Перфектният козунак е на конци, иначе е кекс

Предпочитанията били за традиционния - със стафиди и бадеми
23 апр 2019 11:52, Анисия Иванова
5

Дни преди Великден козунакът е сред най-търсените продукти за празничната трапеза. А тези, които нямат време да пазаруват, вече могат да си поръчат козунак и по интернет. Каква е обаче тайната за вкусен козунак и какви ще са цените тази година?

Светлана Българанова, която е собственик на столична пекарна, обясни, че традиционният козунак със стафиди и бадеми си остава предпочитан от повечето хора. Перфектният козунак е на конци, иначе е кекс, обясни един от майсторите й.

"Рецептата, по която ги приготвяме, включва всички задължителни съставки. Предлагаме и вариант с качествен белгийски шоколад. Тайната на приготвянето е в продуктите - те трябва да са хубави, без консерванти, без добавени оцветители. Цената не бива да е за сметка на качеството", добави още Българанова.

Относно цената тя обясни, че тази година при тях няма да има промяна спрямо миналата година.

"Решихме да приемаме заявки и по телефона, и онлайн, тъй като смятаме, че това определено би улеснило много граждани", сподели пред Bulgaria ON AIR Българанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате Козунак на Конци си го направете вкъщи. Ако вие неможете помолете някой който може. От магазина едно че продуктите коита влагат са химия и второ че няма вкус на козунак а на кифла Осморка. Които са живяли по времето на бай Тощо знаят какво е кифла Осморка която струваше 12 стотинки и беше по вкусна от този козунак който ви продават в магазина.
3
4
 
14
 
! Отговори
Qwerty преди 5 години
За 2 часа правя 3 козунака без консерванти. 1 кило брашно, 200 г захар и 200 г масло. Колко скъпо да е?
2
0
 
13
 
! Отговори
Easter Bunny преди 5 години
Така е, цените на козунаците в бг са си жив кекс.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае се тесто.