След трагедиите на пътя: Звезди за безопасно шофиране

Кампанията ще се състои на 21 април
19 апр 2019 12:10, Петя Славова
21

1734 гледания   |  Още видео
Тази неделя известни личности ще седнат зад волана в кампания за безопасно шофиране. Събитието е от 12:00 часа на паркинга на Националния стадион "Васил Левски" в София откъм метрото. Водещи на мероприятието ще бъдат Миглена Ангелова, Иво Танев и Ева Георгиева.

В "България сутрин" Ангелова разказа, че в тазгодишното събитие, което се провежда за втори пореден път, ще се опитат да покажат на младите хора, че могат да прибдобият нужните умения чрез модерните средства и технологии.

"Организатор на събитието е Националното движение "Овация за отговорни млади шофьори". В първото издание миналата година бяха дамите. Завъртяхме ги в симулатори за преобърната кола, научихме ги да си слагат коланите, да не пишат съобщения по телефоните си. Идеята на кампанията е, че няма нужда да изкараш 10 години зад волана, а можеш да придобиеш умения чрез модерните средства. Освен Арти ще участват Иво Йорданов, Илиан Илиев, Боби Ваклинов, Начо и Чоко. При мъжете важното е да останат спокойни, тогава взимат правилни решения", каза Ангелова.

Певицата Ева Георгиева, която участва в миналогодишното издание на кампанията пък сподели, че е научила изключително много полезни неща за шофирането именно заради това мероприятие.

"Първото издание беше изключително вълнуващо. Имаше доста предизвикателства. Всяка нова кола е все едно тепърва се учиш отново да караш", разкри Георгиева.

Нейният колега Артьом Анатолиевич - Арти допълни, че мъжете шофьори у нас имат проблеми с нервите и поради тази причина често се вкарват в неприятни ситуации на пътя.

"Мъжете често показват мускули на пътя - пилят гуми, прсуват, карат бързо. Искаме да наблегнем на това, че скъпата кола не трябва да се кара бързо. Разумната скорост на магистралата е 150-160 километра в час", каза той пред Bulgaria ON AIR.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
звезден прах преди 1 месец
Аз пък си помислих, че става въпрос за звезди за пукане на гуми ...

То май с тях ефекта ще е по-осезаем .
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разумната скорост на магистралата е 150-160 километра в час", каза той пред Bulgaria ON AIR. ??!!????!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Ставийски беше тъй, стана лице на кампанията Не карай пил, после се натряска уби един и осакати друг до живот с огромния си джип, даже и не лежа.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Звезди?!
Луната и слънцето да смъкнете от небето даже, при тази луда корупция в продаване на книжки, неработещи, но иначе безкрайно много контролни органи, пътища - пит лунен пейзаж, стари баракуди, липсващ технически контрол и не на последно място - липса на мозък в преобладаваща част от населението, промяна не може да се осъществи.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търси се новия Ставински
14
0
 
5
 
! Отговори
- преди 1 месец
Доста повече трагедии стават заради , ужасяващото състояние на пътищата у нас. Дори и една магистрала нямаме, по която може човек да си кара нормално. Само че гласност не се дава, по медии се дават само катастрофи, но не и инцидендите, които стават ежедневно заради състоянието на пътя
13
0
 
12
 
! Отговори
mdaa преди 1 месец
"Ако си пил, слез, искам да стигна жив" каза по телевизията Стависки преди 12 години. И, верно, стигна жив !

......
12
0
 
12
 
! Отговори
3M преди 1 месец
За безопасността на движението у нас трябва да се обединят двете структури ДАИ и КАТ в една нова, наречена ДАЙ на КАТ и така да е ясно какво трябва да се прави!Че сега т.нар."звезди" са затруднени!
11
0
 
9
 
! Отговори
Българ преди 1 месец
България, страната на каузите и измислени кампании за някви елеменатрни неща с който ако се спазват законите няма какво да се случи просто. Всичко останало е циркаджийска история с тия измислени звезди.
10
0
 
13
 
! Отговори
Замислен преди 1 месец
Певицата Ева Георгиева ли? И ... ъъъ, някакво Арти ?! Простете, мислите ли, че използвате думата "известни" твърде фриволно?
9
0
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 1 месец
Всяка нова кола е все едно тепърва се учиш отново да караш", разкри Георгиева.

Ти да видиш! Така ли било! Аз пък не знаех! Може би щото съм мъж и работата ми е свързана с каране на най-различни превозни средства! Никой няма да ме чака да се уча наново след като се кача на нова за мен кола! ПРОСТО СЕ КАЧВАМ И КАРАМ!
А ти моме що не се съсредоточиш върху ползването на градския транспорт ?! Остави шофьорлъка на можещите да правят това!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изброените имена са само клоуни,търсещи медиина изява.
7
0
 
12
 
! Отговори
хе преди 1 месец
Като знам звездите как пият алкохол и как злоупотребяват с други неща,последното нещо,което могат да направят е да дават пример за шофиране.
6
1
 
15
 
! Отговори
Ко? Не! преди 1 месец
Известни личности ли? Единия известен с това, че си загуби перуката, другата с това, че има 4 деца от 4-ма различни мъже. Чудо! Сал една Кали сте пропуснали за доокомплектовате "известните".
5
0
 
11
 
! Отговори
tonyt преди 1 месец
То и оная ватенка фигуриста Ставийски си спомням че участваше в такава кампания а какви ги надроби . Просто няма смисъл от такива кампании .Българина няма култура на шофиране докато не му се бръкне в джоба. Това е !
4
0
 
15
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
Преди известно време имаше една кампания "Не карай пил" и един от главните участници се прояви подобаващо, така, че като чета, че отново звезди щели да сядат зад волана да правят кампания за безопасно шофиране ... тръпки ме побиват!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закрийте рушветчийската фирма КАТ и другото рушветчийно ДАЙ и катастрофите ще намалеят с 60%!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страшни звезди! Леееееееее-лееееееееее-лееееееееее
1
0
 
13
 
! Отговори
Галин преди 1 месец
какви ЗВЕЗДИ са тия ?