Експерт: Тол таксите в България ще са двойно по-високи от тези в Германия

Поради това трябва да се отложи въвеждането на тол системата, заяви Христо Христов
17 апр 2019 22:22, Екип на Bloomberg
18
Експерт: Тол таксите в България ще са двойно по-високи от тези в Германия

Ние настояваме за отлагане на въвеждането на тол системата, тъй като технически тя не е готова и нейните ценови нива не са съобразени с българската икономика. Пътните такси в България ще са 2 пъти по-високи от тези в Германия. Това каза Христо Христов, КРИБ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Във финансов аспект трябва да вземем пример от тол системата в Германия, коментира той.

"Във всички предложени варианти от регионалното министерство тарифите са много високи".

България разчита единствено на турския трафик, но той има алтернатива, обясни Христов.

"В момента над половината от турския трафик е с кораби от Истанбул до Триест, Марсилия и Барселона. Твърде високата такса ще ускори преминаването на турския трафик през други територии, а не през България".

Според него е притеснително, че не е направена оценка на въздействието на тол системата, a тарифите, които се предлагат са абсурдно високи, което ще повлияе на икономиката на страната и крайния потребител.

Целия разговор може да проследите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Така трябва - хазната е празна - всички третокласни второкласни пътища и горски пътеки и всякакви пътеки-трябва да се плаща !! После ще асфалтират няколко пътчета и готово! Вдигнете още таксата - че накрая да ви спретнем едно ГОЛЯМО ГАБРОВО и да си бягате по родните места САЩ Испания Франция -където имате замъци,Хубаво е и тези от КРИБ да разберат че политическият ДЕМОН който е в момента е създаден и от ТЯХ! Плюха си на работниците нарекоха ги търтеи обвниняваха държавата за всичко- Сега плачат
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и сега турските камиони не плащат
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво от това, че турският трафик щял да не минава през България?! Така пътищата ще останат по-здрави, а и няма да минават най-опасните шофьори по българските пътища - турските шофьори. Колко човешки живота ще бъдат спасени и колко катастрофи ще бъдат избегнати.
11
2
 
8
 
! Отговори
Сп??нс - мдааа преди 4 години
Това ви го казах още миналата седмица и то без да съм експерт.
10
16
 
14
 
! Отговори
Стига сте... преди 4 години
...ревали. като е висока таксата,да не минават,пък били те турски или български тирове. На запад като карате вътрешно под 1000 евро тол такси месечно не падате и си мълчите. И тук ще мълчите. Двуличници
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо никой експерт не говори как ще се отрази тая глупост на джоба на българина? Какво ме интересува турския трафик, ако може да не минат от тук още по-добре, и без това са шумни, мръсни и карат като откачени. Обаче покритие от 70% на тол-система го няма НИКЪДЕ по света. Това е някаква пълна гавра. Как пък в другите страни са глупави и не го правят така, слагат такси само на магистралите, а ние тук ще слагаме на третокласен път такса представете си! А за какво са винетките? ГЕНОЦИД, това е!
8
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ще се изкефя ако всичкия трафик от Турция започне да минава през Гърция и нас ни подминат. Тогава нашите остават с пръст в г...То не беше крадене, то не бяха простотии, запада го е измислил ние преоткриваме колелото ... аман от ***
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер, направете ги петорно. Връщаме се към робовладелческия период. Кой откъдете е и никакво мърдане. Каручките ще са на мода пак.
6
1
 
4
 
! Отговори
Можещ преди 4 години
Нека. Възприемам нормално.
5
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сръбските тол такси случайно да не са по ниски?
4
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЛ система трябва да има само за чужденците дето минават от тука, ние сме вложили пари и сме плащали данъци за да се построи вече сме я платили таксата Ако са строили качествено ще издържи 10 години и от чуждите автмобили ще се сберат пари за подръжка ако са крадили и не са строили качествено значи знаят след една година ще зейнат дупките и трябват много пари.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде,тия освен и за нас "потребителите" се загрижиха и за Турският трафик.Така че вие(Криб)си платете пък нас нас сиромасите така или иначе ще ни дерете с по високи цени!
2
2
 
42
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Нормално е да са по-високи!Трябват пари- ГЕРБ строи бъдещето на България!
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нормално , Геноцида продължава