Пътна безопасност с 3 млн. лв. - за новата агенция към МС

Кабинетът дава 1.3 млн. за преброяването през 2021 г.
23
Пътна безопасност с 3 млн. лв. - за новата агенция към МС
Снимка: БТА

Правителството одобри близо 3 млн. лева за създадената през февруари Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", която е специализиран орган към Министерския съвет.

Парите са необходими за осъществяване на функциите на агенцията за ръководство, координиране и контрол на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата, включително и за създаване на административен капацитет.

Необходимият ресурс ще бъде осигурен за сметка на бюджетите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2019 г.

Одобрени са и 1 366 000 лв. по бюджета на Националния статистически институт за 2019 г. за подготовката на преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 г.

С предвидените средства ще бъде изградена информационна система "Преброяване 2021", а също ще бъдат разработени програма, методология и инструментариум за провеждане на преброяването и извадковите изследвания, преброителни и анкетни карти и др.

Това е най-мащабното статистическо изследване и се провежда на всеки десет години като предоставя данни за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Преброяването ще осигури информация за броя и основните характеристики на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия на населението.

МС отпусна и допълнителни 33 123 981 лева за превантивни дейности, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.

Сумата се осигурява от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.

 

 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как агенцията ще каже на министерсво-
то,било трансп.,регион.,мвр,или апи,че
не са си свършили работата.Къде е
контрола на обществото.Не ми сочете
кевър,имам предвид отговорните
фактори.
15
0
 
6
 
! Отговори
хайде на хранилката преди 4 седмици
Има цяло министерство на транспорта, правят още една комисия.В 21век в държава с под 7 млн души, реално дали са 6 се правят поредните държавни работни места за техни хора.Някой да не би да си помисли че нагласените конкурси (ако ги има) ще пуснат външни кадърни хора.После да не се чудим защо се вдигат такси и данъци
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойчовите без умия , золуми и без чинства продължават , българино !
Вчера Конституционния съд отмени тъпо.сния закон с ГЕРБ !
13
0
 
7
 
! Отговори
Joko преди 4 седмици
Агенции, агенцийки ,дирекции, дирекцийки... а спрете се. Не се ли свършиха роднините и приятелите ви.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Помня едно време Мутрата като се появи на хоризонта облечен гъ3арски с черната мушама как викаше по телевизора "Аз ше намаля държавните чиновници наполовина" "Аз ше ги смъкна от държавните коли" "Аз ше намаля разходите им наполовина" "Аз ше....."!А каква стана тя!?Увеличи ги двойно и тройно!
11
0
 
11
 
! Отговори
гост преди 4 седмици
Ибаси наглеца - колко институции станаха да се занимават с пътища и шофьори бе кратуно.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Харченето на милиони за безполезни агенции и да се уредят наши хора, продължава ...

ОСТАВКА, НАГЛЯРИ !
9
0
 
17
 
! Отговори
Тим преди 4 седмици
Колко агенции създадоха
Това са тунеядци . Разни калинки,.Да си уредим родата и приятелите. Какво ще прави Националната агенция за пътищата. Нали това и е работата да следи пътната мрежа. Сега нова агенция към МС за безопасност. Утре агенция за завоите, после за тунелите. Заплатите ще бъдат яки . Холандия с пъти по-голямо население има 24, хиляди служители, у нас над 120 хиляди. Каква пасмина храним. За това няма пари за работниците, пенсионерите, болните и децата.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В България няма експерти по пътна безопасност. Явно ГЕРБ има Калинки в излишък, на които търси добре палтено местенце.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С тези 3 милиона на колко болни можеше да се помогне, но.....
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пътна опасност трябва да се казва при тези пътища и магистрали, които взеха стотици жертви и причиниха много имуществени щети по автомобилите.
5
0
 
22
 
! Отговори
www преди 4 седмици
А ИМАМЕ ЛИ НЯКОЯ РАБОТЕЩА ИНСТИТУЦИЯ ?????
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега тая Агенция ими ли си министър - ако няма то Свинюрана скъпата чанта е свободна.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ей, ако не е тоя Тиквун да раздава пари, какво ли щяхме да правим.
Само да попитам - от джоба си ли ги вади или от данъците ни.
2
1
 
24
 
! Отговори
Охобохо преди 4 седмици
Това сега на Лилето новото работно място ли ще е?Ако не влезе в европарламента да не остане безработна ли?А може да е за някой нов любимец на ББ?За кои калинки се харчат 3 000 000лв?
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много гладна трудоустроена паплач шуробадженакорушветчийска, много нещо. Агенции, агенцийки, комисии, отдели, чудо голямо. А всъщност за пет пари работа не вършат.