Helpbook сигнали: Питбул без каишка, таверна със силна музика...

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Investor Media Group
20 апр 2019 07:42, Анисия Иванова
36

Снимка: Helpbook

Виж други галерии »
В днешния обзор на сигналите ви представяме проблеми от последната седмица, постъпили в платформата на Helpbook.info.

За съжаление зачестяват случаите на хора, нахапани от кучета. Според закона домашният любимец трябва задължително да се води на повод или намордник, като от последното изискване са освободени единствено кучета-водачи на незрящи хора.

Със сериозен проблем ни запозна гражданин, който се обърна към нас и район "Надежда“ за съдействие. Всеки ден в интервала 16:00 - 18:00 часа между блоковете 139 и 140 на квартал "Надежда" 1 стопанин разхожда питбул без каишка. "Въпреки че е говорено със стопаните на кучето, същите отказват да вземат мерки под предлог, че животното е още малко. Часовият интервал, в който се извежда кучето, е пълно с деца и хора, които се прибират от работа. Питбулът бива разхождан и късно вечер, а съседите се страхуват да излязат с техните кучета, защото казват, че бил агресивен. Моля да се вземат нужните мерки.“, пише в сигнала си нашият читател.

В платформата е изпратен сигнал за таверна в "Младост" със силна музика, която смущава съня на живущите в района. Нашият читател твърди, че тормозът от музиката е редовен и в часови пояс, който според наредбата е определен за почивка. Молбата е да се направи всичко според закона управата на заведението да се съобразява и да не се надвишават допустимите стойности на шума.

Получихме поредния сигнал за импровизирано бунище на пътя Ботевград-Мездра. От снимките е видно, че поляните около главния път са превърнати в сметище, а грозната гледка се допълва от неразчистените отломъци от автомобили, претърпели катастрофи.

Ако видите други нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
1
 
! Отговори
Еднообразни сте преди 1 година
Бре то големи чаники за едно куче ай спрете се ставате мега банални с тва кое куче било без каишка и кое не. *** всеки ден едно и също оправете си живота после оправяйте хората с кучетата !!!
26
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 1 година
ЗА КУЧЕТАТА СЪМ СЪГЛАСЕН.-КОЕТО Е И ПРАВИЛНО.-А ИСКАМ ДА ПОПИТАМ-КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИМЕ БЕЗДОММНИТЕ КУЧЕТА?-НА ТЯХ КОЙ ЩЕ ИМ СЛАГА НАМОРНИЦИ?
25
0
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 1 година
До Хахахахха-НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ДОЙДАТ И ДА ИНСТАЛИРАТ ТАКЪВ УРЕД В ДОМЪТ ИМ-ЗАБРАНЕНО Е.
24
5
 
6
 
! Отговори
Typak ot uk преди 1 година
Ганьо аз пък ще ти дам друг пример за шум от сеседите но в гърция , звъня на полицията и ми казват , ако искаш тишина отиди в гората !
23
2
 
5
 
! Отговори
65 преди 1 година
До питащият за тенията.Ако свързваш 30год.с демокрацията,мисля че отиваш в друга посока.Само да ти кажа,че дори и бабите в селата дават на дворното куче и котка хапчета.Нали е 8-9лв пез два месеца.А и само тенията и бясът са опасни и за човека.А слятото писане е просто от клавиатурата.Не ми се триеше .Чао
22
3
 
10
 
! Отговори
Питбулчо преди 1 година
Това са нормални неща за тази изостанала територия.Чалга,питбули и диви селяни.
21
1
 
11
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
Кучетата си лаят, кервана си върви ! Публикувайте какви мерки са взети след сигнала. Обратна връзка .
20
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 65. Много, много си грамотна наистина! Само едно НЕ ТИ Е ясно, че НЕМИЕ не се пише слято!! Иначе си много грамотна. А, и да ми кажеш коя моя статия си прочела, че да я прочета и аз, защото не помня тук да съм писал статия. А за другото, за което пиша няма сигнали, защото "будните" граждани видят по терасите са дебнат съседите си!
19
2
 
2
 
! Отговори
65 преди 1 година
Много ,много съм грамотна.А като ти чета статията и ти.Добре построени изречения ,с точки и запетаи.Само едно немие ясно.Защо снимката е доносничество,а другото за което пишеш няма сигнали?Приятен ден.
18
3
 
5
 
! Отговори
Само да попитам преди 1 година
За 30г ,колко пъти са се увеличили заболелите от кучешка тения?
17
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Защо не сигнализирате за това, че Десетокласници ще четат "Pod igoto" на "шльокавица", а!!! Защо не протестирате за това! Защото сте много будни, нали.
16
3
 
4
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 65 Кой си ти, че ще определяш дали съм лош или не, познаваш ли ме, че да ми слагаш епитети!! И да, доносничество е, а не признак за будно общество. Защото си затваряме очите и мълчим за големите кражби на управниците и за милион важни неща, но ще подадем сигнал затова че някой си е оставил два шкафа до кофите. Също така сме много добри в поставянето на етикети кой добър, кой лош, ама освен всичко друго и правописа ни куца, ама яко. Доживях неграмотник да ми казва какъв съм!!!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
65 преди 1 година
Този умник дето е написал ,че това е доносничество елош човек.Зъл.По-добре снимка на н арешение ,отколкото снимка на нахапано дете.Щатите ,затова че не се грижиш за кучето,гладува ,клетката не е с нормални размери плащат яки глоби,имат условни присъди.А у нас?Забравихте ли колко нахапа н и стари хора има.А уличните кучета освирепяват зимата от глад и студ.Изпусната работа сме отвсякъде
14
1
 
12
 
! Отговори
65 преди 1 година
На това му се вика страх от самиразправа.Със сигурност стопанина е пи зъл от кучето ,щом не смеят да говорят с него.А питбула или американският стаф до 1-1,5год. са наистина кротки,много много игриви.Скачат ,лаят от кеф,тичат като луди по поляната.Но за децата или бременна това си е шок да видят тичащо куче.Затова намордник.То свиква.Аз имам такова куче ина поляната недалеч от блока ми се събират 7-8кучета от разл.породи.Наиграят се ,укротят.По пътя и в асансьора с намордник. Закон трябва як
13
0
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Подаването на сигнал за нарушения на законите не е доносничество. Това показва колко е будно едно общество и колко му пука за случващото около него.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Help book, е организация да покаже на хората, че има проблеми и трябва да се решават, а не да е нещо като "агенция клю, клю.
11
14
 
9
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Модерен вариант на доносничеството.
10
0
 
9
 
! Отговори
Трол Горянин преди 1 година
Лошото е че повечето 'проблеми' са пряк резултат от качеството на хората.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е, че хората подават сигнали за различни нередности и нарушения на законите, но няма реакции от отговорните институции.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази и други агресивни породи кучета трябва да се забранят за отглеждане в жилищни кооперации и къщи. Десетките случаи през годините са показателни, жертвите много.

Спонсорирани публикации