Отслабване само с бира - реално ли е, полезно ли е?

Коментар на фитнес инструктор и журналист пред Bulgaria ON AIR
24 апр 2019 22:08, Анисия Иванова
14

Американец се подложи на бирена диета и успя да отслабне с цели 20 килограма. Дел Хол се отказва от храната и започва да консумира само кехлибарената напитка, като на ден изпивал от две до пет бутилки бира. Пиел също неподсладен чай, кафе без захар, газирана вода, мултивитамини и така издържал 46 дни.

Съвременните изследвания, анализиращи кехлибарената напитка, доказват, че съдържанието ѝ е витаминозна и антиоксидантна бомба. Откъде идва тогава наименованието "бирено коремче" и може ли тя да развали фигурата ни? На тези въпроси отговарят фитнес инструкторът Мартин Гергов и журналистът Павел Владимиров в "България сутрин".

Въпреки естествените си съставки, напитката съдържа и калории. Затова любителите ѝ трябва и да спортуват, за да поддържат форма, поясни фитнес нструкторът. По думите му бирата съдържа и въглехидрати, като е нормално американецът да е свалил толкова килограми, тъй като той не е консумирал никакви белтъчини. Когато обаче системно се консумират храни или напитки без белтъчини, се губи и мускулна тъкан, което не е здравословно.

Освен ползите от бирата, Владимиров добави и хидратиращото ѝ действие, както и ползата ѝ за бъбреците. "Всяка крайност за мен е непотребна. Истината е в някаква балансираност", смята той.

"Правилното хранене, което може да се спазва преди лятото, е мезето, например печено филе, да бъде чисто. Съчетано с бира е идеална комбинация, защото напитката съдържа само 48 калории", поясни пред Bulgaria ON AIR Гергов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Да преди 4 години
Значи човекът е алкохолик.Спрял храната и се наливал с 5 бири дневно.Не знаех, че вече му викат диета на това.
13
0
 
7
 
! Отговори
FMC преди 4 години
Аз като спрях бирата и отслабнах 20 килограма.
12
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Цецо Симеонов преди 4 години
Не пишете глупости ,че е полезна за бъбреците ,точно обратното , повишава пикочната киселина и ги убива...
11
1
 
6
 
! Отговори
Хесус преди 4 години
Аз на това му викам алкохолизам.
10
3
 
6
 
! Отговори
джендър преди 4 години
Аз имам лятна диета само бира пържени картофи с цаца а за вечеря ракиика с шопска салата сутрин шкембе чорба
9
0
 
3
 
! Отговори
А преди 4 години
Каквото и да консумираш, ако ти дава по-малко калории, отколкото изразходваш, ще отслабнеш. Дали ще е здравословно е друг въпрос. Организмът има нужда от широка гама от полезни хранителни вещества, които се набавят най-добре с естествени храни. Най-много се дебелее от празните калории - рафинирани захари, пържени мазнотии, преработени храни...Яжте храни с ниска енергийна плътност - зеленчуци, плодове и чисти белтъци - яйца, не мазно месо, риба, движете се редовно и сте ок.
8
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
То това в пластмасовката на бюрото не е баш бира, но пък като целта е количество...
7
0
 
5
 
! Отговори
Шрек преди 4 години
Това предаване ....стана бетер "НА КАФЕ"....
6
0
 
14
 
! Отговори
Shakesbeer преди 4 години
Отслабване с бира може да се постигне ако разтоварите цял камион на ръка.Според моята фитнес програма, калориите изразходени при вдигането на халбата не могат да компенсират дори малка порция мезе.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отслабване само с бира - реално ли е, полезно ли е?Мое да не е реално, мое да не е полезно, но ми ще е приятно!Днес, сефте ми харесва идея дето давате. От утре почвам да отслабвам. Само не знам как да убедя шефа, че аз не пия бира, ами отслабвам по нова програма! :)))
4
2
 
10
 
! Отговори
да ама не преди 4 години
Здравословното хранене е не да разделиш храните а да qдeш естествени продукти, които не са рафинирани и преработени по 2-3 пaти, а за отслабването ниама drug принцип а само приемаш по-малко калории отколото хабиш това
3
0
 
14
 
! Отговори
Точно така преди 4 години
До ХидраторРедуването на бира с вода ме избави от една бъбречна криза. Два дни бях само на това - чаша бира, чаша вода. това, че не ядох нищо не беше проблем, но на втория ден гледах с копнеж към солницата. Оттогава минаха 15 години. Кризи нямам, а бира пия всеки ден и внимавам да не забравям водата.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам че бирата не прави "бирено коремче". Правят го пържените картофки, пържолите и мазнините които консумираме заедно с нея.Отслабва се от всичко стига да не мешаме въглитрати и мазнини т.ест., здравословното хранене е разделното хранене.
1
2
 
14
 
! Отговори
Хидратор преди 4 години
В общи линии съгласен, освен с едно - бирата няма хидратиращо действие. Със всяка бира трябва да се пие поне по поливин литър вода, за да не се дехидратира човек.