Родители на протест: Не искат нова стратегия за детето

Според тях това ще е въвеждане на "пълна власт" на държавата
23 апр 2019 08:35,
70

Родители излязоха на протест пред Министерството на труда и социалната политика. Те се обединяват срещу предложената и приета от Държавната агенция за закрила на детето "Национална стратегия за детето".

Според тях в документа се предвижда "пълна власт" от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.

Още по темата

Те смятат също, че чрез стратегията се цели ограничаване на правата на родителите.

"Абсурдните текстове в тази стратегия са доста. На първо място се говори за детска бедност. Не може да става дума за детска бедност, а за родители, които имат по-малки финансови възможности. Други абсурдни неща са делегирането на права на децата, каквито те не могат да имат по граждански процесуалния кодекс. Детето от правно нелегитимен субект не може да се направи на правно легитимен субект, който сам да повдига производства от свое име", посочи Николай Николов от Асоциация на бащите пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че ролята на държавата и отделите за закрила на детето трябва да могат по някакъв начин да предявяват правата на детето от негово име, тъй като на този етап единствено родителите в лично качество могат да го правят.

Освен в София, протести има и в Пловдив, Варна и Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
16
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Дам..трябва да осъанат само организации финансирани от МАсква, нали?Диваци сме си тук и това си е.Българина все си мисли, че еазбира най много и повече пт всички останали.То е достатучно да излезеш някъдр на запад от Белград и да се сблъскаш с тежката действителност...че сме просто далееече от цивилизацията.
37
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуждестранните НПО-та и Българските но с чуждестранно финансиране, даже европейско трябва да бъдат спрени, защото са чужди агенти. Те ни пробутват идеи чужди на нашия народ който си има достатъчно ум за да се развива. Айде де, съмнителни чужденци ще размътват умовете ни. В Русия ги забраниха, в Унгария ги забраниха и на други места също.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30На бойкоци и станишевци така са намерили в България. Я ако населението ги изгони от политическия живот. А Вие като Ви харесва този "напредничав" норвежки модел който прави родителите на маймуни /сега ще го маскират със звездички/ но е м.а.й.м.у.н.и идете със семейството си в "прекрасната" Норвегия и там да ви разкажат играта. Там много обичат за отнемат български деца. Какво ги правят не знам.
35
1
 
11
 
! Отговори
Боко е Спартанец! преди 5 години
Навремето в древна Спарта така са отглеждали войниците си, млади жени оплодени от елитни мъже раждат деца, а държавата отглежда децата. Боко нали е войн, иска това да въведе и ще бъде доволен, ще си направи добър материал, днешният не му харесва, затова измислят ограничения!
34
2
 
30
 
! Отговори
да преди 5 години
Банда жени, приятел, са тези, които се опитват да прокарват подобен род грижи за децата ни. Банда жени, които обикновено нямат деца, и обикновено си лягат с други жени като тях. За тях, и за бандата мъже които пробутват тези неестествени законотворения, майчинството и бащинството са непонятни неща, както и семейството, както и любовта към народ и родина. За това творят такива безумия и ги пробутват, а ние, НОРМАЛНИТЕ, се възмущаваме.
33
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото искат да си пишат в Националната стратегия за детето. Вие си възпитавайте децата както трябва и нищо от тази стратегия няма да усетите и разберете.
32
1
 
27
 
! Отговори
да преди 5 години
ДА гласуваме за партия, която да наложи ПЪЛНА ЗАБРАНА ВЪРХУ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ. На какво прилича това? Бъгларския народ гласува за парламент и европредставители, а ни командват някакви други. Това е преврат срещу държавата и народа, тиха подмяна на властта, избрана от народа, с власт назначена с пари и обслужваща чужди интереси. Вън неправителствените организации от България и Европа! Забрана и съд!
31
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32 Никъв гербаджия не съм ...писнало ми е от квартални интелектуалци. Видяхме ви и вас , колко направихте ...едно 0. Некадърни поколения . Нито бизнеса работи , нито политиката , нито спорта . Целите ви поколения преди 89 са тотал щета. Аре бегай да си играеш на кисело мляко. Какво си постигнал ти за тая държава ? Нищо ...Само бля бля бля
30
1
 
21
 
! Отговори
Герб прокарват ЛГБТ преди 5 години
Това което не се казва от статията и родителите, защото не го разбират е следното, ОТНОВО ГЕРБ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРОКАРАТ ДЖЕНДЪРСТВОТО. Всички промени в закони инициарани напоследък са само в тази о никоя друга посока. С даването права на държават за обучение в сексуалните въпроси от малки плюс даване права неприсъщи на деца да решават сами, резултата е ще е само ЛГБТ общество, което е и целта на глобалистите, юдеите и не знам кой още. Само че за тази политика натискат САМО ЕВРОПА!!!!'!
29
0
 
26
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Това което не се казва от статията и родителите, защото не го разбират е следното, ОТНОВО ГЕРБ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРОКАРАТ ДЖЕНДЪРСТВОТО. Всички промени в закони инициарани напоследък са само в тази о никоя друга посока. С даването права на държават за обучение в сексуалните въпроси от малки плюс даване права неприсъщи на деца да решават сами, резултата е ще е само ЛГБТ общество, което е и целта на глобалистите, юдеите и не знам кой още ***. Само че за тази политика натискат САМО ЕВРОПА!!!!'!
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има тук един 25 - нека българските майки прочетат какво пише за тях. Този със сигурност е гербаджия и също и чиновник в агенцията за децата, и може и деца да няма, но ръси "скандинавски" мантри, и внушава че народа е ***, безпросветен, плиткоумен, неподатлив на развитие и т.н. И призовава държавата да взема къде с причина, но и повечето без причина децата на хората.
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че проблема е в нас . Нарича се Простолюдие. Всеки си мисли, че разбира от всичко ...соц образованието. Професор по нищо.
26
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пък да не стане като в Норвегия. Една от страните с най-висок стандарт. Значи всичко зависи от самите хора, как се образоват и възпитавате. Вие какво искате? Да продължавате да си живеете в Ориента, да си псувате, да си биете децата, или да живеете като в напредналите държави. Ако желаете първото- значи проблемът е у вас. Не се сърдете на разни Бойковци и Станишевци.
25
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще подкрепя банда жени ама друг път :) Те спат докато образователната система убива младежта ...Вече 80 години ...седнали да протестират за неща, които изобщо не са им ясни. Продължавам да слушам наперени майки да обясняват ...Как ням да учи детето под игото и тем подобни. Ами учат да и след 15 год ще мият чинии в Германия и Англия щото никой не търси на работа професия - под игото. Отворете си очите зелкии
24
0
 
24
 
! Отговори
Арлекин Марионетков преди 5 години
Скъпи сънародници,когато предават интересите ви,избраните от Вас,то е закономерно те да крепят властта си,чрез господарите от ЕС,US и малко Босфорес!Убивайки последния стожер на едно общество-семейството,деградежа е към финала си.Практически вече мъжа може да бъде бит,освен от жена си и от детето си.Жената при това положение може да се оплаче само на мъжа си,а детето израства, като безмисловен,безпросветен бей-дж-енд-ърей.Такова общество заслужава края си,ако преди това не провесим бесилки!
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да разберем колко е важно това за бъдещето на българския народ.Трябва да подкрепим протестиращите и да набутаме ГЕРБавите калинки в миша дyпкa.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПО -тата трябва да се забранят, чрез тях се налагат сороски и подобен род извращения!
21
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като знам, колко са тъъпи жените особено бг мама нинджитее и без да чета ми е ясно ...че правителството НЕ трябва да ги пита. Нито имат образованието , нито интелект да се месят в държавни програми. Масово са толкова ограничени ...че картината е тежка.
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в новата стратегия има заложено РОДИТЕЛИТЕ да нямат достъп до личната кореспонденция на ДЕЦАТА. Демек МАЛКИТЕ могат да си пишат с НАРКОМАНИ И ПЕДОФИЛИ и ТИ като РОДИТЕЛ не можеш ДА ИМ КАЖЕШ КОПЧЕ - 'ТОВа ще направи държатава' или по скоро една ОРГАНИЗАЦИЯ подкрепяна от АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ И НОРЕВЕЖКИ ХОМО. Има много информация в НЕТА, ЧЕТЕТЕ ХОРА!!! ПРАВЯТ БИЗНЕС СЪС ДЕЦАТА НИ!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами няма да се очудя ако след раждането им веднага държавата ги отнеме от родителите. Как не ги е срам?!