Борисов: Да посрещнем Великден с вяра, че сме способни на добри дела!

Премиерът поздрави и Северна Македония, пожела просперитет
Обновена: 27 апр 2019 21:06 | 27 апр 2019 19:55, Веселина Йорданова
254
Борисов: Да посрещнем Великден с вяра, че сме способни на добри дела!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов отправи празнични пожелания в навечерието на Възкресение Христово.

"Нека посрещнем Великден живи и здрави, и с вярата, че сме способни на още много добри дела", каза Борисов в своето пожелание по случай предстоящите празнични дни.

"Християнските ценности са помагали за единството на нашия народ и за съхраняването на българската идентичност и култура многократно в миналото. Вярвам, че и днес те ни дават сили да проявяваме грижа към ближния и да работим за просперитета на България", отбеляза премиерът, цитиран от правителствената информационна служба.

По думите му благодатният огън е символ на Божията светлина. "Затова пристигането му в България е духовната радост, която пламва в сърцата на вярващите", заяви министър-председателят по повод пренасянето на благодатния огън от Йерусалим в София с правителствения самолет.

Благодатният огън, който за 15-и пореден път пристигна от Йерусалим с правителствения самолет, пренесоха Старозагорският митрополит Киприан и водената от него делегация. За първи път с нея пътува и представител на Македонската православна църква (МПЦ) – Охридска архиепископия – епископ Яков, който ще отнесе благодатния огън в Скопие.

Това се подготви след среща в началото на април т.г. на премиера Борисов с митрополит Киприан в качеството му на ръководител на Комисията за уреждане на статута на Македонската православна църква-Охридска архиепископия. Тогава, по изричната молба на МПЦ, бе организирано пътуването на македонски епископ с българската делегация до Божи гроб.

Заедно с благодатния огън, донесен с правителствения самолет на България, в Скопие ще пристигне и поздравителен адрес на министър-председателя Бойко Борисов до македонския премиер Зоран Заев.

"Позволете ми с настъпването на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, да Ви пожелая здраве, благополучие и нека нашите два братски народа да се радват на просперитет", отбелязва в писмото Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
16
 
! Отговори
Загубих вяра преди 4 години
Загубих вяра, откакто ми увеличавате 3 пъти в годи тока, водата, парното, храните.Загубих вяра като подарихте ЮП и Белене на Турция.Загубих вяра като ми отнехте здравеопазването.Загубих вяра като видях личният асансьор на Цветанов и 6-те апартамента.Загубих вяра като видях как политици, депутати, общинари, правосъдие, митничари, кметове богатеят като за световно.А какво да кажем за офшорките - колко стотици милиони имате в тях.От 30 г. изгубих вяра, заради вас - оядени шепа безбожници
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи президента беше в "Ал.Невски",а този пак се скри като мишка от народната "любов".Голям страх го гони напоследък.Откакто един го заплаши,не смее да се появи сред хората.
148
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да посрещнем Великден с вяра,че след изборите вас повече няма да ви има.
147
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да те застигне божието възмездие богохулнико. крадец, убиец, изнудвач, търговец на хора и дрога, пожелавам ти на теб и нещастните ти наследници до 9-то коляно да ви се върне 1000 пъти това което ти си причинил на други хора.
146
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаранция че посреща по традиция, чалгаджиики с печени агнета ,чевермета ,уиски ,пура и Веждито до него . А и суджук няма да липсва и дежурният хеликоптер чака наблизо .
145
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
родоначалника на тиквокрацията блести ли блести
144
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Червеннушко да сте го виждали в църква на празник ? Или на поклонение на Шипка , Батак ,на денят независимостта ,съединението ? А ако е в църква, само с мощна охрана ,отцепление и никакви миряни около него . Лицемер !
143
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славянските Племена не са Славянски Народи както си въобразяват някои , какво общи има Велик ден тогава с България или тогава още Славянско Племе
142
0
 
8
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...vtori den ni razsmivate s tova zaglavie !
141
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.иганин и гербераст и на снимка да ги видиш трябва да ги биеш...Нахални са като конски мухи,лакоми като прасета и зли и подли като чакали.Трябва да има награда или някакъв бонус,както е при ловците за бройка отстреляни чакали...
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите *** тонката, гледна точка, зозо, колев, винету и т.н.се събудиха от снощното си опиянение, брадясали, по захабени потници, миришещи на евтино вино и залегнаха пред клавиатурите. Дерзайте, орли гербави! Само вие можете да спасите човеконенавистния режим на пожарникаря!
139
1
 
13
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Защо снощи Борисов не беше на службата в храма "Александър Невски"? Други години стои и целува ръка на патриарха. Да не е станал неверник? Всички политици са фалшиви християниНяма смирение, няма грижа за ближния
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без Борисов ще ми е скучно. Кой ще ме разплаква и разсмива?Както с тато .
137
1
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
На майк_ати пут_ката... Тиква заспа_ла.
136
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Боко не се ли усеща,че е станал за посмешище на целия народ...Просто се учудвам как е жив при толкова насъбрала се негативна енергия срещу него...Колкото повече се прави на велик,толкова по-несъстоятелен става в очите на хората...
135
1
 
20
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Я па тоя! Псевдоинтелектът еднокнижник. Куха тиква.
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако никога не беше вземал властта,а си бяха останали тройната коалиция или БСП с ДПС,сега десетки хиляди българи щяха да са живи.И няма да те оставят повече да управляваш,не виждаш ли?От 2016г. преследват и мачкат всеки,който е с герберите!Колко хора още трябва да си заминат,докато напуснете?
133
1
 
16
 
! Отговори
вуик преди 4 години
До АнонименИ кое му е веуикото,че не са сещам...Аз съм проС и вие сте прости...
132
1
 
14
 
! Отговори
До 160 преди 4 години
Странджа,за теб почивен ден няма ли?***.
131
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕЛИК ПРЕМИЕР, ДЪРЖАВНИК И ЧОВЕК!