Васил Петров: Да преглътнем егото и самолюбието си

Човек трябва да е скромен, но и мъдър, призова певецът
26 апр 2019 23:41,
14

Разпети петък е най-тъжният ден в годината. Човек трябва да бъде скромен. Но съществува и показна скромност – не бива да се възгордяваме. Свети Павел съветва да сме освен смирени – и мъдри. Така няма да прескочим границата на смирението. Старая се, както всички останали, да потискам егото и самолюбието си. По-трудно е когато постигаш успехи и се развиваш. Целта е в такива моменти да можеш да потиснеш егото си.

Това коментира певецът и композитор Васил Петров в "Денят ON AIR". Според него постенето, когато и да е, трябва да бъде с цел пречистване на духа.

"Пречистването дава духовни сили, с които можеш да се справяш с проблемите си, от всякакво естество. Целта на постенето не е да се отслабва. Не бива да имаме материалистични мисли. Постът трябва да ни кара да се въздържим от греховете. Станах толкова вярващ след срещата си с духовни учители. Кръстиха ме, когато бях на 22-23 години. Би било много примитивно, ако смятаме, че животът приключва с физическата смърт. Смъртта е врата към вечността", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Сандокан Сандански преди 4 години
А какво казва великият ви Милко Калайджиев?
7
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
Този Васил може би иска да бъде проповедник на Христовата вяра - НО САМО ОТ СВЕТИЯ дУХ МОЖЕШ - "По делата му ще го познаете!" - но къде да го срещнем в ежедневието този Васил?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да не съдим човека. Всеки си има кусури, ние също. Сега, дали има или няма деца си е негова съдба. Пък и никой не е казал, че няма да има в бъдеще. Това да обвиняваш някой, че няма деца, е все едно да схващаш децата като бреме, а не като дар Божи. И като споменах децата - да им пожелая да имат щастливо и светло детство! По-натам от тях зависи.
5
5
 
3
 
! Отговори
Вярващ, а не преди 4 години
прави деца, затова ли го е създал Господ? Трябва да направи поне 5 деца, той има пари!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точно на този егото му е колкото цял космос !
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност интервюто е много приятно. Сега го изгледах и бях изненадан от ненатрапчивите мисли на Васил. Нормален, балансиран човек, без звездомания. Обменя идеи, без опит да поучава и да дава ценни указания. Поздрави Васко!
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е тоя? Някакъв бизнесмен ли е?
1
2
 
3
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 4 години
Друже зависта бро зависта и злобата