България на 111-о място по свобода на медиите

Броят на страните по света, в които се работи спокойно - намалява
Обновена: 18 апр 2019 16:13 | 18 апр 2019 09:51,
115
България на 111-о място по свобода на медиите
Снимка: pixaBay

111-о място заема България по свобода на медиите. Това оповести международната неправителствена организация "Репортери без граници" за годишния Индекс за свобода на пресата.

Общо класираните държави са 180.

През 2018 г. България застава между Етиопия, която има същия индекс като нашата страна (35.11) и Мали, които са на 112-о място.

Първите 3 места заемат скандинавските страни - Норвегия, Финландия и Швеция. Последното място е за Туркменистан.

Докладът показва, че журналистите все по-често са обект на насилие.

"В много страни враждебното отношение и омразата към журналистите, изразявана от политическите лидери, прерасна в по-сериозни и по-чести действия на насилие", подчертава "Репортери без граници".

Само в 24 процента от проучените 180 държави и територии ситуацията със свободата на печата е "добра" или "по-скоро добра", в сравнение с 26 процента през 2018 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите престъпници съсипаха всичко читаво в тази държава!
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече 10 години електората си иска Бъцко.И защо??Ами щото при Въцко се краде най-добре.ТЕЛК-ове, обществени поръчки, евро-кинти за медиите, рекламки за тивитата от олигарските на "търкащите игри", абе всичко се е увъртело в далавери до ушите.32 етажни сгради без разрешителни за строеж, субсидии за животновъди без животни, частни къщи с европейски пари.УЖАС и безумие цари в тази гнусна ***.
40
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете комунистичска руска България е на 111,а може и да е 1 111 място.Червения килим е постлан от 1944г. на Русия!!!!А,кога ще се махне един Господ знае!!!!
39
1
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Журналистите са все по са обект на дребна корупция и кариера ! Някой от тях дори се радват ако ги поканят на останалите неизядени огризки от шведските маси на политици и бизнесмени ! Това е журналистиката в БГ ! Наведена лакейска и простовата - бих казал ЖЪЛТА!
38
3
 
17
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Другари журналисти, продължавайте да ми правите шпакли и скоро ще сте след 200 място в света. Аз казах, хау!
37
3
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 години
"България на 111-о място по свобода на медиите"На изборите да "благодарим" за Свободата на словото". Най много се краде където е "тъмно" т.е. липсва истинска информация. В България е информационна тъмнина, защото медиите са собственост на хората, които най-много "усвояват" и ни говорят тяхната "истина"".
36
7
 
8
 
! Отговори
Vasill преди 5 години
Неправителствена организация "Репортери безсрамници"!
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
собственик е прасевски и киро гела на най-големите медии. с такива собственици - такъв резултат. медийте се използват за политически цели, предимно срещу неудобни лица или опоненти. нямат никаква обективност. единственото нещо, което е вярно във днешните вестници е датата. всичко друго са фалшиви новини, манипулации или абсолютни лъжи, за да се манипулира общественото мнение в една или друга посока.
34
0
 
12
 
! Отговори
До Веско преди 5 години
Трият се само БЪЛГАРСКИ коментари!!!!
33
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3/4 от медиите в България са управлявани от русия.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малка грешчица има само - първата единичка е двойчица. Иначе другото е вярно. Като оставим настрани страните с официална диктатура, като Ким-овата "република, арабските държави,то България е държавата,в която не се предоставя възможност на гражданите свободно да изразяват позицията си, когато тя противоречи на интересите на управляващата клика. Мненията им се затриват и заглушават,което е недопустима цензура. А този сайт е една от причините за това незавидно място на държавата ни по показателя.
31
1
 
18
 
! Отговори
Веско преди 5 години
емиии....продължавайте да триете коментарите на хората и ще се озовем на 160то място зарад вас !
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** които се разхождат по околовръстния на София имат повече достойнство от всеки един журналист
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядат партиен хляб,за това са на това място!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е има разни емигрантски биволи,копита...!
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! Работата им е да бягат от един до друг политик в центъра на София! Не съм чул някой да пише статии от някъде извън България,за нещо по света!
26
1
 
16
 
! Отговори
сокче преди 5 години
Задълбочаваща се симбиоза между медии,управляващи и олигарси е анализа на "Репортери без граници" затова слагат България на 111 място!
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистите са на по-ниско интелектуално стъпало ДАЖЕ и от бакшишите!!!!!!!!
24
0
 
22
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
"Докладът показва, че журналистите все по-често са обект на насилие"Ами не, докладът по-скоро показва, че журналята са подкупни и пишат хубави неща за който им плати най-много. Във вестниците безплатно се пише само лошото, хубаво се пише само за който си плаща. Така е в България. Затова казваме, че медиите не са свободни - те са слуги на капитала.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ВЕЛИК УСПЕХ НА БОЙКО-ПЕЕВСКОТО УПРАВЛЕНИЕ! ДА ЖИВЕЕ ТАЙНО-ОЧЕВАДНАТА КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-ДЕПЕСЕ.МИЖИТУРСКИТЕ МЕДИИ, КОИТО ПРАВИХА СЕИР И ОСЪДИХА ИВАНЧЕВА В ПЪРВИЯ ДЕН, И ТРАЯТ ЗА ОГРОМНИТЕ АПАРТАМЕНТИ И ТЕРАСИ И РАЗМИВАТ ОТГОВОРНОСТТА БИЛА МОРАЛЕН АКТ, И СА ГОТОВИ С ПАТЕРИЦАТА НА ГЕРБ - ПОРЕДНАТА СЛАВИ... стани стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди против ордите герберско-турски ти гласоподавателя поведи!!!!!пп Ако репортери без граници се запознаят с творчеството на Пик и Спас Г 180м