Перник готви протест заради глутница кучета

Броят на безстопанствените животни надхвърля 20
24 апр 2019 13:00,
48

Жители на Перник сигнализираха на екипа на Bulgaria ON AIR за глутница кучета, която вилнее из улиците на града. Местните са готови на протест, ако не се вземат мерки.
Още по темата

Броят на кучетата надхвърля 20. Граждани от квартал "Мошино" споделят, че многократно са подавали сигнали до различни институции, но резултат няма. А проблемът е от две години.

За да избегнат нападение от животните, жителите минават по близко мостче, което обаче не решава проблема. Те предполагат, че от близката бензиностанция им дават храна и ги отглеждат.

Един от гражданите, който е незрящ, разказа колко му се е затруднило предвижването през града заради глутницата. Той е принуден винаги да има придружител със себе си и да използва предимно таксита за целта. За щастие, до момента няма нападнат човек.

Жителите споделят още, че децата няма как да ходят сами на училище и родителите им са задължени да ги карат с автомобили дотам. А от общината и МВР са им казали, че кучетата не са техен проблем.

Хората от квартала са готови да излязат на протест, ако положението не се промени, защото не искат да се случи инцидент и едва тогава да се вземат мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Няма какво да се губи време с приказки и протести. Някой просто да запрята ракави и да решава проблема кардинално. Щом никой не забелязва какво песовете правят, едва ли на някой ще му липсват. Бързо и тихо. И месните хора отново ще са спокойни. Или 4 лапи си ги прибират или без 4 лапи. И да това са *** живота им не струва повече от на *** в кланницата. Но 2019 да се страхуваме по този начин за децата си е Абсурдно. Огън
27
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
да кучетата са голям проблем *** за тях закона ги пази а за хората не мисли никои страх те да излезеш защото кучетата нападат хапят в парник кв руничар са толкова много по улиците че не можеш даже да ги преброим но кметът не се интересува за защитата на хората
26
6
 
3
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
Какъв антифриз... Ако не става с лопата и секира (че бягат много) има бръснарски ножчета и кренвирши... Иначе че са виновни хората, а не животните - така е... Ама за хората си има цигари, алкохол, наркотици, кетчуп от керемиди, майонеза от.... ;)... Все полезни неща...
25
8
 
6
 
! Отговори
ПИСНА ми преди 4 години
Изпробвайте антифриза първо на децата си, но преди това ги потричайте малко, защото ако вие не го направите, има Господ за тази работа
24
5
 
2
 
! Отговори
ПИСНА ми преди 4 години
Изпробвайте антифриз а първо на децата си, но преди това ги потривайте малко, защото ако вие не го направите, има Господ за тази работа
23
3
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
Ако в Перник няма антифриз по магазините , елате до София да си купите !
22
3
 
5
 
! Отговори
Ррр преди 4 години
В тая държава все кучетата ви пречат а проблема хората що ги изхвърлят
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в нашия квартал имаше агресивни кучета. След малка инвестиция проблемът беше решен. Перничани искат някой да им реши проблемите в живота докато те гледат мача по телевизията?
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано това не са онези кучета дето били кастрирани но глутницата я водел некастриран разгонен козел дето налетя на някакъв велосипедист в София.Аман и кучета и пръчове станаха *** вече като те напада глутница трябва да си пазиш и ръцете и зад.ника абе стана като в турска баня.
19
13
 
11
 
! Отговори
СТРАНЖДАТА преди 5 години
Тричане му е майката. Ще им изкарат всички бесовете, ама пусти кучелюбци и евроджендъри не дават. Май трябва да почнем тричането от тез гадини, за които кучето е по важно от човека.
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да преотеститат?По-добре да пребият кучетата с винкел!
17
3
 
10
 
! Отговори
Таня преди 5 години
В Пазарджик е същото.Нападнаха дъщеря ми и добре, че не е нахапана. Писах на сайта на кмета, обаждах се на телефон за сигнали на общината - нищо. Глас в пустиня. Явно за всичко трябва протест и телевизии.
16
8
 
7
 
! Отговори
Ще се принудят преди 5 години
да разпръснат хапки с отрова. Или е лошо за още НЕПУСНАТИТЕ от стопаните си?Тези също са били ЛИЧНИ.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отглеждаме си зверове, които ни дебнат по улиците и сме много горди с този факт - каква високоизвисена лудост, какъв връх на човешката глупост, браво.
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пък какво се оплакват, не знаят ли че са просто храна на миличките кученца. Кучето особено бездомното такова е най-ценното нещо в България, ако си против тях си враг на народа.
13
5
 
20
 
! Отговори
До искащия куче преди 5 години
Цитирам:"Ще бъдете пример за децата си"Психолог съм. Работя с малко дете на кучкари. Детето трепери от страх от домашното куче, с което са на един ръст и не иска у дома си. Но за кучкаря кучето е по-важно от детето и не вдява, че кучето е проблем и детето е право да се страхува. Че някой е за психолог, но не детето. А ти предлагаш да се вземе куче "за пример на децата". Няма такова нещо. Особено с малко дете. Не е и решение на проблема в Перник.
12
3
 
23
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Хората сме виновни, респ. власти и контролни органи. Всички домашни кучета трябва да са кастрирани. Некастрираните да се регистрират като кучета за разплод и търговия, да се удесетори данъка им, да се чипират и следи котилото им.
11
33
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Как може да решавате дали да живеят кучетата или не. Да не би вие да сте им дали живот, та да решавате. Осиновете по едно куче, така ще покажете човешкото и ще имате верни приятели, Ще бъдете пример за децата си.
10
1
 
29
 
! Отговори
пернишка му работа преди 5 години
Кучетата са у парламенто бре!Изръфаха целата държава!
9
5
 
12
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ланат е високоефективен системен инсектицид на фирмата Дюпон.Има къс карантинен срок-7-10 дни,а последействието е 4 дни.Първа категория и не се продава в агроаптеките(само за професионална употреба).Обаче се намира тук-там внос от Турция.Едно време съм го ползвал за упорита листна въшка по патладжана.