Двоен регистрационен режим за газовите оръжия: Как ще действа?

Всички оръжия ще бъдат със сертификат
25 апр 2019 07:45,
25


Затягат контрола върху газовите оръжия. Депутатите гласуваха промени, с които на практика ще се изисква двоен регистрационен режим за тях. Новите текстове идват след влязла в сила европейска директива.

С приетите промени се запазва възможността за притежание на газови оръжия, но при определени условия. Всички ще бъдат със сертификат, гарантиращ, че те не могат да бъдат преработвани за бойно оръжие или за изстрелване на каквито и да е елементи, съобщи Bulgaria ON AIR.

Търговците обаче недоумяват какъв трябва да бъде въпорсният сертификат, нито пък как ще се издава той.

С промените се въвежда и двоен регистрационен режим за газовите оръжия. Така при покупко-продажба на газово оръжие, освен купувачът, вече и продавачът ще е длъжен да го регистрира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ преди 4 години
ДА СТРОШИМ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА !!!!!НИКАКВИ ИЗБОРИ !??????
20
0
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
ПИСАХ ИМ !! ОТГОВОРИХА СКОРО ОСВЕН ЗАБРАНА ЗА СЛАНИНА И РАКИЯ ЩЕ ИМА И ОГРАНИЧЕНИЕ В БОБА И ЗЕЛЕТО :))
19
0
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
*** оти пропуснали са ловните прашки .
18
0
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Важно! Пиши бързо за твоя случай на тиквите и кратуните в Народното събрание, да въведат специален режим и за боб, зеле, леща или грах.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, тия ненормалници в Народното събрание толкова ли няма с какво полезно нещо да се заемат?!?В цяла Европа газовото оръжие е на свободен режим, а тези тиквеници тука (предимно от ГЕРБ и техните пионки, защото БСП бойкотира участие) се чудят как да въвеждат двоен, троен и какъв ли не друг режим.Връх на нахалството е всичко товаВ много държави и ловните двуцевки са на свободен или уведомителен режим.
16
3
 
2
 
! Отговори
До Коце Кмета преди 4 години
Коце,хубав изказ имаш,на,, интилигентен" човек.Нямало свобода на словото ли??? На първо място сме по слободия ,а с ... като теб е пълно.За такива думи твоите благодетели вкарваха директно в ,,гримьорната" на Московска 5,в каменното корито с маркуча. Ех слободия, ех кеф !!!!!
15
2
 
8
 
! Отговори
НИМАНД преди 4 години
ВИЕ СЕ СМЕЕТЕ И ПОДИГРАВАТЕ НА НОВИТЕ ЗАКОНИ НО АЗ ПРЕЖИВЯХ ГАЗОВА АТАКА СНОЩИ!!!!ЗНАМ КОЛКО ОПАСНА МОЖЕ ДА БЪДЕ ТЯ !!!!!! БОБ СЪС ЗЕЛЕ Е КОМБИНАЦИЯ КОЯТО Е СТРАШНО ВЗРИВООПАСНА И АЗ И ПРИЯТЕЛКАТА МИ СНОЩИ ЩЯХМЕ ДА ЗАГИНЕМ ОТ ТОВА СТРАШНО УРУЖИЕ !!!!! УЖАС УЖАС ОЩЕ МЕ БОЛИ КОРЕМА :))))
14
1
 
16
 
! Отговори
Тия са луди преди 4 години
Ако искам на черния пазар в България мога да си купя и гранатомет или каквото си пожелае човек. Както наркотици, така и оръжия се продават.
13
1
 
28
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Голям страх тресе мазното туловище на банкянския диктатор! Скоро ще регистрираме и кухненските ножове, за да не си и помислим да го сваляме от власт или пък да се защитаваме от неговите мypгaви избиратели!
12
0
 
9
 
! Отговори
експерт преди 4 години
И дама с електрошок може да си намери за 2-мин пистолет с резервен пълнител....
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябват оръжия. Да разкъсаме герберите с голи ръце!
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България не можеш да тръмнеш крадец в имота ти, защото не бил влязъл с взлом. Неможеш да го гръмнеш в двора си защото дворът (гаража също) не се води жилищно помещение. Ако някой те нападне с мачете, ти трябва да отвърнеш със същото, неможеш да го гръмнеш. При тези смешни закони, най-логично е да се запрани всякакво огнестрелно оръжие. Дори и газово. Ще се защитаваме с лъкове и копия.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BBДжобните ножчета са много опасни задължително регистрация--в десетки пъти по-опасни от газов патлак, с който най-много да те обгази...фактически след огнестрелното оръжие, хладното е най-опасно, после идва въздушното и най-накрая газовото.
8
0
 
6
 
! Отговори
И Аз да се изходя.. преди 4 години
Най важно е *** която насочва оръжието и ИЗНЕНАДАТА нейната СКОРОСТ....нали знаете : за едните вероломно неочаквано нападение в зори ---за другите дето победили било блестящ тактически ход ...
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цинизъм е всеки опит на държавата да се вкара в ред нещо, което по презумпция трябва да удостоверява самата тя - да пази от посегателството на живота и имуществото. Тогава всякакво лично оръжие би загубило смисъл. Същата работа като с автомобилите, да речем.
6
1
 
22
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Немедленно и регистрационна книжка за пръднята ,преди да стане белята .
5
1
 
34
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Властта вече се уплаши и от газовите пищови!Голем страх ги тресе!
4
1
 
29
 
! Отговори
BB преди 4 години
Джобните ножчета са много опасни задължително регистрация
3
0
 
34
 
! Отговори
u2 преди 4 години
газови пистолети подлежащи на преработка са руските ИЖ, а те отдавна не се изкарват на пазара, всичко останало е турско и не може да се преработи.... начи пак ниша за прибиране на пари от скъсания българин...
2
2
 
32
 
! Отговори
HH преди 4 години
Сертификатите ще се издават от фирмата на Баце или на стринка ??