746 къщи построени с европари. Всички ли обаче приемат гости?

С европари купени джипове, АТВ-та и два катамарана, посочи Арнаудова
Обновена: 24 апр 2019 16:11 | 24 апр 2019 16:08, Красимир Ангелов
105
746 къщи построени с европари. Всички ли обаче приемат гости?
Снимка: Булфото

С пари по европроекти са построени у нас общо 746 къщи за гости на стойност 202 милиона лева, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Част от обектите са в защитени зони по морето. Установено е обаче, че с европари са купени яхти, джипове, АТВ-та и два катамарана, посочи Арнаудова.

Още по темата
За АТВ-тата собствениците обяснили, че ще ги ползват до труднодостъпни райони, за да правят разкопки. А за катамараните - че ще водят туристи на разходки по Дунав и в морето.

Прокуратурата обаче има сериозни съмнения, че част от къщите за гости не функционират като такива. Други пък вероятно с фалшиви документи са отчитали, че са приемали гости.

Цацаров разпореди: Проверки на къщите за гости. На всички!

"Съмненията на прокуратурата са, че в част от тези къщи не се осъществява каквато и да е туристическа дейност, въпреки, че бизнес плановете, които са послужили за отпускане на европейското финансиране са посочили това като основна дейност“, добави Арнаудова и продължи: "За част от къщите за гости бенефициентите са били изрядни по документи търговци, но реално след като изтече 5-годишен мониторингов срок, къщите остават за ползване на бенефициентите".

По повод имота, за който се твърди, че е на подалия оставка заместник-министър на икономиката Александър Манолев, Арнаудова уточни, че проверката вече е по същество и се проверява кои гости са били в тези къщи. Прокуратурата смята, че младата Ана Димитрова, на чието име се водят няколко обекта, е подставено лице. Тя вече е разпитана. Самият Александър Манолев също е открит и разпитан.

Междувременно в общината в Сандански някой е оставил ключ за въпросната къща в общината и оставил бележка с призив да не се разбиват врати, отбелязва БТА.

Масови проверки на къщи за гости, сигналите "валят"

Говорителят на главния прокурор посочи, че са изискани разрешения от община Благоевград и Сандански за строителство на къщата и басейна. „В петък се извършиха действия по претърсване на трите адреса, като единият беше на къщата за гости. Там не намерихме никой. Претърсването е осъществено с представител на общината“, посочи тя, като обясни, че жилищата, които е претърсвала прокуратурата са били видимо почистени.

Арнаудова обаче се оплака, че от прокуратурата не получават съдействие от Община Сандански и не са предадени документите, които разследващите органи са искали. "Служителите не желаят да свидетелстват за нас, и не си спомнят кой е оставил ключа и е донесъл декларацията. Това е затруднението ни там", добави говорителят на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7. Е, и? Ти можеш ли да държиш сметка на брат ти какъв бизнес да прави или какви имоти да си купува? Даже може и да не се понасяте.
22
0
 
25
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Кой ще проверява проверяващите?
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За вас не знам но ако аз бях председател на какъвто и да е съюз и от някоя държава в която системно и мистериозно изчезват пари от фондове някой като Сидеров беше дошъл и ми заяви че ключова точка в програмата му е предоговаряне на договора за членство така че още повече фондове да взима нямаше нищо да го чакам да предоговаря а директно щях да го изхвърля.Населението на ЕС не е длъжно да издържа крадливи български олигарси и политици.
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко по интересното е кои са построили тези къщички с евромангизи обикновените хора ли. Я извадете списъка да видим колко от тези къщички са на простосмъртни, щото много народ от простосмъртните кандидатствахме и бяхме отхвърлени като неблагонадежни. По мои неофициални сведения няма един простосмъртен който да е построил къщичка за гости щото от богопомазаните неможаха да се вредят.
19
6
 
17
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Нашите че крадат е очеизвадно, обаче и печатниците за пари на Запад бачкат нон-стоп. Щом на България отпускат много милиони, сигурно на техните хора отпускат много милиарди.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък аз ти отговарям не е важно както е казал класика и учител на спеца по евтини апартаменти дали парите са крадени или къщите легални а на кой са ако са на политик бизнесмен олиграх престъпник или бивш агент от ДС те винаги са законни ако са на който и да е друг значи са нелегални и идва багера, критерия е кой не от къде.Сега са това оная нагла твар Сидеров първа точка в програмата му за евроизборите е повече еврофондове той пак спа и не можа да вземе един евтин апартамент, време е за субсидия.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тази схема се знае от години, но явно на САЩ и ЕС им писна от крадливата шайка на Боци и почнаха отстрела. И понеже тия не са като унгарците (яко крадат, ама и яко се пазят), всеки изстрел е в целта.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на мен не ми е дала и един левПък вземи си, бе. Хората си вземат, както виждаш.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България ако парите можеха да се ядат щяха да изчезнат като българското производство
14
1
 
29
 
! Отговори
земеделец преди 5 години
Пък ако вземете да ровните при земеделците, там какви чудеса ще изкочат, ум да ви зайде.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми се верва. При нашия висок стандарт за морал. Абсурд
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е колко от тях са били вертепи за вип купони с хора от парламента. Барбекюта , стриптизьорки.
11
0
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- *** после, че гласувай - всичките партии крадци...Не Христос воскресе - а Христос се потресе!
10
0
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
По европроекти ако кандидатстваш за селскостопанска сграда едва ли ще ти отпуснат средства, но явно за гкщи за гости е било безпроблемно!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сещам се за едни багери ,които събарят незаконни постройки !А,когато са построени с крадени пари -законни ли са ?!?Само питам !
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е *** !Правилният въпрос е :Имали дори една къща която приема гости?Това е ВЪПРОСЪТ.Бългapaka е схемаджия.Дори Боко-тиквата се возеше на "джипки" купе с пари от европроекти.За какво изобщо говорим и ДОКОГА всички ще се правят на "ни лук яли ни лук мирисали".Все едно живеем в някаква паралелна вселена с прокуратура, съд, политици и т.н.Всичко е един ФАРС.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфискуване на къщите за гости, построени с нашите пари. Никой не ни е питал искаме ли да строят къщи с наши пари! Конфискация!!!!
6
1
 
20
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Както казва една позната: Средствата по ЕС проекти са от бедните европейци за богатите българи
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къща за Батко и братко
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яко цоцат европари за яхти и къщи.