Актьори подават ръка на бежанците у нас

Те предоставят дрехи, обувки и играчки на нуждаещите се
23 апр 2019 14:00, Красимир Ангелов
22

Актьорите от театър БХАЛГ се включват активно в благотворителна инициатива за жените бежанки в България. В студиото на "България сутрин" Александър Цветков и Габриела Георгиева, както и Родостина Белчева от Съвета на жените бежанки в България, говориха за инициативата.

"Ние осигурихме една дарителска инициатива за дрехи, обувки и играчки за Съвета на жените бежанки в България. Опитваме се да активизираме възможно най-голям брой хора от обществото, които да последват нашия пример и дадат своите дрехи на хора, които са в неравностойно положение и ще се възползват от тях", обясни Александър Цветков пред Bulgaria ON AIR.

"Организацията е създадена през 2003 г. и работи с целите семейства, а не само приоритетно само с жените бежанки в България. Официалната статистика на Държавната агенция за бежанците е, че в момента има настанени 345 лица, половината от които са жени. Ние работим с около 100 човека месечно, като им помагаме с придружаване по институции, записване на деца в детски градини, медицински грижи и др.", посочи Родостина Белчева.

Тя допълни, че някои от семействата преминават през страната ни, чакайки документите си и търсейки събиране на семействата си. Те решават, че това не е тяхната държава и много малка част решават да останат в България. А за оставащите от съвета им предоставят регулярни информационни срещи с тях, за да са информирани за всичко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Това кой го измисли, че има бежанки в България? Някой умен усвоител на еврофондовете ли?
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубу, то и беженците са хора. Щом стоят в беженските домове в България и не щат да се връщат обратно от където са дошли, значи наистина много са я закършили. Редно е да им се даде шанс.
18
2
 
16
 
! Отговори
Сорос преди 4 години
е вдигнал ***-интелигенцията в подкрепа на глобализма и толерастиятасмешно, жалко и тъжно !!!искам да ги попитам тези жалки интелектуални и духовни *** от театър БХАЛГ:колко имигранта и цветнокожи имате измежду приятелите си !?защо като сте такива мощни толерасти в трупата ви няма нито един цветнокож или бежанец !?жалки евтини продажни лицемери !!!по сте долни и от проститутките - те продават телата си а вие продавате душите си !!!
17
3
 
25
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
В България бежанци НЯМА. Има ислямски натрапници от Близкия изток и Африка. 99,99% от българите не ги желаем.Шепа продажници като тези в студиото разиграват сценки на толерастия.Да отиват да си правят благотворителността на място в арабски и африкански държави.Тези дрехи които събират"бежанците" ги изхвърлят в контейнерите.Родостина Белчева ще получи признание ако помага на възрастни жени,българки самотни по селата, а не на нашественици да се устройват в държавата ни.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно не ходя на театър изанапред ще продължавам дабойкотирам псевдоинтелигенцията .Това им е платено да го разиграяткато постановка от външни сили .
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хипита..
14
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омразата е отрова за душата.
13
3
 
20
 
! Отговори
гошо тъпото преди 4 години
ЛИЦЕМЕРИ. КОЛКО АРТИСТА И ПЕВЦИ ПЛАЧЕХА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЧЕ СА ОСТАРЯЛИ , БОЛНИ И НЯМАТ ПАРИ С МАЛКИ ПЕНСИИ БИЛИ
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Циркаджии.
11
5
 
35
 
! Отговори
Жалки Толерасти !!! преди 4 години
кракът ми няма да стъпи повече в театър БХАЛГ !!!
10
5
 
24
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Нашите роми заминават в чужбина да берат евро по дърветата на тяхно място идват бежанци от Азия.В природата празно няма.Мат'рял в изобилие.
9
5
 
21
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Абе...кухар...въпрос на принцип!Кой ... ако не българите - даряват за болни..и дечица.Изтъпанчил си се и ти - "барабар Мара с пиро...с...тиите - за много оригинален ли се имаш?А тези "режисирани...платени" акцийки са точно за шapaни - като теб!
8
31
 
8
 
! Отговори
Позитивен реалист преди 4 години
Стига пищяхте в по долните коментари, а вие какво направихте за по бедните българи, дарихте ли поне едни чорапи, вместо да пи каете и да се ури гвате по форумите, между впрочем българина изобщо не е толкова беден, само реве колко е нещастен, а на всеки празник се усмартява от плюс кане и пиене, браво на момчетата и момичетата, аз също ще даря и много позитивни българи също, аман от негативни олиг офрени
7
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам думи да опиша възмущението си от тези жалки палячовци и ***! Никога няма да се забрави как преди няколко години студентите-протестъри от НАТФИЗ хвърлиха черно петно върху театралното изкуство с платените си пърформанси (които на моменти граничеха с най-евтина порнография) и хулиганското си поведение. Защо ние като общество допуснахме актьорите ни да се превърнат в шпиц-команда на Дж. Сорос и американските НПО-та???
6
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия видяха от холивудските "звезди" и те тръгнаха бежанци да спасяват. Тия актьори все спасители се извъдиха
5
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще дочакаме тези "актьори" да подадът ръка на Балгарите в мизерия бедност и умиращи от глад.Колко българи тази зима умряха от студ, защото нямаха пари за дърва даже?
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са сателитни структури на ЕС.
3
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите просяци и мазници в България са политици, журналисти и актьори ! На последните им обещай пари и веднага тръгват след тях ! Изчезването на българският език от речта се дължи най-вече на тези три опорочени професии,те се състезават да употребяват в изказите си чуждици като, че ли това им носи повече интелигентност и въобще не се притесняват, че това ги прави трагично-смешни в очите и ушите на околните ! А на бедните българи кога бе ***, помоща за тях не ви носи дивиденти нали ?
2
5
 
45
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Как го правят, като в България няма бежанци?
1
14
 
58
 
! Отговори
продаж.НИК преди 4 години
А за бедстващите българи, кога ?! Или не е модерно и политкоректно да се застъпват за българите ? Сега разбирам, защо след девети е била избита т.нар. "интелигенция).Ами защото са били такива "родолюбци" е като тия дето събират за амуджите, за българските деца нехаят.