Майка изостави болното си дете. Защо? От безпаричие, от безсилие...

7-годишното момиче се нуждае от спешна сърдечна трансплантация
148
Майка изостави болното си дете. Защо? От безпаричие, от безсилие...
Снимка: Кадър Нова тв

Родители изоставиха в болница 7-годишно дете, което се нуждае от спешна сърдечна трансплантация, но десетки доброволци поискаха да помагат в грижата за момичето.

Майката на детето отказва да подпише декларация момиченцето й да бъде гледано в приемно семейство и настоява то бъде настанено в кризисен център.

"Защо го изоставих? Защото сме в трудно положение. Мъчно ми е. Даже ми е много мъчно. Не заспивам. Аз по цяла вечер плача", казва Десислава Щерева пред Нова тв.

27-годишната Десислава е майка на 4 деца. Мъжът с когото живее е припознал само две от тях. Семейството обитава стара барака извън регулацията на пазарджишкото село Левски.

Твърди, че в къщата, в която отглежда и останалите си три деца има ток и вода, но няма необходимите битови условия, за да се грижи за болната си дъщеря. От миналата година, когато лекарите й поставили диагнозата кардиомиопатия трябвало непрекъснато да посещават болници, защото състоянието й се влошило.

"Имам още три ученици. Не мога да ги изоставя в момента сами, бащата е на работа. Не мога да ги изоставя и да отида в болницата. И трябва детето да бъде при лекари в сигурни ръце. Аз предприех това, да оставя детето. Защото аз нямам понятие, нещо като стане, не знам какво да направя. Детето ми може да си отиде в ръцете ми. Аз това няма да мога да го преживея", каза майката на изоставеното дете - Десислава Щерева.

Майката, която е безработна не крие, че другият мотив, заради който изоставила детето си е финансов. Лечението на момиченцето било твърде скъпо.

"В седмицата отиват по 70 лева за лекарства, за седмица, а представете си за седмица колко ми отиват. Тя получава 350 лева пенсия. Аз за какво да ги дам - дали за храна, дали за лекарства, само за лекарствата й не стигат. Мъжът ми за месеца изкарва поне 600 лева и където има - там работи. Получавам 120 лева детски. Това са направо нищожни пари", коментира още тя.

Според кмета на селото семейството не е кандидатствало за социални помощи.

"Не са работили някъде на договор. Били са на подпомагане към кметството на 4-часов работен ден. От две години нямам спомен да са на подпомагане, просто не заявяват да полагат такъв труд. Иначе сме ги подпомагали тази година се раздаваха хранителни пакети и дадохме на семейството", заяви кметът на село Левски Славчо Мавров.

7-годишното момиченце, което е в болницата дори не е записано на училище.

По думите на кмета двете по-големи деца също често отсъствали.

"Миналата година и двамата родители бяха излезли в чужбина, ако се нелъжа в Португалия бяха отишли, пак сезонна работа,месец-два, но бяха оставили децата на дядо си по бащина линия", каза още Мавров.

Засега майката отказва да подпише декларация детето й да отиде в приемно семейство. Иска да бъде настанено в кризисен център с постоянно лекарско наблюдение.

"Тя дори да бъде настанена в институция, аз ще ходя два пъти в седмицата при нея. Няма да си изоставя детето", казва Щерева.

"Аз искам да ме чуе целият свят. Искам да се намери донор за моето дете, за да може да си я прибирам. Не знам другите какво говорят и какво правят, за децата ми съм си добра майка", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е майка! Майките не изоставят децата си. Това е га_ден, гну_сен та_ла_съм. Децата за тях са бреме. Ако не могат да изкарват нещо от тях не ги поглеждат. Оставят ги на произвола, евентуално продават за съпруги или джебчии. Горкото дете...
35
13
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Нека малко държавата да го гледа .Нали иска хора , да има кой да бачка.А жената ще си роди други, няма да чака белия арабски принц, яхнал Бентли ...като изрусените и малко по правилно българоговорещи девойчета , разхождащи се между перкущите на Графа
34
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От безпаричие и безсилие не раждат Българите! А тези се развъждат безконтролно, защото са любимия електорат на вожда си....
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката майка ли го наричат???Идея си нямат тези като нея какво е да си майка и баща!
32
1
 
29
 
! Отговори
? преди 4 години
Лекарства по 70лв на седмица,4 седмици 280лв. Държавата отпускала по 350лв пенсия + 35лв детски. 385лв взема тоя *** за детето . И за да не дава пари за детето за да може то да живее тая го оставя на държавата , но прибира парите.
31
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на тая новина ли злорадствате!?Значи, копаеме и дъното.
30
1
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Те ще раждат, ние сме длъжни да им гледаме децата, които като пораснат започват да ни крадат, бият и убиват. Това е политиката на ГЕРБ вече 10 години...
29
1
 
21
 
! Отговори
------------ преди 4 години
Не я мислете вече е бременна.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвъка ги едно след друго и им търси осиновител....ГЕРБ да им дава спирали, презервативи и хапчета на тези....
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не правя реклама, но за такива "родители" durex са много "яки". Имат голям избор (цветни, релефни, за големи и за малки, и т.н.).Здравното министерствово да се "консултира с царя ББ" за безплатни достваки - както е в Судан, Зимбабве, Етиопия и др. африкански държави, които имат проблеми с ...!Един път плащаш, втори път път плащаш, но ако тези започнат да си оставят децата за отглеждане от държавата (на нашите данъци), да ти е.а правителството!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БатманАми хили се тогава, ако нелечимо заболяване на дете те развеселява, неспасяем си
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да раждаш трябва да знаеш как да си човек, когато знаеш само да раждаш и нищо друго си плъx.
24
0
 
21
 
! Отговори
Българка преди 4 години
До Анонимен 24"Искала била ако се намери осиновител да го дават" ...Какъв осиновител бе, детето е на смъртно легло! Спри се малко!
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 21Ама е признал само 2 от децата, а за останалите тя взима помощи като самотна майка.
22
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българките на по 40 още с по едно или нито едно дете, ами честно казано се замислям да си търся една жена като тази от статията. Защото ако чакам вишистка да ми роди 2-3 деца , ще си отида с чакането.
21
2
 
40
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Това нещо на снимката, единственото което може да върши, е да ражда.За нищо друго не е способна и дори като отиде на банкомата, носи листа с пин кода и кара някой друг да и го въведе, а тя само взима парите.Та едно нещо, което не може нищо.Да ражда и го е дала природата, но всичко останало за да бъдеш човек, се учи и възпитава от родители и учители.Та туй нещо, дето не може нищо, си е нещо като нищо...
20
3
 
3
 
! Отговори
Батман преди 4 години
До Анонимен 20 ахахахах разплака ме от смях признавам си :)
19
6
 
21
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Изобщо не чака на социала, мъжът й работи; кмета го слушах снощи как дрънка глупости, не се били записали на 4 часа към програмите- т.е. да мете бащата за 150 лв. чисти. Естествено, че ще търси друга работа за повече пари!И, хора, тук стара дума за много болно дете, лекарите дори да се движи не му позволяват, на какво училище да го записва! Айде да сме по-обективни!
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искала била ако се намери осиновител да го дават, защото кризисния център го плащаме ние Не може цялото общество да страда заради една безотговрна майка, на колко е години тая и на колко са другите деца и на колко е заченала първото ако се станови че е педофилка и да я тикат в зандана.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, много ясно, че не иска да го даде за осиновяване. Щото край на инвалидната пенсия! А така, хем някой друг е поел грижите, хем тя получава пари като майна на болно дете.