1996 понеже мозъците им са забравени и пренебрегнати от еволюцията.
29
20
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
По добре кучетата да се хапят по между си , вместо да хапят хората. А и бизнес има , касов апарат...
28
2
 
30
 
! Отговори
Василена преди 5 години
Много ми е странно, че има хора, които смятат че трябва да се съчувства само на човек и понеже сме християни ще прибегна до цитат от Библията.В " Праведният се грижи за душата на своето животно,а милосърдието на злите е жестоко.( Притчи 12 : 10). Което ще рече, че милостта е милост, независимо към човек или животно.Или мислите че на тия с ланците, които организират боевете им пука за гладуващите пенсионери. Който съчувства на животните, той съчувства и на хората.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв язовир Искър?! Панчарево не е над язовир Искър!
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил съм на такова събитие като ученик. Докато кучетата се бият, треньорите им подвикват и ги насърчават. Полиция не си спомням дали идва, но със сигурност са знаели за провеждането. Тогава обаче бяха по-други времена и някои неща се подминаваха с лека ръка. Тази практика едва ли ще се прекрати, но лошото е, че заплашва да се превърне в цяла култура, а не в епизодично явление. Преди само хората с пари и възможности си позволяваха да гледат питбули, а сега всякакви комплексари го правят.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то у Бургас има и с хора, ама е с ао за богатите и влиятелните хора, да ходят там. Случайни човеци не пускат.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е безбожие! Сурово наказание трябва. Всичките тея 59 да ги вържат на площада и народа да ги линчува
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SSА Ккво общо и ат MMA боевете, особено ако са проведе и в някакъв асоциация, където има лекари, съдии и много ясни правила?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Но много хора са ЗЛИ!
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауЕ те някой хора, там смао гледат.... Ся па па толкоз...
20
2
 
21
 
! Отговори
Простотия до шия преди 5 години
Жалко че дишам същия въздух с диви селяни и чалгари.Като чуя че някой е заминал в чужбина много се радвам.Един дивак по-малко в Бг-то.
19
1
 
32
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Минимум солидни глоби трябва на всички присъстващи. Човека е решил, че е голяма работа и може да мъчи всичко живо. Независимо от това дали това "всичко" има някакви чувства ... Същите тези хора ще го правят с други хора ако нямаше закони ...
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за хора са тея дето организират подобно нещо, пожелавам им същото да им се случи
17
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са лоши и трябва да се изтребят, кучетата са супер и трябва да се боготворят - официалната на позиция на сектата Четири лапи и нейния пророк за България Явор Гечев, амин.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закон за забрана на бойни породи
15
24
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
Колкото и да ги обсъждаме,този вид спорт няма да изчезне.Така както ММА боевете.Повярвайте ми зрелището е голямо.Освен това да те поканят да присъстваш е вид доверие,чувстваш се специален.Много хора отглеждат бойни породи *** и печелят нелоши пари.Има и залагания.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ам чи тъй де, с Питбули трюфели ли да търсят!
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГеоргиГоше защо не си биеш шута в гората и не ни освободиш от жалкото си съществуване? Хората били лоши, а ти какъв си - за куче ли се мислиш сектанте? Побъркани човечета, но пък със самочувствие на богове - човешката глупост не познава граници е казал един умен човек.