Helpbook сигнали: Питбул без каишка, таверна със силна музика...

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Investor Media Group
20 апр 2019 07:42, Анисия Иванова
36

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите ви представяме проблеми от последната седмица, постъпили в платформата на Helpbook.info.

За съжаление зачестяват случаите на хора, нахапани от кучета. Според закона домашният любимец трябва задължително да се води на повод или намордник, като от последното изискване са освободени единствено кучета-водачи на незрящи хора.

Със сериозен проблем ни запозна гражданин, който се обърна към нас и район "Надежда“ за съдействие. Всеки ден в интервала 16:00 - 18:00 часа между блоковете 139 и 140 на квартал "Надежда" 1 стопанин разхожда питбул без каишка. "Въпреки че е говорено със стопаните на кучето, същите отказват да вземат мерки под предлог, че животното е още малко. Часовият интервал, в който се извежда кучето, е пълно с деца и хора, които се прибират от работа. Питбулът бива разхождан и късно вечер, а съседите се страхуват да излязат с техните кучета, защото казват, че бил агресивен. Моля да се вземат нужните мерки.“, пише в сигнала си нашият читател.

В платформата е изпратен сигнал за таверна в "Младост" със силна музика, която смущава съня на живущите в района. Нашият читател твърди, че тормозът от музиката е редовен и в часови пояс, който според наредбата е определен за почивка. Молбата е да се направи всичко според закона управата на заведението да се съобразява и да не се надвишават допустимите стойности на шума.

Получихме поредния сигнал за импровизирано бунище на пътя Ботевград-Мездра. От снимките е видно, че поляните около главния път са превърнати в сметище, а грозната гледка се допълва от неразчистените отломъци от автомобили, претърпели катастрофи.

Ако видите други нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
1
 
! Отговори
Еднообразни сте преди 11 месеца
Бре то големи чаники за едно куче ай спрете се ставате мега банални с тва кое куче било без каишка и кое не. *** всеки ден едно и също оправете си живота после оправяйте хората с кучетата !!!
27
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 11 месеца
ЗА КУЧЕТАТА СЪМ СЪГЛАСЕН.-КОЕТО Е И ПРАВИЛНО.-А ИСКАМ ДА ПОПИТАМ-КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИМЕ БЕЗДОММНИТЕ КУЧЕТА?-НА ТЯХ КОЙ ЩЕ ИМ СЛАГА НАМОРНИЦИ?
26
0
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 11 месеца
До Хахахахха-НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ДОЙДАТ И ДА ИНСТАЛИРАТ ТАКЪВ УРЕД В ДОМЪТ ИМ-ЗАБРАНЕНО Е.
25
5
 
6
 
! Отговори
Typak ot uk преди 11 месеца
Ганьо аз пък ще ти дам друг пример за шум от сеседите но в гърция , звъня на полицията и ми казват , ако искаш тишина отиди в гората !
24
0
 
16
 
! Отговори
Хахахахха преди 11 месеца
Живея в Англия... Ето един случай. Затворен жилищен комплекс. Един от крайните обитатели има нови съседи. Поляци. Поляците са шумни. Съседът се обажда на общината. Хора от общината идват след няколко дена и разговарят с поляците. Поляците не спират шума и следва ново оплакване. Тогава от общината идват и поставят някакъв уред в дома на потърпевшия. Уредът записва и изпраща онлайн данните за нивото и честотота на шума. След седмица поляците получават по пощата глоба от 5 000 (пет хиляди паунда)
23
2
 
5
 
! Отговори
65 преди 11 месеца
До питащият за тенията.Ако свързваш 30год.с демокрацията,мисля че отиваш в друга посока.Само да ти кажа,че дори и бабите в селата дават на дворното куче и котка хапчета.Нали е 8-9лв пез два месеца.А и само тенията и бясът са опасни и за човека.А слятото писане е просто от клавиатурата.Не ми се триеше .Чао
22
3
 
10
 
! Отговори
Питбулчо преди 11 месеца
Това са нормални неща за тази изостанала територия.Чалга,питбули и диви селяни.
21
1
 
11
 
! Отговори
Трябва преди 11 месеца
Кучетата си лаят, кервана си върви ! Публикувайте какви мерки са взети след сигнала. Обратна връзка .
20
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
До 65. Много, много си грамотна наистина! Само едно НЕ ТИ Е ясно, че НЕМИЕ не се пише слято!! Иначе си много грамотна. А, и да ми кажеш коя моя статия си прочела, че да я прочета и аз, защото не помня тук да съм писал статия. А за другото, за което пиша няма сигнали, защото "будните" граждани видят по терасите са дебнат съседите си!
19
2
 
2
 
! Отговори
65 преди 11 месеца
Много ,много съм грамотна.А като ти чета статията и ти.Добре построени изречения ,с точки и запетаи.Само едно немие ясно.Защо снимката е доносничество,а другото за което пишеш няма сигнали?Приятен ден.
18
3
 
5
 
! Отговори
Само да попитам преди 11 месеца
За 30г ,колко пъти са се увеличили заболелите от кучешка тения?
17
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
Защо не сигнализирате за това, че Десетокласници ще четат "Pod igoto" на "шльокавица", а!!! Защо не протестирате за това! Защото сте много будни, нали.
16
3
 
4
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
До 65 Кой си ти, че ще определяш дали съм лош или не, познаваш ли ме, че да ми слагаш епитети!! И да, доносничество е, а не признак за будно общество. Защото си затваряме очите и мълчим за големите кражби на управниците и за милион важни неща, но ще подадем сигнал затова че някой си е оставил два шкафа до кофите. Също така сме много добри в поставянето на етикети кой добър, кой лош, ама освен всичко друго и правописа ни куца, ама яко. Доживях неграмотник да ми казва какъв съм!!!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
65 преди 11 месеца
Този умник дето е написал ,че това е доносничество елош човек.Зъл.По-добре снимка на н арешение ,отколкото снимка на нахапано дете.Щатите ,затова че не се грижиш за кучето,гладува ,клетката не е с нормални размери плащат яки глоби,имат условни присъди.А у нас?Забравихте ли колко нахапа н и стари хора има.А уличните кучета освирепяват зимата от глад и студ.Изпусната работа сме отвсякъде
14
1
 
12
 
! Отговори
65 преди 11 месеца
На това му се вика страх от самиразправа.Със сигурност стопанина е пи зъл от кучето ,щом не смеят да говорят с него.А питбула или американският стаф до 1-1,5год. са наистина кротки,много много игриви.Скачат ,лаят от кеф,тичат като луди по поляната.Но за децата или бременна това си е шок да видят тичащо куче.Затова намордник.То свиква.Аз имам такова куче ина поляната недалеч от блока ми се събират 7-8кучета от разл.породи.Наиграят се ,укротят.По пътя и в асансьора с намордник. Закон трябва як
13
0
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 11 месеца
Подаването на сигнал за нарушения на законите не е доносничество. Това показва колко е будно едно общество и колко му пука за случващото около него.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Help book, е организация да покаже на хората, че има проблеми и трябва да се решават, а не да е нещо като "агенция клю, клю.
11
14
 
9
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
Модерен вариант на доносничеството.
10
0
 
9
 
! Отговори
Трол Горянин преди 11 месеца
Лошото е че повечето 'проблеми' са пряк резултат от качеството на хората.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре е, че хората подават сигнали за различни нередности и нарушения на законите, но няма реакции от отговорните институции.

Спонсорирани публикации