Най-голямата "пушилка" пред НС: Тревата за лични цели - легална!

МВР се занимавало с това, вместо с истинските престъпления
Обновена: 20 апр 2019 18:04 | 20 апр 2019 18:03, Веселина Йорданова
293

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Младежи се събраха, за да направят "най-голямата пушилка на едно място" пред сградата на институцията, която упражнява законодателната власт в държавата - Народното събрание.

Искането на събралите се е само едно - декриминализация на притежаването и отглеждането на малки количества марихуана за лични цели.

Според младите хора тревата не трябва да е престъпление в България, както не е в голяма част в европейските държави и САЩ, предаде БулФото.

Освен това полицейските сводки и статистики били пълни с младежи, задържани с минимални количества от растението, вместо органите на реда да разследват и задържат истинските криминални лица.

Хората зад проявата смятат, че законът, който криминализира употребата на марихуана, просто не действа, тъй като за последните 15 години българите, опитвали я в живота си, са се увеличили пет пъти.

Протестиращите настояват да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп - семена, влакна, дървесина, цветна и листна маса, биомаса и корени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да решите проблемите на наркоманите - много е просто: дайте ФИЗИЧЕСКА РАБОТА И ТРУД на НАРКОЗАВИСИМИТЕ! ФИЗИЧЕСКИЯТ ТРУД - ЧИСТЕНЕ НА УЛИЦИ, КОПАНЕ И ОБРАБОТВАНЕ НА ГРАДИНКИ и др, ПОМАГАТ на наркозависимите да се отърват от тяхната зависимост, а и също така се укрепва организмът им! ФИЗИЧЕСКИЯТ ТРУД ДАВА на наркозависимите независимост и свобода от лошите мисли, депресия, унилост,безжизненост!Само ФИЗИЧЕСКИЯ ТРУД И СПОРТЪТ ЩЕ ПОМОГНАТ НА такива хора да с еотърват от наркотиците!
132
5
 
13
 
! Отговори
Необразовани преди 4 години
Доказано е ,че марихуаната е с лечебни свойства, и е опият в пъти по безвреден от алкохола, така ,че стига с тия простотии. Искаш да кажеш ,че и баба ми е наркоман, защото си припафква за да си почиства дробовете ли?Само хора които ги е страх да не ги нарекат наркомани в соц. мрежите и идат от село в сф, за да си покажат колко са най коментират така
131
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 4 години
та ще го бъде ли?
130
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От многото пушене на тревица резултата е тотално изпушване. Който си мисли, че не се затъпява, едва ли и ще го разбере.
129
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвърлят се пари за глупости като наркотици, цигари, алкохол, порнография и др, а не за важното и полезното за човека. А човек има нужда само от едно: да бъде облечен добре и с прилични дрехи ( тук, при тези протестъри освен простотията им , тяхното облекло показва, че са порпаднали) , да има вкусна и питателна храна и чиста вода ( която е необходима за човешкото тяло и здраве), дом , платени сметки, добро образование, книги и спорт, здравеопазване!
128
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са същите които после ходят да бият ромите по селата.Ужас.
127
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези протестъри имат нужда както от ИЗОБЛИЧЕНИЕ , а и от ПОМОЩ! Тия наркомани забравят това, че наркотиците,канабисът,тревата, алкохола НЕ помагат да се избавят от техните трудности! И определено някои от тези протетсъри имат ТРУДНО минало, ТРУДНО детство, някои са загубили и родител, НО въпреки това тези ТЕЖКИ прежиявания които са имали (на кой ли не му е трудно по света и в БЪлгария, но мнозинството от обществото не бяга от изпитанията и отговорностите като се дрогира!) НЕ са повод да се дроги
126
20
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тежко болни същества! Едва ли може.Да им се помогне вече!
125
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това е бъдещето на България." То вие като сте миналото, та сме цъфнали и вързали....
124
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми да се лвгализира ама много пари ще загубят наще.политици ако това стане , такаче няма да стане ние от просотлудието ще си купува ме апартаменти с кредити и ще лишаваме от много неща нашите деца бабите и дядовците ще взимат подигравателни пенсии а политиците ще си купуват апартаментоте на смешните цени ще.си правят хотелчета по пзимни и летни курорти , нафтата е вече 2.60 ама протестирай ме събираме капачки за да гледаме дечицата да уживеят в кувиозчета но иначе опростяваме дългове
123
12
 
3
 
! Отговори
Черепа преди 4 години
Долу протестърите - да на нелегалната дистрибуция в училищата и не на легалния бизнес.
122
4
 
9
 
! Отговори
преди 4 години
Ако някой легслириза марихуаната мафията ще изгуби много пари.За това дори не се опитвайте да поствате позитивни коментари
121
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от коментар номер 137:Същите протестъри са предимно :- ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ- ХОМОСЕКСУАЛИСТИ- ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТЪРИ ОТ НПО ПРОТИВ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО- ПРЕСТЪПНИЦИ И ОТ ПРЕСТЪПНИЯ КОНТИНГЕНТ- БИВШИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЗАТВОРНИЦИ
120
2
 
9
 
! Отговори
Васил Левски пита: преди 4 години
А кога ще се легализират евтините апартаменти и незаконните тераси? За един преател от ГРОБ питам
119
0
 
5
 
! Отговори
адсф преди 4 години
До КаменовИ в България е същото, бе. Просто държава и мафия е едно и също.
118
4
 
1
 
! Отговори
SS преди 4 години
До130.Защо това да важи за наркоманите,а за хомосексулистите не.Не е ли едно и също?Само питам.
117
7
 
23
 
! Отговори
Каменов преди 4 години
В Канада, голяма част от САЩ и голяма част от западна Европа продажбата на марихуана се контролира от държавата. В България мафията се грижи за този не малък икономически отрасъл.
116
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наркоманите трябва да бъдат кастриране за да се спре популацията имОт родители наркомани се раждат деца наркоманиНаркозависимостта се предавам чрез гените
115
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра инициатива , но на Боко ще му намалее бизнеса, та едва ли ще стане. Много интереси ще се нарушат за много пари. Мафията ни управлява , а тя със себе си няма да воюва.
114
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия умните и красивите ли са