Майка изостави болното си дете. Защо? От безпаричие, от безсилие...

7-годишното момиче се нуждае от спешна сърдечна трансплантация
148
Майка изостави болното си дете. Защо? От безпаричие, от безсилие...
Снимка: Кадър Нова тв

Родители изоставиха в болница 7-годишно дете, което се нуждае от спешна сърдечна трансплантация, но десетки доброволци поискаха да помагат в грижата за момичето.

Майката на детето отказва да подпише декларация момиченцето й да бъде гледано в приемно семейство и настоява то бъде настанено в кризисен център.

"Защо го изоставих? Защото сме в трудно положение. Мъчно ми е. Даже ми е много мъчно. Не заспивам. Аз по цяла вечер плача", казва Десислава Щерева пред Нова тв.

27-годишната Десислава е майка на 4 деца. Мъжът с когото живее е припознал само две от тях. Семейството обитава стара барака извън регулацията на пазарджишкото село Левски.

Твърди, че в къщата, в която отглежда и останалите си три деца има ток и вода, но няма необходимите битови условия, за да се грижи за болната си дъщеря. От миналата година, когато лекарите й поставили диагнозата кардиомиопатия трябвало непрекъснато да посещават болници, защото състоянието й се влошило.

"Имам още три ученици. Не мога да ги изоставя в момента сами, бащата е на работа. Не мога да ги изоставя и да отида в болницата. И трябва детето да бъде при лекари в сигурни ръце. Аз предприех това, да оставя детето. Защото аз нямам понятие, нещо като стане, не знам какво да направя. Детето ми може да си отиде в ръцете ми. Аз това няма да мога да го преживея", каза майката на изоставеното дете - Десислава Щерева.

Майката, която е безработна не крие, че другият мотив, заради който изоставила детето си е финансов. Лечението на момиченцето било твърде скъпо.

"В седмицата отиват по 70 лева за лекарства, за седмица, а представете си за седмица колко ми отиват. Тя получава 350 лева пенсия. Аз за какво да ги дам - дали за храна, дали за лекарства, само за лекарствата й не стигат. Мъжът ми за месеца изкарва поне 600 лева и където има - там работи. Получавам 120 лева детски. Това са направо нищожни пари", коментира още тя.

Според кмета на селото семейството не е кандидатствало за социални помощи.

"Не са работили някъде на договор. Били са на подпомагане към кметството на 4-часов работен ден. От две години нямам спомен да са на подпомагане, просто не заявяват да полагат такъв труд. Иначе сме ги подпомагали тази година се раздаваха хранителни пакети и дадохме на семейството", заяви кметът на село Левски Славчо Мавров.

7-годишното момиченце, което е в болницата дори не е записано на училище.

По думите на кмета двете по-големи деца също често отсъствали.

"Миналата година и двамата родители бяха излезли в чужбина, ако се нелъжа в Португалия бяха отишли, пак сезонна работа,месец-два, но бяха оставили децата на дядо си по бащина линия", каза още Мавров.

Засега майката отказва да подпише декларация детето й да отиде в приемно семейство. Иска да бъде настанено в кризисен център с постоянно лекарско наблюдение.

"Тя дори да бъде настанена в институция, аз ще ходя два пъти в седмицата при нея. Няма да си изоставя детето", казва Щерева.

"Аз искам да ме чуе целият свят. Искам да се намери донор за моето дете, за да може да си я прибирам. Не знам другите какво говорят и какво правят, за децата ми съм си добра майка", допълни още тя.


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искала била ако се намери осиновител да го дават, защото кризисния център го плащаме ние Не може цялото общество да страда заради една безотговрна майка, на колко е години тая и на колко са другите деца и на колко е заченала първото ако се станови че е педофилка и да я тикат в зандана.
19
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, много ясно, че не иска да го даде за осиновяване. Щото край на инвалидната пенсия! А така, хем някой друг е поел грижите, хем тя получава пари като майна на болно дете.
18
2
 
11
 
! Отговори
Edna преди 2 месеца
До Azz-ът

Грехота, страх от Бога нямаш ли!?
17
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На 20 години родила 3-тото, живее в мизерия, не работи, чака на социала… да коментираме ли повече?
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Защото нямам понятие, нещо като стане, не знам какво да правя" - това изречение обяснява много неща.
п.п. Дано се оправи детето.
15
1
 
41
 
! Отговори
абв преди 2 месеца
Изоставя го,но не се отказва официално с документ от него,за да може да му получава помощите...
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо тия от кризисния център са длъжни да ти гледат детето като си добра майка.
13
18
 
6
 
! Отговори
Сата Н. преди 2 месеца
Полудяхте ли про стачета, да пишете такива коментари?
Нали знаете, че Господ гледа отгоре?
12
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е трагедия за родителите, защото не е лесно да се разделат с едво бъдещо джебчийче.
Дано се оправи детето и попадне на човеци
11
4
 
56
 
! Отговори
анонимка преди 2 месеца
Припознати 2 за другите 2 които са непризнати пак е самотна майка.Леле,аз висшистката, с 3 деца и 1000 лева заплата защо не ми е минала великата мисъл да се откажа от децата си въпреки че ги гледам сама ,бачкам като луда и никой нищо не ми дава даром.Забравих,българка съм
10
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо раждате по толкова деца след като не можете да се грижите за тях? Държавата не е длъжна, защото държавата сме ние, които плащаме данъци
9
11
 
15
 
! Отговори
Крумов преди 2 месеца
Да са ни живи и здрави, те са нашето ,,бъдеще".
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прилича си на ромка майката.
Ако е така - ми по-нормално е човек да очаква да си зареже детето. Болно, здраво - родителят е длъжен да се грижи за децата си до последно колкото е възможно.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лебедови драми.
6
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е майка, а парапитек.
5
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лъже, лечението на деца е безплатно.
4
3
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
ами хаиде франция да приеме детето и да го лекува безплатно
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото фирмата е на загуба и не търпи пасиви.
2
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не я съдете,никой от вас не и е в душичката.
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако беше в Щатите, досега да са отнели всичките й деца.