Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така

Всеки втори иска проверка на политиците, сочи анкета на Dnes.bg
23 апр 2019 16:52, Красимир Ангелов
79
Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министри, политици, съдии... Скандалите с апартаментите на властта се превърнаха в основна тема в българското общество в последния месец и доведоха до няколко оставки. Темата обаче остава актуална само месец преди изборите за европарламент, които ще се проведат на 26 май.

Още по темата
Прекалява ли се с този скандал, или разкритията тепърва започват? И как българинът оценява случаите с евтините апартаменти? Това екипът на Dnes.bg попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която участваха 3076 души.

Над половината от тях – цели 53% отчитат, че случващото се е крайно недопустимо и това налага да има мащабна проверка на всички политици. На фона на тях едва 8% от запитаните смятат, че темата се преекспонира излишно, защото в крайна сметка при една имотна сделка е важно двете страни на каква цена ще се споразумеят.

Прави впечатление и сериозният процент на хората – 21%, които са убедени, че няма нищо ново в случващото се, защото политици и заемащи ръководни постове винаги се облагодетелстват в тази посока.

12% от запитаните пък смятат, че скандалът е просто част от предизборната кампания и не случайно е възникнал точно сега – по-малко от 2 месеца преди евровота.

Високите цени на имотите и твърдението, че има имотен балон, също намира отражение в анкетата. 4% от анкетираните вярват, че апартаментите за политиците са на реална цена, а за обикновените хора са по-скъпи заради "балон" в сделките с имоти. 2% пък добавят, че не се вълнуват особено от проблема, но не биха се отказали ако имат възможност да си закупят и те евтин апартамент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли опция за асансцор на терасата?И оттам ----> директно долу, в гаража?
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всеки - равен старт в Живота - с тераси и ПАСПОРТ!
4
2
 
39
 
! Отговори
Краси с 5 тераси преди 4 години
Терасите да ги декларираме ли?
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свобода, равенство, за всеки човек - асансьор!
2
11
 
36
 
! Отговори
Фалш преди 4 години
Какви 53%, процента е 100 %. Няма данъкоплатец, който да е съгласен от ГЕРБ да му крадът парите и да си копуват апартаменти. Не са само апартаменти, също така живеят в лукс и охолство.
1
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търпелив *** е билгарина.