Нежеланите деца: Над 3 хил. майки поискали да изоставят рожби

Половината ги взели обратно, но дали се грижат за тях?
34
Нежеланите деца: Над 3 хил. майки поискали да изоставят рожби
Снимка: flickr

3325 майки са поискали да изоставят децата си само за изминалата година.

Основните причини са две - заболяване на бебето или нежелана бременност. Това показа проверка в Агенцията за социално подпомагане, пише в. "Телеграф".

Още по темата
Само преди няколко дни в болница в Пловдив издъхна 7-годишната Стоянка, зарязана от майка си Десислава, защото има болно сърце.

След като разбраха за диагнозата му, бащата и майката уведомиха социалните служби, че не са в състояние да се грижат за дъщеря си.

Служителите започнаха да търсят приемно семейство за малката Таня, но не успяха да намерят такова, което да може да се грижи за болно дете. Другият вариант бе момиченцето да бъде настанено в център с постоянна медицинска грижа.

Таня не успя обаче да дочака преместването си там. Детето е от семейство от ромски произход, което живее в пазарджишкото село Левски. Родителите имат още 3 деца.

По данни на Агенцията за социално подпомагане 1773 жени са си взели децата обратно, но не е ясно дали няма втори или трети отказ от родителска грижа през тази година
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
казаХ преди 11 месеца
Само един етнос у нас изоставя или търгува с децата си.Цял свят знае,само слугинажни медии у нас НЕ.Тези ''майки"да бъдат лишавани от родителски права и плода на безхаберното им размножаване да бъде даван за осиновяване в чужбина.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да питаме ли от кои са тези майки , нормално е те да ги гледат , а да не ги набутват на български семейства .
12
0
 
0
 
! Отговори
хората са ограбени преди 11 месеца
В момента животът на хората е като на еднодневки-пеперуди. Няма време човек да усети силите си, *** си, себе си. Живееш, колкото да дадеш семе и додето се засмееш, се озъбиш. Трябва ни подобрение на качеството на живота. Ако с промяна в ДНК мога да стана супердълголетен суперчовек със суперсили и възможности, за мен сексът може да почака. И може да не е толкова често. Има още по-големи удоволствия, но откъде да знаете за тях.
11
0
 
0
 
! Отговори
така мисля преди 11 месеца
Моята представа за успешен живот - човек до 50-60-годишна възраст съзрява, пълноценен е с ума си, но интересът към секса се появява след 60тата година, когато човек е млад, както сега на 20 години. За това време човек знае иска ли деца и какво иска. Притежава гени за дълголетие като костенурки, орли и прочее. Няма закъде да бърза и спокойно отглежда децата си. Човек живее около 1000 години. Като начало.
10
0
 
1
 
! Отговори
Не сте готови преди 11 месеца
Така става, защото нищо не се прави за промени в ДНКто на хората - за който желае. Темпът на размножаване трябва да се забави. Забележете - животните го правят само веднъж годишно, а хората - през цялото време. Вместо човешкият потенциал да се използва за самоусъвършенстване, използва се за секс. В резултат, амортизира се много рано, човек не доживява 100 години И ако няма секс, не му е интересно.
9
1
 
3
 
! Отговори
коки преди 11 месеца
А има толкова семейства, които жадуват за деца!
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При повечето се прави заради помощи.
Заявяват, че ще изоставят детето - държавата дава помощ, за да се избегне изоставянето...
Те по махалите си ги знаят тия системи и си ги ползват доста добре, явно....
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При колко от тези случаи НЕ става въпрос за роми?
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От Хелзингския комитет одобряват ли поведението на тези майки, или другите майки са виновни, че не ги взимат да ги гледат от хуманни съображения.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
и всичките 3325 са снежнобелички, със сини очички,нали ?
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това не са майки, а жалки *** ! Майката
Никога няма да си помисли да изостави детето си !
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как така искат?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Помрачихте ми настроението с тази снимка под това заглавие.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И тук отново става въпрос за лебеди.