Производители и ЕРП-та поискаха по-скъп ток от 1 юли

ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД предлага 92-процентен ръст в цената
17 апр 2019 19:36, Красимир Ангелов
49
Производители и ЕРП-та поискаха по-скъп ток от 1 юли
Снимка: Investor.bg

Сериозен скок в цената на електроенергията искат производителите и доставчиците от 1 юли тази година, съобщава Investor.bg.

Това стана ясно, след като Комисията за енергийно и водно регулира публикува заявленията на компаниите. Електроразпределителните дружества са заявили по-високи цени както за дневната тарифа, така и за нощната.

От "ЧЕЗ Разпределение България" АД са поискали дневната електроенергия да поскъпне с 3,5%, а нощната тарифа да се увеличи с 67,6 на сто. EVN България търси ръст в цената от 0,5% при дневната тарифа и 1,1 на сто при нощната.

От своето заявление ЕНЕРГО-ПРО става ясно, че дружеството иска покачване на цените за достъп и пренос на електроенергия.

При държавните компании, произвеждащи електроенергия, най-сериозно поскъпване на електричеството искат от "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД – 92% от 1 юни. "АЕЦ Козлодуй" ЕАД призовава токът да поскъпне с 3 на сто, докато "Национална електрическа компания" ЕАД търси ръст при цената в размер на 1%.

"Електроенергиен системен оператор" ЕАД  предлага цената за пренос да се увеличи с 34 на сто, докато тази за достъп да добави 6% към стойността си.

Евентуалното поскъпване на електроенергията от 1 юни до голяма степен зависи от дейността и финансовото състояние на въглищните мощности и в частност ТЕЦ "Марица Изток-2", която е принудена да купува квоти за емисии парникови газове с непрекъснато растящи цени.

Още икономически новини от страната четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умни фирми - искат за след изборите...
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕЦ Марица изток 2 трябва или да се затвори или да се модернизира от собственика БЕХ но като знам хала на БЕХ най-правилно е да се затвори.
18
0
 
31
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Идва денят в който ток ще има-нас няма да ни има...
17
1
 
21
 
! Отговори
от 7 до 14 преди 4 години
прав си, не съм запознат добре с БЪЛГАРСКАТА АЛЧНОСТ и обвиних чужденците... извинявам се.
16
1
 
32
 
! Отговори
Че Гевара преди 4 години
На 1 юли да вдигнем ВЪСТАНИЕ и да ги "ОВЕЕЕЕ-СИМ" ВСИЧКИ НЕГОДНИЦИ на площада тези !
15
0
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
хаиде не пискаите искате герб сега какво искате нали ви вдигат непрекъснато заплатите
14
0
 
17
 
! Отговори
men преди 4 години
спрете ни тока. само хляб и зрелища. т.е. не ни го спиртайте съвсем. пускайте малко за сеирсандъка по два часа вторник и сряда вечер за шампионската и по половин час всяка вечер за новините на босфор ти ви да знаем какво е било откраднато от хунтата, кой е бил убит, кой е подал оставка вместо да влезе в дрънголника и други такива и да можем да аплодираме. между другото хляба не ни требва всеки ден само ако може токчето за сеирсандъка да е безплатно.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли нямате една нормална снимка, та сте сложили тия електромери от времето на соца, при това изпочупени и надраскани ?
12
1
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Щото държавното енерго ще ти го доставя без пари, нали ?Ами НЕК, БЕХ и ЕСО нали са държавни органи, при това български.Точно те прибират лъвския пай от цената на тока.ЕРП-тата събират трохите.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнаха ни.Първи бяха черешарите.Процентите са 300, ала тече,вечно течев партиините каси.Борисов и Умний нищо незнаят.Те говорят за държавниработи.Иван Иванич е грешника.Като няма обратна връзка- няма държава.Ка-то няма държава,кави ми се явяват гореспоменатите.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са преживели 500 годишно османско присъствие... едно увеличение на тока ли няма да преживеят хаХААХАХАХАХ
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"най-сериозно поскъпване на електричеството искат от "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД 92% от 1 юни."АХАХАХхаххХАХхахаХ да, а аз искам луксозна яхта, частен остров и харем с моделките на Виктория Сикрет.
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам повече да "вдигат" минималната заплата!!Те всички ПОЛУДЯХА БЕ!!
7
6
 
18
 
! Отговори
Ъбсурд преди 4 години
Марица изток хем замърсява въздоха и водата в половин България хем продава един от най скъпия ток на най бедния европейски народ. Не две в едно а куатро беше ми много приятно.
6
3
 
20
 
! Отговори
избор преди 4 години
избор на доставчик и производител на ток. т.е. искаме АЕЦ и държавното енерго. частниците кожодери и душевадци да си произвеждат за износ и да си намират пазар в чужбина на каквито цени искат ...ебааъл сам ги в изнодвачите гнъсни чужденци
5
0
 
32
 
! Отговори
мак преди 4 години
Ужас, как всичко ще поскъпне, първо толтакси ни треснаха, сега и тока ще стане скъп и прескъп.
4
0
 
31
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Аз искам поскъпване със 100%. Какви са тия половинчати работи на година с по 20-30%. Ц ц ц
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД предлага 92-процентен ръст в цената"Шшшш алооо! Къде се намирате вие бе?
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената се определя от ГЕРБ и от израстъка им ДКЕВР - стига сте манипулирали хоратат и отклонявали вниманието в грешна посока. ЕРП-тата вземат само 2% от сметката, остналото е за фирмите на ГЕРБ и бългаската олигархия в енергетиката в лицето на НЕК и БЕХ.
1
1
 
33
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
ОСТАВКА !!!