Да загърбиш лукса на Миконос заради децата и българския език

Семейство се завърна в родната Стара Загора
27 апр 2019 09:25,
126

Българско семейство загърби лукса на гръцкия остров Миконос, за да се завърне в родната Стара Загора.

Диляна и Георги живеят 16 години като емигранти в Гърция. Двамата се занимавали с различни неща през годините, а днес семейството развива собствен бизнес на острова.

Причината обаче те да искат да се върна в родината е, че желаят да отгледат децата си като българи. Това сподели Георги пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът напуска България през 2001 г., защото разбрал, че трудно ще си намери работа с диплома по вътрешна архитектура и мебелно производство. Той заминава за Миконос, където живеее неговата майка. Първоначалният план е да остане там три месеца. Тези три месеца обаче неусетно стават 16 години.

В Стара Загора Георги се запознава със съпругата си Диляна, с която решават да се установят трайно на острова.

Семейството признава, че като всяко начало и при тях е имало тежки моменти, но преди три години успяват да отворят заведение на острова със спестени пари.

Те избират да се приберат в България, за да може децата им, родени в Гърция, да научат български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно Василева пак е яхнала метлата. Скрий се како! Не ни се четат акъли от герберунгелски крадливи шматароци
51
3
 
26
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Предполагам са се "завърнали" за кратко... Като видят ужаса ще се приберат много бързо обратно ...
50
7
 
22
 
! Отговори
Циник до 63 преди 5 години
Ок де, помислете малко и ми обяснете защо трябва да се върна, НО моля Ви, без патриотични изцепки.-------Е как....върни се за вълнуващото преживяване - с 510лв. заплата - да се чудиш как да свържеш двата края...да умираш пред болниците...да работиш за социала и новите апартаменти за войводиновските роми...да поемеш издръжката на Северинчо Красимиров...и да издържаш челядта на Жоро плъха...да продължавам ли още?И всичкото това - за да се наречеш - родолюПец!
49
4
 
17
 
! Отговори
до 63 преди 5 години
Няма абсолютно никаква причина да се връщаме! Споко!
48
5
 
10
 
! Отговори
От 63 преди 5 години
Айде бе, какво стана няма ли някой да ми каже защо трябва да си зарежа бизнеса и лукса за да се върна в бг. Аз ще ви кажа: издънки, кофти отношение на гърците към мен и моя бизнес .....
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ок де, помислете малко и ми обяснете защо трябва да се върна, НО моля Ви, без патриотични изцепки.
46
10
 
18
 
! Отговори
хахаха до некъф преди 5 години
аз също съм в чужбина и като вляза в някой бар и сервитьорката е българин/българка не си позволявам да говоря на български, защото винаги се замислям как се чуствам когато съм в Бг и до мен има роми/турци и си шпрехат на неразбираем език. Такива като теб ми напомнят на Бай Г , дето обикаля по Европата и смята че всички са му длъжни само защото се е измъкнал от кочинката
45
18
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Казах ви да се научете да работите качествено и ефективно селяни прости, и да не ходете на гурбет в чужбина!!!С дребният селски тарикатлък, си зарязахте държавата, в началото на демокрацията всеки регистрира фирма да врътка търговийка, после дойдоха банките и монополите,които смазаха всичко живо на терен и отидохте да работите в чужбина!!!Не сте ли селяни прости, селяни прости???Агент Хари Бишъп!ЦРУ!!!
44
15
 
11
 
! Отговори
Циник до SS овеца преди 5 години
Гиди и *** ти...гиди...Иван Костов ти пречи...че озапти Виденовата ви зима...че още щеше да се записваш по опашките за хляб и кило кренвирши!Опорките от Позитано - ги научихме наизуст!
43
14
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Спокойно може да се каже,че това,което 180 византийско управление и 480 години турско иго не можаха да постигнат,то 30 години неолиберален,демократичен,европейски и безкраен преход го постигнаха.Успяха в такива ударни темпове и срокове да съсипят държавата.Няма как да се отрече,че изпълниха инструкциите на плана Ран-ът,писан със съдействието на български икономисти,сред, които Иван Костов.Един основните точки в плана-инстукция е,че населението от 9 мил в момента на писането на плана да стане 5м
42
3
 
27
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Така е, човече! Българската завист наистина е уникална! Аз лично избягвам повечето българи тук. Но пък имам кръг от познати нашенци, които са топ качество! Жалко, че повечето ни сънародници за нискообразовани, но с големи претенции
41
12
 
23
 
! Отговори
Видял и препатил преди 5 години
Налегнала ги е кризата и са видяли зора на Миконос. Сега го раздават патриоти. Ай сиктир - аман от фалшиво родолюбие.
40
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина е интересно животно, не дава шанс на никой друг да се развива по начин различен от неговите разбирания. Става дума за средностатистически човек, оцеляващ по някакъв начин, но не му е достатъчно гадно според обкръжаващите.Оставете хората на мира. Те просто не са осъзнали грешката си с това интервю.
39
11
 
17
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
На мен ми е интересно ако църните гърци не бяха фалирали - тези двамата от Стара загора дали сега щяха така да се бият в гърдите че се връщали в Родината?! Виждал съм такива пaлячовци - някои дори не искат да говорят български в чужбина!-------Гърците и "фалирали" са в пъти по-добре от теб!Нефалирала България въди червени олигарси...и маргинали като теб!
38
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми е интересно ако църните гърци не бяха фалирали - тези двамата от Стара загора дали сега щяха така да се бият в гърдите че се връщали в Родината?! Виждал съм такива пaлячовци - някои дори не искат да говорят български в чужбина!
37
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пишман патрЕотите ни още не са разбрали, че света не свършва с държавната граница и всеки е свободен да ходи където си иска стига да има нужните качества и знания.
36
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това топ новина ли трябва да е?! Това сериозен сайт ли е?! Някакви емигранти които отишли в Гърция (поне да беше Америка ами то....) и сега като Гърция фалира и се върнали в родната Стара загора
35
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че политиците ни превърнаха хубавата ни Родина в ***! Затова сме някъде навън. Толкова сме свикнали, обаче, че едва ли ще се приберем някога! Жалко за 1300 годишна държава, съсипана от комунисти само за 70 г.!
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луди всякакви.
33
11
 
17
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Българите обичат България и се връщат, да работят и живеят, а на Корнелия синчето обича американските долари, Елена Йончева обича русите рубли превъртени в български банки и източили български сметки, Румен Радев обича руските самальоти и да козирува на началниците!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Агент Алвин Бонър!ЦРУ!!!