Радев: Заплахата за реда не идва от армията, а от политици!

Президентът призова за смирение в навечерието на Великден
Обновена: 22 апр 2019 13:48 | 22 апр 2019 13:18, Веселина Йорданова
283
Радев: Заплахата за реда не идва от армията, а от политици!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че дебатът "военен преврат" е нелеп и абсолютно излишен.

"Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават", каза държавният глава пред журналисти, помолен да коментира изказване на премиера Бойко Борисов, че в България има опасност от "военен преврат".

Още по темата
По думите на президента честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, но за съжаление не и на българската политика.

Държавният глава призова в навечерието на светлите празници да бъдем по-обединени и по-смирени, съобщиха от прессекретариата му.

"Смирението също означава човек да не надхвърля оградата на собственото си понятийно пространство, защото много лесно може да настъпи мини", подчерта Радев пред журналисти в община Тунджа. Президентът е там по повод празника на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
8
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До призив 2Комунягите драпат за властта и Р.Гечев е на първа линия, защото валутния резерв е близо 40 милиарда евро, а в банките спестяванията са 70 милиарда лева.Глад и лабуть за ***!!! Никога повече няма да видат власт :))))))))))))))))))))))
186
6
 
6
 
! Отговори
:)))) преди 5 години
русофобите са смешници като оня клоун Димитър Бербатов,който обясняваше как преди 1989-та се бил редил на опашки за хляб..денонощно:)))))))))))
185
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Анонимен...БГ-армия беше редуцирана и обезкървена, след като България стана член на НАТО!...Това само прос, червен галошш може да го каже. В НАТО сме от 2004г., а през 1989г. - 2003г. как беше армията бре другарю? Ай сиктир!!! Мръсни ***!!!
184
6
 
9
 
! Отговори
да преди 5 години
русофоби в България няма-това са платени позьори, които при първата промяна в посоката на вятъра ще се превърнат в по-русофили и от руснацитепреподавателя по научен комунизъм Иван Костов го играе русофоб, та разни лакеи от НПО-та ли няма да обърнат резбата..както винаги с го правили
183
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са СДС,сега се обединяват и с други дребни партийки,за да спечелят властта,но няма да стане,просто защото хората ги мразят масово,а и американците им вдигнаха мушката, европейците просто ги отрязаха,никой не иска да си има нещо общо с тях,защото си навлякоха омразата и на хората с репресии.Не знам дали имат шансове изобщо.
182
18
 
6
 
! Отговори
Агитатор преди 5 години
Гласувайте за БСП! Само те ще сложат край на диктатурата на боко тиквов
181
15
 
14
 
! Отговори
Браво на Радев преди 5 години
Г-н Президент вашата стратегия за борба с корупцията вече се изпълнява. Миналата седмица бившата кметица Иванчева хваната с огромен подкуп пари в брой, беше отправена към Сливенския. Следващият корупционен елемент - с обвинение за корупция в особено големи размери - за пари източени от КТБ г-жа милиОнчева е на път също за Сливенския. Браво г-н Президент .
180
11
 
17
 
! Отговори
Гласувайте преди 5 години
Хора гласувайте за бесепето. Всички във Висшия Съвет на бесе5о са милиционери, пардон милионери. И вие ще станете милионери. Аз бях веднъж по жанвиденово време с финансов министър Гечев. Тоя същият пак ще ни прави милионери- заплата 7 долара 1долар = 3000 лева.
179
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май някой иска смешникът Росен Плевнлиев да е президент........................нали??Да обяви война на Русия и да отива да освобождава Крим...... да го върне от велика Русия на фашистите в Киев ...........Мистър Бийн е Роската Плевнелиев, освен това беше обвързан с олигархията и се возеше в частния самолет на EVN!!!
178
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е толкова лош вариант военен преврат, но няма как да стана, защото БГ-армия беше редуцирана и обезкървена, след като България стана член на НАТО!Следователно този вариант отпада..................но един народен съд за всички национални предатели през последните 30 години също ще е добър вариант за България!!!
177
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Радев си мисли, че зад "борба с корупцията" може да пробута на българина отново проазиатско управление начело с русофилската Мафия, дълбоко се лъже !Тези мантри за европейски позитанчовци да ги разправя на Ивохристовчетата си !
176
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълският парашутист Радев, криейки се пирманентно зад "борбата с корупцшята" се опитва да мобилизира русофилската Мафия и да насъска армията за нов военен деветосептемврийски преврат!
175
8
 
17
 
! Отговори
препатил преди 5 години
Като се замисля-работил съм една и съща работа вече 30 години.При Жан Виденов получавах 4 долара месечно,а при Бойко Борисов 1100.Ще гласувам за някой друг когато той докара запалтите докъм европейските или над тях.А за БСП няма да гласувам никога!Защото не съм мазохист!
174
9
 
19
 
! Отговори
призив 2 преди 5 години
Защо си мислите че БСП драпе към властта?Те знаят,че в банките българите имат спестени между 70 и 80 милиарда лева.Така беше и в края на 80-те.И за няколко месеца ги окрадоха,та при Жан Виденов в БНБ бяха останали 70 милиона долара само!Тогава доларът стигна 3100 лева и е цяло чудо,че оцеляхме!БСП повече власт не трябва да помирисва!И аз не харесвам Борисов,защото много меко действа.Идеален би бил някой като Пиночет,но няма такъв!БСП е плевел,който трябва да се изкорени и изгори!
173
11
 
16
 
! Отговори
Руми Радев за смях.. преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
172
9
 
15
 
! Отговори
призив 1 преди 5 години
Хора,бъдете разумнй и не гласувайте за БСП.те сега на това разчитат-че няколко гербаджии си декларирали апартаментите на по ниски цени да дойдат те на власт.Размислете и разпитайте какви бели са претърпяли хората през 90-те от БСП.Попитайте по възрастни хора и размислете трезво,а не се подавайте на гнева си.Гневът е винги лош съветник.БСП точно това искат.И гласувайте за който и да е само не за БСП!Защото не знаете как се оцелява с 3-4 долара заплата месечно.Купуваш само сол и захар нищо друго!
171
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе на Радев на баща му взеха ли му шофьорската книжка? За един приятел турчин питам
170
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жабокът Кермит
169
12
 
14
 
! Отговори
3 долара заплата преди 5 години
До мезонет с асанъорПа ти гласувай за Р.Гечев - фалира 16 банки и избяга в ЮАР от народната любов. Май не си много умен?
168
14
 
20
 
! Отговори
мезонет с асанъор преди 5 години
гласувайте от панелките , да може ЦЦ и ББ да си купи още 2 апартамента с асансъорчета , господа наивници !