Да загърбиш лукса на Миконос заради децата и българския език

Семейство се завърна в родната Стара Загора
27 апр 2019 09:25,
126

Българско семейство загърби лукса на гръцкия остров Миконос, за да се завърне в родната Стара Загора.

Диляна и Георги живеят 16 години като емигранти в Гърция. Двамата се занимавали с различни неща през годините, а днес семейството развива собствен бизнес на острова.

Причината обаче те да искат да се върна в родината е, че желаят да отгледат децата си като българи. Това сподели Георги пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът напуска България през 2001 г., защото разбрал, че трудно ще си намери работа с диплома по вътрешна архитектура и мебелно производство. Той заминава за Миконос, където живеее неговата майка. Първоначалният план е да остане там три месеца. Тези три месеца обаче неусетно стават 16 години.

В Стара Загора Георги се запознава със съпругата си Диляна, с която решават да се установят трайно на острова.

Семейството признава, че като всяко начало и при тях е имало тежки моменти, но преди три години успяват да отворят заведение на острова със спестени пари.

Те избират да се приберат в България, за да може децата им, родени в Гърция, да научат български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
52
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Сърбия и Гърция до гpoб! Ортодоксални братя! Сърбите изпълват гръцките курорти, гърците пък знаят сръбски вече, аз знам от личен опит. Български не знаят (уж много българи имало в Гърция), но пък знаят сръбски. Българите сте анонимници. 300 000 черноработници се изсипахте в Гърция последните 15 години и не научихте гърците на български. Пълни смешници сте. Само ви използваха да им берете маслините и да ви плащат смешен надник.
71
8
 
11
 
! Отговори
до ХАХАХАто преди 4 години
А вие комунбрантиите сте "на всеки километър"....хиляди сте...гладни...ама жилави
70
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли са се върнали?1. За 15 г в Гърция са си заработили пенсия от поне 400 евро на човек.2. В Гърция вече не е като едно време, вече се живее по-трудно, а в България с по-малко пари можеш да живееше. Та това семейство има 1600 лв. на месец готови.3. Те там са спестили и са започнали бизнес, което значи, че после са продали този бизнес и имат пари за да започнат бизнеса си в България.4. Тук най-вероятно имат наследствено жилище.Икономически сега в България ще им по-добре, с по-малко пари.
69
12
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 4 години
Добре че са шпионите на ЦРУ, та да има електорат и за ГЕРБ. Василев, не си сам във всеки един смисъл на понятието. Поне десетина сте в България.ХАХАХАХАХАХАХА
68
6
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Хапвам си вафла Кукуруку и сме си лика-прилика.
67
9
 
17
 
! Отговори
до 80 преди 4 години
"...великденски празници на многобройните български миячи на чинии по света!"-------Честити празници и на вас - миячите на чинии..и камериерките по ***...дано да ви платят..и да не ви ритат често!
66
17
 
14
 
! Отговори
Василев преди 4 години
От свръх секретният отдел на ЦРУ, сме длъжни да заявим, че другарката Елена Йончева беше използвана, да се омаскари цялата държавна администрация!!!Много ловко и коварно беше заложено на нея, да направи едно велико мазало преди изборите!!!Винаги когато този критикува , и той самия е омаскарен, тогава в българските граждани настъпва пълно отвръщение от политическата класа и държавна администрация, а това е само една крачка от пълна дестабилизация на държавата!!!Аз ще гласувам за ГЕРБ!Морти!ЦРУ
65
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех Георги, Георги, момче болно от антикомунизъм, защо се представяш като някакъв измислен персонаж Василев, а?
64
21
 
4
 
! Отговори
Честити ... преди 4 години
...великденски празници на многобройните български миячи на чинии по света!
63
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Жан Виденов МРЗто ми беше 3.50$ ....еееехххх какви славни времена беха!Комунистите фалирахте 15ина банки...и обрахте пенсионерите дето гласуваха за вас...
62
8
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
И в Карлуково ми е гот. Поне докато не ми вземат телефона. Затова бързам да напиша максимален брой глупости.
61
13
 
11
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Само БСП и Корнелия!
60
5
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Най-добре се чувствах при Жан Виденов.
59
7
 
8
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
Алоооо...клонинга шумкар...Василев е прав!Чакайте да гласуваме за вас....на куково лято!
58
5
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Тази сутрин съм в тежка епистоларна криза.
57
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудо големо като имат 200 000 армия гърците. Ако не бяха в нато и двете държави Турция щеше да им вземе всички острови и територии чак до Солун. Грък войник е оксиморон. Само като им видиш палячовските униформи и маршируването пред парламента и ти става ясно какви бойци са. Сравни ги с нашите гвардейци и после умувай и прави изводи.
56
19
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Ще гласувам за Бати Бойко и за ГЕРБ!!!Лоши хубави, по морални и по-полезни за българския народ няма от тях!Те работят да има българска държава, а русофилите работят срещу българската държава, впрегнаха целия си ресурс , да оплюят институциите, и да дестабилизират държавата, да оронят авторитета на държавната администрация, да направят разрив между държавни институции и народ-данъкоплатци!Бати Бойко, българският народ е с теб, ГЕРБ ще спечелят, защото са като въздуха,слънцето и водата!Люк!ЦРУ
55
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе гърците поне са шовинисти - кажи им нещо за турция и ще видиш кво ше стане.. сърбите са същите и те. Аз такива yбитaци като тука в българия никъде другаде не съм виждал. турците ни били "съседи" и "приятели" и тем подобни глупости може да чуеш. Гърция е въоръжена до зъби - 200 000 армия една от най-големите в НАТО. Тарикати са гърците знаят че без армия няма как да си наложиш твоята воля - се едно да отидеш в един бар и да си 40 кила с мокри дрехи и да почнеш да се правиш на интересен...
54
7
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Бати Бойко печели изборите, защото ще видите как ще се върне цялата помийна яма към русофилите , ще реват, даже ДПС ще ги задмине на евроизборите!!!И Бог беше с нас, през цялото време, защото нашето начинание беше велико и за доброто на българския народ!!А Леля Меркел има милиарди евра и може да ви шари, до като съществува българската държава, защото немската индустрия смаза цялата световна конкуренция по света!!Агент Балафор!ЦРУ!!!
53
6
 
7
 
! Отговори
до Анонимен 68 преди 4 години
Очевидно .....ак е яхнала метлата. Скрий се како! Не ни се четат акъли от герберунгелски крадливи шматароци-------Не бе....ще четем червени шматароци - като теб...да ни обясняват как Ицо Христов и другарката Праматарова са заделили 35 000 000 $ за замъци в Бевърли Хилс