Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така

Всеки втори иска проверка на политиците, сочи анкета на Dnes.bg
23 апр 2019 16:52, Красимир Ангелов
79
Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министри, политици, съдии... Скандалите с апартаментите на властта се превърнаха в основна тема в българското общество в последния месец и доведоха до няколко оставки. Темата обаче остава актуална само месец преди изборите за европарламент, които ще се проведат на 26 май.

Още по темата
Прекалява ли се с този скандал, или разкритията тепърва започват? И как българинът оценява случаите с евтините апартаменти? Това екипът на Dnes.bg попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която участваха 3076 души.

Над половината от тях – цели 53% отчитат, че случващото се е крайно недопустимо и това налага да има мащабна проверка на всички политици. На фона на тях едва 8% от запитаните смятат, че темата се преекспонира излишно, защото в крайна сметка при една имотна сделка е важно двете страни на каква цена ще се споразумеят.

Прави впечатление и сериозният процент на хората – 21%, които са убедени, че няма нищо ново в случващото се, защото политици и заемащи ръководни постове винаги се облагодетелстват в тази посока.

12% от запитаните пък смятат, че скандалът е просто част от предизборната кампания и не случайно е възникнал точно сега – по-малко от 2 месеца преди евровота.

Високите цени на имотите и твърдението, че има имотен балон, също намира отражение в анкетата. 4% от анкетираните вярват, че апартаментите за политиците са на реална цена, а за обикновените хора са по-скъпи заради "балон" в сделките с имоти. 2% пък добавят, че не се вълнуват особено от проблема, но не биха се отказали ако имат възможност да си закупят и те евтин апартамент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Критик преди 4 години
Много *** статия. Редакторът да се уволни.
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се вдигне нивото на примитивни нации като БГ им трябва дисциплина. Християнството изигра тази роля на Запад но при нас не хвана. Понякога си мисля че исляма по-приляга генетично на българина..Другата опция е да се преместим в киргизстан да станем на някоя евразийска страна васал, там манталитета ще се впише като ръка в ръкавица. тука в европа като стане едно осъзнаване на базата на сравнения и.. абе само щото сме корави и носим на бой и мизерия не трябваше да идваме тука. живеем скапано
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поправете ме ако не съм прав, но мисля, че в някоя по-бяла държава хората щяха да се скъсат от скандирания, протести и други антиправителствени изяви. Но ние вече сме опитомени и си знаем, че който и да ни управлява е"все тая брат"
63
0
 
6
 
! Отговори
Айше преди 4 години
Ядосан ли ?Аз ядосани хора пред парламента не виждам. Значи всичко е наред.
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кви апартаменти , кви данъчни оценки???тези хора контролират и крадат милиарди!
61
1
 
7
 
! Отговори
Цецо лице на ГЕРБ преди 4 години
До Скънка: Изобщо не става дума за сделки с апартаменти старо строителство. Там по правило се купува на данъчна оценка. Но за нови сгради когато на същия етаж един е за цена 600 евро на квадрат, а друг - за 1000 нещо не е наред.Имуществото на Цецо Цветанов надвишава с цял милион доходите които е декларирал. Дали комисията по отнемане на незаконно придобитото имущество ще му отнеме апартаментите? За това, според закона, които и той е гласувал, даже не е необходимо съдебно решение. Сигурно не.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът не само, че е ядосан, но е и гневен. Той не иска оставки, а конфискация на незаконно придобитото имущество и ефективни присъди (затвор) за крадливата ***.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е генетично изордена издънка на БСП (БКП,Държавна сигурност и руските служби)нищо разлино като манталитет, идеология и политика.подрепата им за ЕС и НАТО са тра-ла-ла глупости по медите, прах в очите на хората!
58
1
 
12
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
САМО ЛИНЧ НА ТАЗИ КРАДЛИВА ***.
57
3
 
10
 
! Отговори
Скънка преди 4 години
Абе , хора, кой си купува имот на база данъчна оценка? Какви анкети, какви юет лева. Правят ни на маймуни.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименще добавя таланта мрънкайки да го поемеме до гърло и да не правим нищо по въпроса с надежда някой по голям батко да го избута нацепвайки ни го от другата страна...аз ако бях ще да го хашия на сухо без плунка,... що да не, така и така сами паднали на колене...
55
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
е, как да не вярва, то и той е същия може би с много малко изключения, може би и затова сме жалка държава......
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си кажем истината,ние сме генетично добри в дребните мошеничества и да прецакаме другарче.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Румбата:БСП ,ДПС и ГЕРБ са едно и също нещо!колко е трудно да се проумее???? погледните биографията на Борисов и възхода му до власт, Доган никога не е отричал връзките си с държавна сигурност и русия,БСП там няма кво въобще да ги говорим....
52
4
 
5
 
! Отговори
Румбата преди 4 години
Докато се сменят само ГЕРБ и БСП, а пък ДПС е вечната патерица, така ще бъде. Разбира се решението не е нито в патриотите, нито в марешки, нито в бареков, нито в слави трифонов, нито във възраждане, нито в умрелите десни коалиции, нито в който и да е от познатите лица.
51
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко поколения трябва да се сменят за да проумеят *** манерки че червената мафия и пъпната и връв с ''братска русия" трябва да бъде безпощадно разкъсана! ...Не и в нашия живот за съжеление. логична развръзка за глупав народ! Кучета лаят, кервана си върви и лакомите червените лешояди пълнят стомасите та се пръскат
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешчо , прочети за икономиката на България 2000-2008 ! Ще се засрамил от глупостите които пишеш и от децата си .Тогава България е приета в НАТО и ЕС , неподозирайки за ,, бедствието борисоВ " .
49
4
 
17
 
! Отговори
РеАлист преди 4 години
Добре че не съм българин.Бих се срамувал от децата си.Македонците макар че са една шепа народ излизат и протестират.Българина мисли само за ядене,пиене и далавери.Братлета не става така.За това вашите деца и внуци ще емигрират в чужбина да робуват.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно !От днес кметове на ГЕРБ започнаха да връщат данъци !!!Герберотъпчета от правителството , наредиха лани на гербераски изцепки от парламента и приеха противоконституционни данъци !!! Цял ден гербераска Мента Стоянова обяснява , че е лошо много лошо да се вдигне данък , който те и Собственика на ГЕРБ вдигнаха ! Против конституцията .
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучатата си лаят, керванът си върви и крадецът вика дръжте крадеца. Нищо няма да се промени в тая държава, защото хората са като ония във властта. Викат анатема и се дерат какви отврати са политиците, но щом се докопат до властта същите тия хорица-викачи започват да крадат като предишните във властта. Нов морал може да дойде само от хора, които го притежават и имат силата да бъдат морални, независмо какво работят.