Национална стратегия за детето няма да има! Решението на Борисов

Причината - негативните реакции на част от обществото
88
Национална стратегия за детето няма да има! Решението на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След протеста на родителите премиерът Бойко Борисов разпореди да бъде спряна работата по проекта за
Националната стратегия за детето за периода 2019-2030 г.

Още по темата
Причината за решението му е негативната реакция на част от обществото срещу документа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Според протестиращите родители стратегията  предвижда пълна власт от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.

Те смятат също, че чрез стратегията се цели ограничаване на правата на родителите.

"Целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства и да противопоставя интересите на децата и техните родители. Въпреки това Министерството на труда и социалната политика отчита реакциите на обществото и породилите се страхове в резултат на спекулативни интерпретации на заложените в проекта на стратегията мерки",  коментираха от социалното министерство.

Оттам допълват, че държавата няма да решава вместо родителите или да изземва правата им.

"Подкрепата и грижите за детето и родителите са свързани. Най-добрата среда за детето е неговото семейство. За всички нас е важно да имаме общо разбиране за развитието на следващите поколения българи", пише още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бащицата е случил на народ... Каквото му подхвърлиш - това яде. Само да не се говори за тераси и къщи за гости.
48
6
 
48
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Правилно решение на Борисов, но продиктувано единствено заради масовото недоволство... Този проект въобще не трябваше да бъде предлаган за въвеждане , защото е разрушителен за българското семейство.
47
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
:) очаквано за неандерталците по тези земи стратегията на БГ-тата за децата е много проста : - редовно ша-***-ри докато са малки - бира и ракия с брадясалия си баща заедно като пораснат
46
4
 
43
 
! Отговори
8 преди 4 години
Яяя, НПО и *** феновете що тъй бълвате змии и гущери срещу бащицата? Резнаха ви 30-те сребърника дето щяхте да получите от продажбата на децата? Браво на Борисов, макар че не го прави защото иска, а защото го е страх за изборите, но пак е нещо!
45
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От този Бисер Петков и *** за зеле не става. Каквото направи, Бойко го връща. Да си подаде оставката Бисерчо и да гледа умно телевизора
44
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво, няма да има стратегия за детето, няма да има обновяване на правилата, няма да има повишаване на заплатите на социалните работници, изобщо нищо няма да има. След мен и потоп, това е отношението на ББ. Но какво може да се очаква от човек, който оправда министъра си, който уби собственото си дете, и не понесе никакво наказание от страна на държавата. Защото то детето му си е негова работа нали. Да, ама не. Детето е човек и има права независими от тези на родителите му.Ама къде толкова акъл
43
2
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
разбира се че е "пиар" акция!!!!!!Щом "всеможещия и всезнаещия" има "властта" да отсича "Това -да,това-не!",КАК ТАКА "НЕ БИЛ ЗНАЯЛ,НИТО ПРЕДПОЛАГАЛ за негативното отношение на обществото" по случая?!?!ПУСКА "мухата" а после,БЕЗ НИКАКВО ПРАВНО ИЛИ МОРАЛНО ОСНОВАНИЕ,СЕ ПРАВИ НА "героя,загрижен за народа",ОТМЕНЯЙКИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛУПОСТИ!!!!!!!..Отделно дето ЦЯЛАТА му ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ като "минпридсидатиль" е ПРЕСТЪПНА,но и дресира обществото в .."ПЪЛЗЯЩО МАЛОУМИЕ"..някога са побивали на кол т
42
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът е най-големият страхливец и филмар. Не знам дали в света, но в Европа със сигурност. Веднага щом властта се оплеска с нещо, пуска мухата и нашенецът кълве веднага. Вълни бежанци ли ще са, някакви конвенции ли, *** ли, предсказания на Ванга ли - българинът всичко кльопа и умирга от страх. До едно време ми беше жал, ама вече си мисля, че подобен народ си заслужава съдбата - да живее постоянно в страх и невроза.
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко УМНИ са останали че не се сетиха че това е ПИР акция. Пуска се мухата и се чакат кротушките да налапат стръвта, след това се появява всеможещият всезнаещият и какво става, отменя закона. Как иначе да се спре с говоренето и писането за апартаментчето с асИнсИорчето. Ами като се отвлече вниманието на УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ. А аз се чудя защо 30 години потъвате в тресавището и тинята. Още 30 няма да ви стигнат да излезнете от него.
40
2
 
26
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Страх го е да не падне от власт и веднага тушира напрежението като еднолично със заповед спира някакви законопроекти. Хитряга а...? А оня дето се дървеше Гадафи ли беше не помня го намериха напълнен със сферички 3 мм от елемента Plumbum(казвам го заобиколно да не ме трият)... преди това беше изял обилно количество бой....
39
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОЛИТИКА НА ПРИНЦИПА "АКО МИНЕ"..... НЯМА ПОЗИЦИЯ ,КОЯТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СА ЛАНСИРАЛИ И НАРОДЪТ ДА Е СЪГЛАСЕН.БУТАФОРНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДА СЕ РАЗПУСКА.НЕ СА НИ НУЖНИ ДЕПУТАТИ ОТ МОДЕЛА "YES MAN"
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя човек вечно тича след събитията. Егасиму държавника!
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българчета не са нужни. За работна ръка има ромчета, а и ако се наложи ГЕРБ ще внесат от ЕС или от Африка.
36
1
 
50
 
! Отговори
Вики Р. преди 4 години
Борисов нареди, Борисов забрани, Борисов разреши, Борисов построи, Борисов разпореди, Борисов спря, Борисов пусна, Борисов, Борисов, Борисов... Тази държава си има средновековен цар или capo di tutti capi и всички се съобразяват с него, а не със законите.
35
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечтата на работодателите:- Търсим човек с мъдростта на 60-годишен, опита на 50-годишен, амбициозността на 40-годишен, енергичността на 30-годишен, външния вид на 20-годишен и нуждата от пари на 10-годишен!
34
1
 
30
 
! Отговори
ами сега преди 4 години
И какво стана сега - Александър Манолев е с мярка 100 000 лева гаранция . Нали беше невинен??? Нали имаше висок морален стандарт ???. За кражба на близо 400 000 - колко дават вече - 25 години ??? Или щом е от управляващата мафия - забележка да не прави повече така . Смятай какви десетки милиони са откраднати от аверите на ББ
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново българите в чужбина бяха лишени от право на глас от герб и дпс... Хора в чужбина елате си тук, за да изритаме олигархията по ***.
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Англия се разграничава от Шайката - Файнейшъл таймс разобличава корумпираното управление. Айде сега, понеже не можете нищо да направите на Тръмп и Мей, спретнете едно лъжливо обвинение по метода на Хасан и Айше на Корнелия Нинова... Може и трета катастрофа с кола на същата таксиметрова фирма, стопанисвана случайно от човек никак не свързан с ГРОБ
31
0
 
9
 
! Отговори
последователни преди 4 години
Първо пъ...им и после проветляваме.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този няма ли да спре да се бърка в живота на хората.