Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така

Всеки втори иска проверка на политиците, сочи анкета на Dnes.bg
23 апр 2019 16:52, Красимир Ангелов
79
Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министри, политици, съдии... Скандалите с апартаментите на властта се превърнаха в основна тема в българското общество в последния месец и доведоха до няколко оставки. Темата обаче остава актуална само месец преди изборите за европарламент, които ще се проведат на 26 май.

Още по темата
Прекалява ли се с този скандал, или разкритията тепърва започват? И как българинът оценява случаите с евтините апартаменти? Това екипът на Dnes.bg попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която участваха 3076 души.

Над половината от тях – цели 53% отчитат, че случващото се е крайно недопустимо и това налага да има мащабна проверка на всички политици. На фона на тях едва 8% от запитаните смятат, че темата се преекспонира излишно, защото в крайна сметка при една имотна сделка е важно двете страни на каква цена ще се споразумеят.

Прави впечатление и сериозният процент на хората – 21%, които са убедени, че няма нищо ново в случващото се, защото политици и заемащи ръководни постове винаги се облагодетелстват в тази посока.

12% от запитаните пък смятат, че скандалът е просто част от предизборната кампания и не случайно е възникнал точно сега – по-малко от 2 месеца преди евровота.

Високите цени на имотите и твърдението, че има имотен балон, също намира отражение в анкетата. 4% от анкетираните вярват, че апартаментите за политиците са на реална цена, а за обикновените хора са по-скъпи заради "балон" в сделките с имоти. 2% пък добавят, че не се вълнуват особено от проблема, но не биха се отказали ако имат възможност да си закупят и те евтин апартамент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
27
 
! Отговори
Екшънмен преди 4 години
Никой нямаше да обръща внимание на тия скандали, ако въпросните господа и дами около които сега се шуми, се бяха погрижили да осигурят и на народа някакъв средноевропейски стандарт на живот...
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овце, и такива ще си останем.
44
10
 
10
 
! Отговори
Софийски Селянин преди 4 години
Продадох селската къща но купувача ,който е местна фирма ми вика-ние хубаво сме се разбрали за 100 бона но според данъчната ми декларация аз мога да изхарча макс 50 бона.Кво правим?!?! 50 по банка ,50 кеш и в нотариалния акт записваме че сделката е 50 хил .Отивам аз в София да купувам жище и имам 100 бона но по документи трябва да имам 50 .Същата схема я правя и аз .Тва е цялата работа !!
43
6
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
До Ох,То пък постоянната коалиция ДПС-БСП да не са оставили нещо за глозгане :) като до 2008 страната беше вече опустошена и когато дойде ГЕРБ вече светът навлезе в глобалната финансова криза.. мани мани
42
15
 
7
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
те апартаментите са ясни, важно е ГЕРБ да печели изборите и да държи властта, защото баба ви Курнеля ще ни разкаже играта
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сами се натресохте на пачи яйца а сега ревете. Какво сте си мислели когато рипахте скачахте и викахте СДС и БСП. Да не би да си мислехте че от чешмите ще потече мед и масло. Нито мед нито масло има за вас а само за тези които гласувте и си мислите че ще ви оправят. Да, оправиха ви ама на задна прашка. 30 години отминаха къде стигнахте и какво спечелихте. Спечелихте високи цени на тока водата храната и ниски заолати с които и до тоалетна неможе да отидете. Не ревете а се самоубиите.
40
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу от властта групировката ГЕРБ!!!!
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВпечатленА аз съм впечатлен от това, че не виждаш, че комуноиди има във всички (почти) партии.
38
13
 
11
 
! Отговори
Впечатлен преди 4 години
Вчепетлен съм от активното мероприятие на комуноидите за апартаментите. Ще гласувам за Техноимпексова - тя е богата, и за милатаОнчева - тя е по- богата и най- вече за Герго той е най-богат. Тези са богати , трябва да се гласува за тях. Може и да не станем и ние богати . Но поне ще има мероприятия, събрания митинги с безплатен катеринг и може да се мушнем с тълпата при кибапчитъта. Да живеят всички бесепета по земните кълбета.
37
7
 
25
 
! Отговори
Ох, преди 4 години
Герберастите за 10 години окрадоха България. Простият Борисов и крадливата му шайка оглозгаха народа до кокал.
36
1
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Апартаментите се най-дребният грях на управляващите. Я им извадете на показ банковите сметки !Ще стане революция...
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а някой гора си приватизираха пристанище .. други екс министри по 15 хотела.... и така ...ей го ДЕлян от Хасково...дреме му че не е министър вече ,,та нали поколения напред са осигурени с откраднатотоами Масларова ,,много шум и нищо ,, джитка си мерцедесита та нищо че не са на нейно име по документ...също и ББ няма нищо на негово име ..но унучето в САЩ е билионерче от малко
34
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да живеете по добре, никога не избирайте БСП като гласувате, една година тяхно управление следват пет за лечение на държавата, не знам дали ме разбрахте.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най ми се искаше да ми отлконят едни 50 кила от суджуците ,,,ама герберите не пускат аванта,,само за тях и роднини можело да се отлконяват неща
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплодни са усилията ви да омаловажите "подвига" на гербаджиите, като изтъквате колко по-лошо е да си честен и отговорен пред държавата.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви апартаменти ве,охлюви?Идете да видите хотелите на Милен Велев на морето.......
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
апартаментите са капка в океана от крадени пари. повечето имат хотели, фирми, офшорки, имоти зад граница, пари по сметки с милиони. вие тук се хващате за някакви дребни апартаменти и тераси. вижте им другите активи, старателно прикрити зад роднини, познати, приятели, офшорки и прочие. тогава ще разберете къде са парите от КТБ и обществените поръчки и ремонти. Само от КТБ 4 милиарда лева, това са грубо 4000 апартамента като на физкултурника с асансьор и гараж.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28България ще е свободна, да продължи с нови хора и ново начало.--важното е, че "новите" няма да знаят от къде е "първият милион" на "нашите хора", нали, "социалистически" "патриоте" , нали?!
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28Една бомба, когато са се събрали на едно място и България ще е свободна, да продължи с нови хора и ново начало.--като за начало ще бие по един чип на челото на "новите", и ще изключи интернета, копирайки раССия и чайна!нали?
27
3
 
18
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Ба, танкове. За какво ни са танкове. Една бомба, когато са се събрали на едно място и България ще е свободна, да продължи с нови хора и ново начало.